Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΕΙΔΑ στο Σύνταγμα.

by xrisa-fi

Υπάρχουν λέξεις που τις μαθαίνεις όταν είσαι μικρός και υπάρχουν λέξεις που τις μαθαίνεις όταν είσαι μεγάλος. Υπάρχουν λέξεις που τις λες στα ελληνικά και όταν πάρεις το αεροπλάνο για μέρη μακρινά τις λες στα αγγλικά. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες, που ενώ googlαρεις στη μετάφραση δε σου ταιριάζουν να τις πεις, σα να αλλάζει το νόημα τους, σα να χάνουν το συναίσθημα τους. Έτσι λοιπόν, φιλότιμο, κουράγιο, αγανάκτηση, αγανακτισμένοι, αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.

Τόσα χρόνια Έλληνας λοιπόν, είχες φιλότιμο και αφού δε βρέθηκε κάνεις να στο αναγνωρίσει έκανες κουράγιο μέχρι που και αυτό «έσωσε» και αγανάκτησες. Αγανάκτησες τόσο πολύ που βγήκες στο Σύνταγμα με τη πλαστική σημαία σου, με τα κατσαρόλια σου με τα ρεαλιστικά πανό σου, έτοιμος να βγάλεις όλο το άχτι σου σε μούντζες και άλλες κομψές χειρονομίες. Άφησες πίσω σου κόμματα (?!) και ενώθηκες με την αγανακτισμένη μάζα έχοντας μια κοινή ιδεολογία, έναν κοινό στόχο, μια ελπίδα που φαντασιώνεσαι να γίνει φωτιά και να κάψει όλα τα καθάρματα που έκαναν εσένα, εσένα τον Έλληνα γεμάτο φιλότιμο που τόσο περηφανεύεσαι γι’ αυτήν τη λέξη να γίνεις ζητιάνος του μεροκάματου σου και του ιδρώτα σου.


Πόσο άδικο αλήθεια? Να σπουδάζεις χωρίς να ξέρεις αν θα δουλέψεις, να μένεις άνεργος λίγο πριν τη σύνταξη, να κοιτάς με μάτια βουρκωμένα τη δραχμούλα, γιατί ποτέ δεν τη ξέχασες όσο και αν ξόδεψες τα ευρώ σου. Πόσο άδικο αλήθεια να νοσταλγείς την κατοχή, όταν ο άνθρωπος ετοιμάζεται να κατοικήσει στο φεγγάρι και εσύ δε θα ‘χεις ούτε συνδρομητική τηλεόραση για να το δεις. Νομίζω ότι είναι σχεδόν όσο άδικες ήταν οι στιγμές που φώλιαζες στο παιδί σου την ιδέα να γίνει δημόσιος υπάλληλος, να «βολευτεί», να μην μπορεί να τον κουνήσει κανείς. Όσο άδικα εξαγόρασες το γιατρό για μια extra ματιά στο ανίψι σου, όσο άδικα πούλησες το κτήμα στο χωριό για να απολαύσει το παιδί σου τη «δωρεάν» παιδεία. Ήταν εκείνη η στιγμή θαρρώ που ξίνισες τα μούτρα σου με το ψυγείο ΠΙΤΣΟΣ που σου έφερε ο άντρας σου μιας και η γειτόνισσα κοκορευόταν για το δικό της SIEMENS ή μήπως ήταν τότε που καιγόντουσαν τα δάση και εσύ έκλεινες την τηλεόραση γιατί έτσι το πρόβλημα δεν υπήρχε? Αναρωτιέμαι πόσο άδικες ήταν οι στιγμές που προτίμησες να πιεις μπύρες και να δεις τσόντες απ’ το να ανοίξεις ένα ριμαδοβιβλίο, να δεις από πού ξεκινήσαμε και που φυσικά μας παν τα πράγματα. Που είχες το μυαλό σου όταν τα παιδιά άρχισαν να μεγαλώνουν σε τσιμεντένια μπαλκόνια, όταν στην παραλία που πήγαινες μικρός δεσπόζει ένα ξενοδοχείο. Γιατί δεν αγανάκτησες τότε? Γιατί δε πρόλαβες αυτό που τώρα ζεις?


