Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Φ.Π.Α παίρνουν φωτία - οι τσέπες αδείαζουν


Share

Από αύριο, ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 21% σε 23%, ο μειωμένος συντελεστής από 10% σε 11% και ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες, αυξάνεται από 5% σε 5,5%. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Η πρώτη εφαρμόστηκε από τις 15 Μαρτίου.Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί έρχονται από αύριο, 1η Ιουλίου με την επιβολή ΦΠΑ 11%, ενώ για πρώτη φορά οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις.

Αλλαγές απο αύριο και για τα πρατήρια καύσιμων, στα οποία όχι μόνον αυξάνεται ο ΦΠΑ από 21% σε 23%, αλλά πλέον οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις.

Για όσους δεν το πράξουν, μάλιστα, θα ισχύσουν οι ποινές και τα πρόστιμα που εφαρμόζονται και στην υπόλοιπη αγορά.

Οι οδηγοί όμως θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και για τα διόδια.

Από 1ης Ιουλίου αναπροσαρμόζεται το αντίτιμο των διοδίων της Αττικής Οδού και πλέον, ενώ την πρώτη αύξηση από 19% σε 21% την είχε απορροφήσει η εταιρεία, με τη νέα αύξηση στο 23% οι οδηγοί θα επιβαρυνθούν όλη τη διαφορά.

Το αντίτιμο θα αυξηθεί από 10 λεπτά για τα Ι.Χ. ως 40 λεπτά για τα φορτηγά.

Ακριβότερες τιμές διοδίων από 1ης Ιουλίου θα ισχύσουν και στα διόδια όλων εθνικών των αυτοκινητοδρόμων , γιατί άλλωστε να μην πληρώνουμε πιο ακρίβα τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ευρώπη..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...