Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Οι 10 τενίστριες με τα καλύτερα "μετόπισθεν"

Share
Σίγουρα είναι γυμνασμένες και σίγουρα έχουν απίστευτη τεχνική κατάρτιση. Αλλά δεν υπάρχει καλύτερο θέαμα από να τις βλέπεις να τρέχουν στο γήπεδο με την «ελαφριά» στολή του τένις.
10. Flavia Pennetta



Η ιταλίδα επαγγελματίας τενίστρια βρίσκεται στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο10 στα ζευγάρια. Γεννημένη το 1982, έχει στο βιογραφικό της 9 τίτλους WTA singles και πολλά πρωταθλήματα με την ομάδα της Ιταλίας. Επίσης είναι η μόνη που έχει καταφέρει να νικήσει την Williams τρεις συνεχόμενες φορές. Το 2007 ο πρόεδρος της Ιταλίας της απέμεινε τον τίτλο: Knight of Order of Merit of the Republic.


9. Venus Williams



Κατάγεται από την Αμερική και το κανονικό της όνομα είναι Venus Ebony Starr Williams. Βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο1 στα ζευγάρια. Είναι η μεγαλύτερη αδελφή της Serena Williams( Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης). Έχει στο ενεργητικό της 21 Grand Slam τίτλους από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, όπως τα Australian Open, French Open, Wimbledon, US Open. Επίσης είναι κάτοχος 3 χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων.

8. Mary Pierce



Παρότι γεννήθηκε στον Καναδά, δηλώνει Γάλλο-Αμερικανίδα, αν και αγωνίζεται με την ομάδα της Γαλλίας στις διεθνής διοργανώσεις. Έχει κατακτήσει τέσσερις Grand Slam τίτλους, δύο από αυτούς στα ζευγάρια.

7. Agnes Szavay



Κατάγεται από την Ουγγαρία και είναι μόλις 23 ετών. Είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας, ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας, το 2008 κατάφερε ν’ ανέβει στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης. Βέβαιά τώρα βρίσκεται στο Νο30, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

6. Maria Kirilenko



Άλλη μια «πιτσιρίκα» τενίστρια. Γεννήθηκε το 1987 στη Ρωσία και ήδη από το 2001 κατατάσσετε στους επαγγελματίες τενίστες. Το 2008 κατάφερε να σκαρφαλώσει στο Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης(τώρα βρίσκεται στο Νο28), ενώ έχει στο βιογραφικό της 5 WTA τίτλους και 3 ITF.

5. Serena Williams



Κατάγεται από την Αμερική, όπως και η αδελφή της, και το κανονικό της όνομα είναι Serena Jameka Williams. Βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και στα ζευγάρια. Οι δυο αδελφές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε 23 αγώνες, με τους 13 να κερδίζει η Serena. Είναι κάτοχος 2 χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων και 26 Grand Slam τίτλους από παγκόσμιες διοργανώσεις. Η Serena έχει κερδίσει τα περισσότερα χρηματικά έπαθλα από αγώνες από οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια.

4. Ashley Harkleroad



Γεννήθηκε το 1985 στο Rossville της Γεωργίας, αλλά αγωνίζεται με τα χρώματα της Αμερικής. Το 2003 έφτασε στο Νο39 της παγκόσμιας κατάταξης. Από το 2009 δεν αγωνίζεται, μιας και έγινε μαμά. Η Harkleroad είναι η πρώτη παίχτρια της WTA που πόζαρε γυμνή για το περιοδικό Playboy.

3. Maria Sharapova



Η πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Maria Yuryevna Sharapova, γεννήθηκε το 1987 στη Ρωσία. Το 2004, σε ηλικία 17 ετών, έκανε το ντεμπούτο της κερδίζοντας την Serena Williams στο τουρνουά του Wimbledon. Έχει στο ενεργητικό της 3 τίτλους Grand Slam, ενώ σήμερα βρίσκεται στο Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης.

2. Anna Ivanovic



Κατάγεται από την Σερβία, γεννήθηκε το 1987 και είναι η Νο1 αθλήτρια στη χώρα της. Το 2010 κατατάχθηκε στο Νο45 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ βρέθηκε στη 2η θέση του 2007 French Open και του 2008 Australian Open.

1. Anna Kournikova



Η ρωσίδα επαγγελματίας παίχτρια, πέρα από τενίστρια είναι και μοντέλο. Το 2000 έφτασε στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης. Η καριέρα της έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια, μετά από τραυματισμό στην πλάτη της και προβλήματα στην σπονδυλική της στήλη.

Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...