Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους



Share
Τη διαχείριση του εστιατορίου Barcelonica ανέλαβαν οι εργαζόμενοι του, προκειμένου να αποφύγουν την απόλυση και το λουκέτο.
Από τις 7 Ιουνίου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αυτοδιαχειρίζονται πια το εστιατόριο, μετά την ανακοίνωση των ιδιοκτητών ότι η επιχείρηση θα κλείσει για τους καλοκαιρινούς μήνες, “και βλέπουμε από Σεπτέμβρη”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στο εστιατόριο, που εδρεύει στην οδό Βενιζέλου (Στοά Ρογκότη), οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν επίσης στο προσωπικό ότι θα απολυόταν άμεσα, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονταν τον Οκτώβριο, αν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα.

«Αποφασίσαμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απαιτήσαμε και κατακτήσαμε από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου να πληρώνουν κάποια από τα έξοδα και την ασφάλισή μας, και εμείς να αναλάβουμε τη διαχείριση του εστιατορίου για τους δύο μήνες (Ιούνιο και Ιούλιο) ενώ τον Αύγουστο να μας δοθεί η κανονική άδειά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να κλείσει το εστιατόριο που δουλεύουμε», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

Το εστιατόριο Barθelonica θα το διαχειρίζονται οι ίδιοι, με τη γενική συνέλευσή τους. Οιαποφάσεις για την λειτουργία του θα λαμβάνονται με πλειοψηφία, ενώ ό,τι περισσεύει από τα έσοδα -αφού αφαιρεθούν τα έξοδα- θα μοιράζεται ισότιμα σε όλους. Επιπλέον θα παρέχεται έκπτωση 30% σε όλους τους πελάτες του εστιατορίου.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης να μας στηρίξουν ενεργά σε αυτή μας την προσπάθεια να σώσουμε τις δουλειές μας», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, υπενθυμίζοντας ότι το εστιατόριο λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το βράδυ και παραμένει κλειστό τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...