Βλέπω το πλήθος στην τηλεόραση και αναρωτιέμαι που ήσουν τόσο καιρό? Αναρωτιέμαι ποιος είσαι? Είσαι Έλληνας απ’ την Αργεντινή που ήρθε με κουτάλες και τηγάνια ή είσαι Έλληνας απ’ την Ισπανία που ήρθες να μας βάλεις ξυπνητήρι? Γιατί ο διπλανός σου κρατά σημαία της Πορτογαλίας και εσύ διαδηλώνεις για τους μετανάστες? Ίσως το πρόβλημα σου να μην είναι οι chick μετανάστες αλλά αυτοί οι βρωμιάρηδες με τις παντόφλες χειμώνα καλοκαίρι. Και σε ξαναρωτάω ποιος είσαι? Είσαι το ΠΑΜΕ που είπες να κάνεις τη ψαριά σου και εσύ στη λαοθάλασσα? Μα τι λέω? Το ΠΑΜΕ είναι η εργατική φωνή αυτού του τόπου που καλείται να καπηλευτεί κάθε μορφή έκφρασης με τον ζωντανό και πάντα επίκαιρο λόγο του. Άλλωστε ολόκληρο πολυτεχνείο σήμερα του ανήκει. Σήμερα, γιατί τότε ήταν απλά τσόγλανοι, πράκτορες των αμερικανών. Δε μου απαντάς όμως και σε ξαναρωτάω, ποιος είσαι? Είσαι ο Μίκης? Ο σύνθετης της μεταπολίτευσης, ο μελωδός των μαρτυρίων? Είσαι ο Μίκης που πρώτος ζήτησες μέσα στη κρίση τα βουλευτικά σου χρωστούμενα? Μήπως είσαι άνθρωπος του μόχθου, φοιτητής μια ζωής που μοιάζει αιώνια? Είσαι το μωρό της φωτογραφίας που τα κανάλια σου πετάν κατάμουτρα μπας και κλάψεις και συγκινηθείς? Ποιος στο διάλο είσαι?


Όποιος και αν είσαι θα ξεχαστείς για έναν και μόνο λόγο. Προσπαθείς να υπερασπιστείς με μούντζες και βρισιές όσα κερδήθηκαν με αίμα. Ο φόβος σου μη ματώσεις σε έκανε αγανακτισμένο και μετά όλοι οι άλλοι. Με σκηνές, hot dog και μίξη latin τραγουδιών με Άσημο το μόνο που κάνεις είναι ανέμελες διακοπές στο σιντριβάνι του Συντάγματος. Ήσασταν χιλιάδες και αναζητώ μόνο πέντε ιδέες, πέντε προτάσεις, πέντε αλλαγές. Αναζητώ αυτόν που βροντοφώναξε στο πανό του για «άμεση δημοκρατία» τι ακριβώς εννοούσε, αυτόν που χτύπησε τη σφιγγοφωλιά και άφησε όλα αυτά τα γυμνασμένα αγόρια με την ελληνική σημαία για όπλο να παρελαύνουν, νομιμοποιώντας μια άνευ προηγουμένου εγκληματικότητα.


Όποιος και αν είσαι δε με νοιάζει γιατί πρέπει να βρω ποιος είμαι εγώ. Πρέπει να δω πότε με νανούρισαν με ψεύτικα παραμύθια, πότε έκλεισα τα μάτια κάνοντας ότι κοιμάμαι από φόβο μήπως με πάρουν χαμπάρι και σταματήσουν να με καλοπιάνουν με καραμέλες. Πρέπει να δω αν εσύ είμαι εγώ και να με αλλάξω.

52 σχόλια :

  1. wx! pali de se plhsiasa?? afou egrapsa sto agaphmeno sou proswpo :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό το καομματάκι σου. Από τις λίγες περιπτώσεις που το β' πρόσωπο ταιριάζει σαν γάντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. alhtheia leeees???? vrikame epitelous ena shmeio epafhs??? sto telos ekana kai mia trampa kai to fera sto prwto proswpo ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου έχω ξαναπεί ότι γράφεις πολύ ωραία. Να το επεκτείνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poly poly kalo!!!!
    me agaph anwnymh xristina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εμένα μου άρεσε πολύ xrysa-fi.

    Αν θες να μάθεις πως να γράφεις πιο σωστά δομημένα άρθρα, μπορείς να διαβάσεις τα δικά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Bad, η έμπνευσή σου έχει χτυπήσει κόκκινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ και το παίρνω ως κάτι πολύ θετικό! Πιστεύω να μην έχει υπόγεια νοήματα, αν έχει εξήγησέ μου γιατί δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό αρέσει (μέχρι στιγμής) σε 164 άτομα και είμαι περίεργος τι έχει να σου πει ο xray. Πιθανότατα θα θέλει να μπολιάσει και σένα με την ….. άστο καλύτερα από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικό.
    Από τις λίγες περιπτώσεις που το β' πρόσωπο ταιριάζει σαν γάντι. Σου έχω ξαναπεί ότι γράφεις πολύ ωραία.
    Να το επεκτείνεις και αν θες να μάθεις πως να γράφεις πιο σωστά δομημένα άρθρα, μπορείς να διαβάσεις του Badstuber.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. xaxaxxaxa oson afora t teleuteo sxolio.... alla ontws pl wrea ta grayes xrisa-fi m!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ..! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΟΥ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ 592 ΕΥΡΩ? Η ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!! ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΓΤ ΟΣΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ Τ ΚΑΝΑΠΕ ΕΝΙΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ,ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ Τ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!! ΘΕΣ ΝΑ Μ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ,ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ? ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Τ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ Τ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ?? ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ,ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΟΣ Μ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΠΤ! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΠΟΣΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ..ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Σ ΟΜΩΣ ΔΕΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με μια μικρή υποψία και ένα μεγάλο χαμόγελο… έχω την εντύπωση πως – αν και αργά – αναδύεται ένα μεγάλο ταλέντο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως απο ενα άρθρο βγάζεις τόσα συμπεράσματα γι αυτόν που το γράφει, όπως δηλαδή οτι δεν έχω νιώσει την κρίση στο πορτοφόλι μου. Επίσης, μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση οτι μένεις στο γεγονός οτι είμαι κατά των αγανακτισμένων και όχι στο οτι θα έπρεπε όλοι αυτοί να είναι απο πολύ πιο νωρις δίπλα μας στους δρόμους, όταν κάποιοι έχαναν χρήματα δουλειάς για να κατεύουν στα συλαλιτίρια που εκνεύριζαν πολλούς γιατί τους έκλειναν τους δρόμους. Το οτι ο Έλληνας τώρα είδε τα χρήματα του να τελειώνουν δε φταίω εγώ μιας και όταν τα χε και τα χάλαγε σε μπουζούκια και ταβέρνες χωρίς σκέψη δεν ήμουν δίπλα του να τον προφυλάξω (?!). Το οτι ήμασταν μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους δεν είδα να μας προβλημάτισε ιδιαίτερα παρά μόνο τώρα που συγχρονιστίκαμε.