6 τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον κόσμο! H μελέτη του Technology Review (περιοδικό που εκδίδει το περίφημο ΜΙΤ) έρχεται να δημοσιοποιήσει τάσεις τεχνολογίας αλλά και να παράξει τεχνολογία!
Σίγουρο είναι ότι οι τάσεις αυτές θα επηρεάσουν την καθημερινή μας ζωή. Με βάση αυτό το κριτήριο έρχεται η ετήσια μελέτη του Technology Review να αγγίξει και το θέμα της εφαρμογής τεχνολογίας στην καθημερινότητα των ανθρώπων μιας και όσες περιγράφει είναι υπαρκτές. Ας δούμε 6 υποψήφιες που μπορούν να αλλάξουν καίρια τη ζωή μας:
Ηλιακά καύσιμα: H εταιρεία Joule Biotechnologies έχει ήδη δημιουργήσει μικροοργανισμούς που βασίζονται στη γενετική μηχανική και μπορούν να μετατρέψουν το ηλιακό φως σε ντίζελ.
Κινητό 3D: Οι ταινίες τύπου Avatar έχουν επιταχύνει σημαντικά τις εξελίξεις στο χώρο του τρισδιάστατου κινηματογράφου. H Dynamic Digital Depth έχει αναλάβει να μεταφέρει το 3D και σε κινητά τηλέφωνα και γενικά κινητές συσκευές, μέσω μιας τεχνολογίας που μπορεί να μετατρέψει, εύκολα και γρήγορα, δισδιάστατο περιεχόμενο σε 3D.
Αναζήτηση σε κοινωνικά δίκτυα: Η Google σκέφτεται να αντλεί δεδομένα από τα κοινωνικά δίκτυα, παρέχοντας αποτελέσματα αναζήτησης στο χρήστη που προσφέρουν την ίδια συνάφεια και ποιότητα με την παραδοσιακή διαδικτυακή αναζήτηση.
Φωτοβολταϊκά παγίδευσης φωτός: Τοποθετώντας νανοσωματίδια αργύρου στην επιφάνεια μιας ηλιακής κυψέλης λεπτού φιλμ, η Kylie Catchpole του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας βρήκε έναν τρόπο να βελτιώσει σημαντικά την αποδοτικότητα της κυψέλης.
Κοινωνική τηλεόραση: Ήδη υπάρχει μια τάση για να συνδυαστούν τα κοινωνικά δίκτυα με την τηλεόραση, χρησιμοποιώντας laptops και έξυπνα κινητά. Η Marie-José Montpetit του ΜΙΤ δουλεύει πάνω στην κοινωνική τηλεόραση - μια μέθοδο που συνδυάζει διαφανώς την ενεργητική εμπειρία των κοινωνικών δικτύων με την πιο παθητική εμπειρία της παραδοσιακής τηλεόρασης.
Πράσινο τσιμέντο: H παραγωγή τσιμέντου είναι υπεύθυνη για 5% περίπου των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο Νικόλαος Βλασόπουλος της εταιρείας Novacem δημιούργησε ένα είδος τσιμέντου που απορροφά, αντί να δημιουργεί, διοξείδιο του άνθρακα!
Πηγή www.neo2.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου