Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Με μέτρο η μπύρα στη διάρκεια του Μουντιάλ

Share

  Οι ποδοσφαιρόφιλοι δεν πρέπει να αρχίζουν να πίνουν μπύρες αμέσως μόλις ακουστεί το σφύριγμα της έναρξης των αγώνων του Μουντιάλ, συμβουλεύει γερμανική ένωση καταναλωτών επισημαίνοντας ότι τα οινοπνευματώδη ποτά όχι μόνο βλάπτουν την υγεία, αλλά είναι γεμάτα θερμίδες...

Μισό λίτρο μπύρα περιέχει περίπου 200 θερμίδες όσες και ένα παγωτό, ενώ ένα λίτρο περιέχει τις ίδιες θερμίδες με μια σοκολάτα γάλακτος. Επιπλέον το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το όριο στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών είναι μισό λίτρο μπύρα ή ένα τέταρτο του λίτρου κρασί για τους άντρες, ενώ οι γυναίκες θα πρέπει να καταναλώνουν τις μισές από τις ποσότητες αυτές.

Η ένωση καταναλωτών προτείνει περισσότερο υγιεινά και δροσιστικά ποτά όπως μπύρα χωρίς αλκοόλ, μιλκ σέικ, χυμούς φρούτων ή ανθρακούχο νερό με γεύσεις εσπεριδοειδών.

Ούτε τα κοκτέιλ δεν είναι η σωστή επιλογή, αφού εκτός από το αλκοόλ περιέχουν και αρκετή ζάχαρη και στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δροσιστικά...


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...