Γιατί θές να πιστέψω οτι κάτι άλλαξε τη στιγμή που ακόμα και τώρα οι οικονομίες έχουν σκοπό την έξοδο του Σαββάτου? οσο για το κατα πόσο διαφέρω απ αυτούς που παίρνουν τα μέτρα δε θα το σχολίαζα αλλά μιας και με έθιξες στο ελληνικό μου φιλότιμο(!!) μάλλον αρκετά γιατί εγώ ήμουν στη θέση των αγανακτισμένων πολύ πρίν τους θίξουν οι ισπανοί πολύ πρίν κάνετε βαθύ λόγο όλοι εσείς για το σεβασμό στον εργαζόμενο. αυτά και απο μένα με αγάπη και ελπίδα ή να δώ εγώ ή να διαβάσεις εσύ πιο βαθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΕΒΓΑΖΕ ? ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ,ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΕ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ!!! ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ? ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΠΗΓΕ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΙΣΩς ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ .ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΕΒΓΑΖΕ ...ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ...!!ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ Η ΑΠΛΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ...! ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΤ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ..! ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΝ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ,, ΚΑΙ ΠΑΝΑΤ ΕΙΧΕ 3 ΤΑΞΕΙΣ ΟΧΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ..ΕΙΧΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ...ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΕΦΘΕΙΡΑΝ ...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΜΕ!!ΚΑΙ ΕΓΩ Σ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Μ ΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ,ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΕΜΕΙΝΑΝ? Η ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΘΕΣ ΝΑ Μ ΠΕΙΣ!! ΓΤ ΟΛΟΣ Σ Ο ΘΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ?? ΓΤ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!! ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ,ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ...ΟΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ??ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΣ ....ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ..!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΑ ΘΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ Μ ΠΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΓΕΣ? ΜΕ ΚΟΜΑ ,ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kapoios zei se allh xwra ap tous duo mas den exw allh ekshghsh! kanontas mia teleutaia prospatheia na ekshghsw ti grafw akribws kai pairnontas ena ena ta merh tou sxoliou sou mias kai egw den anaferw tpt ap ola osa thigeis sou lew oti o ellhnas eixe ftasei ta teleutaia xronia na pairnei daneio gia na phgainei diakopes kai gia na agorazei amaksia diplasias timhs dedomenoy toy ti mporouse. doulepse kai ta evgale de tha se ekneurisw s auto alla ase me na pisteuw oti otan zhtouse na mh kopsei apodeiksh o giatros o udraulikos o filologos eee kapou eklepse k autos. otan extize ta aythereta tou kai ekrube ap thn eforia eee kapou eklepse kai autos! twra an thewreis oti osoi katebainoyn stous aganaktismenoys oydemia sxesh exoun me kommata tote eisai idiaitera aisiodoksos! proswpika de mporw na stathw me 10 fasistes na moirastw tis idees mou sto dromo, sorry o ratsismos moy de mou epitrepei kati tetoio! sthn ellada oi takseis poy uphrxan pia htan oi plousioi kai autoi pou hthelan na ginoun plousioi estw kai gia ligo! oso gia ta antilaika metra diavases kapou oti ta thewrw filolaika?????? an anatrekseis sta palaiotera arthra tha deis ksekathara th gnwmh mou! pragmatika kanenan thumos me tous aganaktismenoys giati pragmatika den exoun tpt na mou poun. alla thelontas na se katalabw pes mou ti exei upothei stis suneleuseis pou emeis ap to kanape mas oi "volemenoi" den exoume akousei! th