Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Next Best Things

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτή είναι η ευχή και η κατάρα της τεχνολογίας. Δεν προλαβαίνεις να χορτάσεις το καινούριο σου απόκτημα κι ένας ικανότερος διάδοχος έρχεται να σφετεριστεί το θρόνο και το budget σου.




Coming Soon

Toshiba Tablet
thetoshibatablet.com
Ο πυρετός των tablets έχει προσβάλει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, και αναμένεται να δούμε τις αντίστοιχες εκδοχές τους μέσα στο επόμενο διάστημα. Φυσικά η Toshiba δε θα μπορούσε να λείπει από το πάρτι. H δική της πρόταση που θα επιχειρήσει να τα βάλει με το iPad της Apple διαθέτει διαγώνιο οθόνης 10" και «τρέχει» την επερχόμενη έκδοση Honeycomb του λειτουργικού συστήματος Android της Google. Η ανάλυση της multitouch οθόνης είναι 1280 χ 800 και συνοδεύεται από την Toshiba Adaptive Display technology. Κατά τα λοιπά, έχουμε επεξεργαστή Nvidia Tegra 2, δύο κάμερες (μπρος και πίσω) και όλο το πακέτο με τα φορητά καλούδια (γυροσκόπιο, accelerometer, GPS κ.λπ).
Η μπαταρία μπορεί να αντικατασταθεί από το χρήστη και φυσικά υποστηρίζεται το Flash της Adobe. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει USB 2.0, mini-USB, HDMI, SD card reader, 802.11η Wi-Fi και Bluetooth.
Samsung
9 Series ZX310
samsung.com


Καλός ο σχεδιασμός και οι δυνατότητες του MacBook Air, αλλά τι γίνεται όταν είσαι κολλημένος με τα Windows; Την απάντηση ήρθε να δώσει η Samsung με ένα κορυφαίο laptop. Με σχεδιασμό που σκοτώνει και διαστάσεις επιπέδου ανορεξίας (πάχος μόλις 16,3χλστ. και βάρος που δεν ξεπερνάει το 1,3 κ.), το ZX 310 διαθέτει έναν παντοδύναμο πενταπύρηνο επεξεργαστή της Intel και είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο καυτό μπορείς να βρεις στην κατηγορία του. Το σασί του είναι κατασκευασμένο από ντουραλουμίνιο (ένα κράμα που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική), η 13,3 ιντσών οθόνη του παραμένει ευανάγνωστη ακόμη και σε συνθήκες δυνατού ηλιακού φωτός, ενώ η μπαταρία του διαρκεί περίπου 6,5 ώρες.


Acer
Aspire Revo RL100
acer.com Με την κατηγορία των HTPCs (Home Theatre PCs) ολοένα να διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι αγοράς, η Acer ήρθε να ρίξει έναν ισχυρό παίκτη στο ρινγκ. Μη βιαστείς να συνδυάσεις το Revo με το παλιότερο μοντέλο της εταιρείας, καθώς το RL100 δεν είναι μόνο πολύ ανώτερο και πιο ισχυρό, αλλά και πιο στυλάτο από το... συνειρμό του. Διαθέτει Blu-ray drive, 500άρη σκληρό, όλες τις απαραίτητες θύρες καθώς και δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi, είναι συμβατό με 3D τεχνολογία και περιλαμβάνει ένα από τα πιο εκπληκτικά remote controls που έχουμε δει.
B&W
Zeppelin Air
bowers-wilkins.com Αν το πρώτο Zeppelin της Bowers & Wilkins αποτέλεσε σημείο αναφοράς στα iPod docks, το νέο Zeppelin Air είναι o άξιος διάδοχoς. Η πρώτη αλλαγή εντοπίζεται στην τεχνολογία AirPlay της Apple, που σου επιτρέπει να μεταδίδεις ασύρματα υψηλής ποιότητας μουσική από Mac, iPod, iPhone, iPad ή PC στο Zeppelin. Χρησιμοποιώντας περισσότερα Zeppelin Air, δημιουργείς ένα σύστημα πολλών δωματίων, με δυνατότητα το καθένα να παίζει διαφορετική ή την ίδια μουσική. Στο εσωτερικό του βρίσκονται ενισχυτές class D για άψογο ήχο, τα DACs αναβαθμίστηκαν, ενώ οι επιδόσεις των μπάσων είναι δραματικά βελτιωμένες.


Fujifilm
Finepix X100
finepix-x100.com Πέρυσι η Χ1 της Leica σηματοδότησε τη γέννηση μιας νέας κατηγορίας φωτογραφικών μηχανών: εκείνων που με διαστάσεις compact διαθέτουν fixed φακούς και ανταγωνίζονται τις δυνατότητες μιας SLR. Το μόνο πρόβλημα ήταν η τιμή. Η Fuji κόλλησε δύο μηδενικά στο X1 και απάντησε με την X100. Στυλ ΄70s, φακός 23 mm και ενσωματωμένο viewfinder. Ο συνδυασμός του αισθητήρα APS-C με την τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας EXR εγγυάται «επαγγελματικές» φωτογραφίες, ενώ στα συν φιγουράρει και η εγγραφή βίντεο σε HD.
LG
Οptimus 3D
lg.com Ήταν θέμα χρόνου το 3D τσουνάμι να παρασύρει και τα smartphones. Πρώτο «θύμα» μια συσκευή Android 2.2 με 3D τεχνολογία τύπου Nintendo, όπου δε χρειάζεσαι γυαλιά. Σε όρθια θέση, βλέπεις μια τυπική οθόνη 4,3 ιντσών με ανάλυση 800 χ 480. Οριζόντια, δύο κάμερες 5 MP στο πίσω μέρος επιτρέπουν τη λήψη 3D φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία αποθηκεύεις στη μνήμη των 8 GB (+ n microSD) και μπορείς να προβάλλεις σε 3D τηλεόραση συνδέοντας το Optimus με HDMI 1.4. Α, κάνει επίσης ό,τι και ένα top smartphone.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Μαΐου Νο185 του περιοδικού ΄Playboy΄.
http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1198778

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...