kuvernhsh thn evgale o laos kai an einai eksupnos autos tha th riksei! pes moy omws se parakalw ti tha tan to idaniko na th diadextei? ti exeis san adiprotash? eimai eirwnikh otan kapoioi san esena vgazoun authereta sumperasmata kai xarakthrizoyn xwris kan na exoun katalabei ti akribws ennow m ayta poy grafw! telos gia tis poreies pou rwthses tha mou epitrepseis na to suzhthsw me kapoion pou htan ekei, akoma kai an htan se allo komma se allh parataksh mias kai auto einai to mono provlhma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τελευταια απαντηση και απο μενα ,λοιπον καταρχας παλι τα βαζεις με τον απλο πολιτη μου λες οτι επαιρνε δανειο για να παει διακοπες και να αγοραζει αμαξια ακριβα !! πριν μ ειπες οτι τα ετρωγε στα μπουζουκια και στις ταβερνες !! δεν μας γουσταρεις και πολυ σαν λαο ε? μας θεωρεις λαμογια να το πω ευγενικα η πολυ ματαιδοξους ..σαν λαο!! λες ακομα οτι θελαμε να νιωσουμε πλουσιοι εστω και λιγο..!!τι να πω ? οταν καποιος ειναι τοσο αρνητικος με την ιδια του τη πατριδα (υποθετω οτι εισαι απο εδω) ειναι η αγανακτισμενος (που εσενα δεν σ λεει κατι) η περιεργος (δεν εισαι με την εξουσια .δεν εισαι με το λαο ξερεις αληθεια με ποιον εισαι?) !!!σου ξαναλεω ,στο πα και πριν και δεν μ απαντησες ,δουλευε και εβγαζε τα λεφτα του ο απλος εργαζομενος και διασκεδαζε εσενα τι σ πειραζει??? μετα μ λες οτι κλεψαμε σαν λαος επειδη δεν παιρναμε αποδειξη παντα απο γιατρους πχ ,οταν το φπα εδω ειναι τριπλασσιο απο ολες τις ευρωπαικες χωρες ,οχι μονο δεν κλεβεις αλλα εχεις χρυσοπληρωσει το γιατρο ! οταν πας και σ λεει 200 ευρω κυριε και πληρωνεις 150 χωρις αποδειξη κλεβεις ??? εγω καταρχας σαν αγανακτισμενος πιστευω οτι πρεπει να δημιουργηθει μια νεα παραταξη απο ακαδημαικους πχ συνταγματολογους που θα διωξει το μνημονιο δεν θα αποδεκτει το χρεος , θα ζητησει πισω τις γερμανικες αποζημιωσεις ,θα κατεβασει το φπα ωστε οι επιχειρηματιες να ξαναφερουν τις επιχειρησεις τους απο την κυπρο ,θα ζητησει ποθεν αισχες απο εφοριακους ,τελωνιακους,καθηγητες μελη δεπ κλπ ,εθνικοποιηση τραπεζων κπαλλ!! προσπαθω να σ δειξω με τις απαντησεις μ οτι μην απαξιωνεις μια προσπαθεια ,ακομα και ας μη βγει πουθενα !εγω πιστευω οτι καπου βγηκε εως τωρα ολα τα ποσοστα των κομματων επεσαν ..εξαλλου και η γσεε πλεον τη τεταρτη με τους αγανακτισμενους θα κατεβει ..!σκοπος των αγανακτισμενων ειναι να μην αποδεχθουμε το χρεος μας και να σταματησουν να μας κοβουν τους μισθους και επιτελους να αλλαξει το πολιτικο συστημα !οσο για τη τελευταια σ προταση στην απαντηση σ δεν την καταλαβαινω ...σε πορειες δεν νομιζω να εχεις παει ποτε σ αντε σε καμια φοιτητικη ισως ,αλλα οπως λες και εσυ μιας κι αυτο ειναι το μονο προβλημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. na sou pw ap to grafeio tou karatzaferh eisai?? den antexei allo patriwtismo autos o topos parte to xampari! stamathste na sthnete paramuthia me to mualo sas gia idanikh diakuvernhsh kai deite ta pragmata ws exoun. tha mporousa na sou moiasw ligo kai na metrhsw ton agwnistiko mou eauto aparithmontas mia mia tis fores pou de se sunadhsa stous dromous. den eimai me thn eksousia otan einai paralogh den eimai me to lao otan paei sta tufla. kai gia na kleisoume olo auto diavazw ta sxolia s ksana k ksana kai katalhgw sto oti mas kubernoun akribws autoi pou mas aksizoun! ta filia mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. oxi eimai toy paliou pasok m aresoyn oi laoplastes vlepeis..! deyteron den me synanthses stoys dromoys gt pote den hsoun ekei! triton ayth th stigmh eisai ektos elladas ara gt den eisai oyte me thn exousia oyte me to lao!! tetarton mh milas me a plythintiko ,pote den mas evala stoidio tsouvali !pempton ante geia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. xaxaxaxaxaxaxaxax!!!!! aaaaax to palio pasok, ti mou thumises twra!! euxomai ta kalutera stous agwnes sas kai as eimai ektos elladas (?????)kai ezhsan autoi kala kai emeis kalutera !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μ αρεσει που παραδεχεσαι το που εισαι!! καληνυχτα χρυσα-φι μονο που το πες λαθος και εζησαν αυτοι καλα και εσυ αστο καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ela ela eisai uperoxos !!! emena to mono mou provlhma einai pou tha parkarw to karavi mou kai an petuxe h antaugia mou! swste to kosmo eseis pou mporeite filoi mou!!! paidia shkwtheite na vgoume stous dromous modela kai lougres me prada stous wmous!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΧΡΥΣΑ ΦΙ ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ !ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΡΘΡΟ ,ΓΤ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. se prokalw anoixta!!! steile mou to arthro sou na to anebasw!!! de tha upostei kamia logokrisia oso melo kai an einai to uposxomai!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το άρθρο, θα είναι γραμμένο με κεφαλαία, πεζά και greeklish εναλλάξ;
    Αυτό κι αν είναι άσκηση…
    Στα ίσα μιλάω… ζαλίστηκα.
    Υποκλίνομαι στο κουράγιο και την υπομονή σου xrisa-fi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. oi meres ths eksetastikhs mou kuloun arga kai vasanistika mathepeze :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Xrisa-fi, θέλω, πρώτον, να σ πω ότι πρώτη φορά βλέπω αρθρογράφο να κατακεραυνώνει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι διαδηλώνουν (ασχέτως με τον τρόπο που το κάνουν) κατά του πολιτικού συστήματος... θα μπορούσες πολύ απλά να πεις τη γνώμη σου για το τρόπο που οργανώνεται αυτό το κίνημα, να εκφέρεις την άποψή σου σχετικά με την χρονική περίοδο εμφάνισης του ή ακόμα και για τα αιτήματα που προβάλλει... αλλά δε θεωρώ σωστό να βάλλεσαι κατά κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι σε τελική ανάλυση είναι αυτοί οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα των μνημονίων... μπορεί η οργάνωση του κινήματος της "πλατείας" να υστερεί σε πολλά πράγματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. paidia pame kala?? ela giati katadhse ligo asteio olo auto! diavazete ta sxolia h to arthro gia na katalabw! de eimai oute uper oute kata poso pio ksekathara na to pw??? pou einai aplws adiaforoi! o ti katakeraunwsa einai h upermetrh latreia sth patrida pou k egw agapw alla gia to theo den ftaine mono oi alloi gia th katantia mas. apantaw panta sto ufos pou me rwtane kai otan arxizoun ta " pou hsoun esu? " ti ekanes esu" mou fainetai asteio gia na to pw kompsa! apo ekei kai pera kalo einai na diavasete kai thn teleutaia paragarafo mia kai h aganakthsh sas epnikse kai de prolabate na ftasete ws esei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είμαι ο "14 Ιουνίου 2011 12:04 μ.μ" και δεν έχω σχέση με τους προηγούμενους ανώνυμους... σε διαβεβαιώ πως διάβασα ολόκληρο το άρθρο σου και δεν παρέλειψα ούτε παράγραφο... το ότι το άρθρο δεν είναι σαφές ως προς τις θέσεις σου και ως προς αυτό που θέλεις να πεις, αφορά εσένα και τον τρόπο γραφής σου... μ απάντησες μόλις τώρα ότι δεν είσαι ούτε υπέρ ούτε κατά... στο άρθρο σου όμως εκφράζεις αρνητική άποψη για το κίνημα... δεν θέλω να σχολιάσω άλλο... θέλω μόνο να σου πώ ότι πρέπει να γράφεις σαφέστερα την άποψη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ena arthro de grafete panta nektarie me skopo na gnwriseis thn apopsh autou pou to grafei! mporei na ekfrazei enan provlhmatismo, kapoia erwthmata pou geniountai se mena kai isws kai se allous gia mia katastash pou de kserw kata poso tha katalhksei oso athwa plasarete! apo ekei kai pera einai safes oti de kathgorhsa apla anarwtithika kai apanthsh safhs de phra oute egw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Δεν έχω δίκιο, αλλά θα κάνω τα πάντα για να σας αποδείξω ότι έχετε άδικο"

    Τώρα το διάβασα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Έχω δίκιο, έχετε άδικο και δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα."
    Τώρα το έγραψα :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ήταν παγίδα για να πέσει ο μέσος αναγνώστης και μου την χάλασες :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Xrisa-fi, akou ligo to katathliptikia apo rodes.
    Vale ta rouxa mias filis sou. Kateva ap to kanapedaki kai ela sto syntagma na aganaktiseis kai sy, gt apo kei pou eisai den poluakougesai.

    Wraios logos, o Badstuber einai imedapos? Gt exei periergo Humor?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το Χρυσάφι δεν το ήξερε μέχρι τώρα. Ο Badstuber είναι λογισμικό. Ναι, είναι αλήθεια. Ίσως να πληγωθεί με αυτό η κοπέλα του, αλλά πρέπει κάποτε να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να λάμψει η αλήθεια. Μερικές φορές παθαίνει κάτι εκλάμψεις που οι πτωχοί τω πνεύματι τις περνάνε για χιούμορ, αλλά πρόκειται για σφάλματα λογισμικού και αυτά. Μόλις ευκαιρήσουμε θα τον αποσφαλματώσουμε (debug) και μπορεί να συνέλθει, αν και δεν το νομίζω. Μερικοί έχουν προτείνει να τον καταργήσουμε τελείως. Όλα είναι πιθανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. χαχαχα Out of memory! όπα σόρρυ παιδιά, πρέπει να φύγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. exw esas pou katebainetai kai sas kamarwnw opote ola kala! oso gia to tragoudi uparxei PROVLHMA file m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. xaxaxaxaxaxa re xrisa fi gamo to kerato moy ti paizei edw???? me ola auta poy diavazw tha arxisw na anarotiemai an ihmastan mazi ti tetarti sto sulalitirio !! einai teleia auta pou sou grafoyn!!! paidia aganaktismeni einai kai auti mi treleneste apla protima solo kariera kai de ta paei kala me tis modes twn kairon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πάμε γερά να ξεπεράσουμε το ρεκόρ σχολίων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εξευτελισμός ενός σοβαρών θεμάτων. Σας προτείνω αυτό το όνομα για το ιστολόγιό σας κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σβήστε το "ενός" παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εγώ ψηφίζω τον τίτλο του Χαρίλαου όπως ακριβώς είναι, γεμάτος από τη μαγεία της φευγαλέας στιγμής. Να μην σβηστεί τίποτα παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σπάσαμε το ρεκόρ σχολίων ή να συνεχίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τρέμε xrisa-fi… έρχεται η Π*ύτσα Μπάλα και Καράτε... by andARTis με 22 σχόλια και σταθερά στις δημοφιλής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. xaxaxaxaxaxaxaaxa!! twra entopisa ton paniko kai ekei!! to kako me tous neous "logotexnes" opws tha lege kai o xray xwris na eksairw ton eauto mou fusika, einai oti eimaste eualwtoi sthn arnhtikh kritikh kati pou tha prepei na kseperasoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αααα ήμουν στρατό,έτσι εξηγείται γιατί δεν συμμετείχα σε αυτό το πανηγύρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...