Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ισραηλινοί με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα

Share

  Eπτά Ισραηλινοί Αραβες που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και για τον φόνο ενός ισραηλινού οδηγού ταξί το 2009 συνελήφθησαν πριν από δύο μήνες, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστική πηγή.


Το δικαστήριο στην περιοχή της Ναζαρέτ (βόρειο Ισραήλ) ήρε την απαγόρευση δημοσιοποίησης πληροφοριών για την υπόθεση αυτή με την ευκαιρία της απαγγελίας κατηγοριών σε βάρος των υπόπτων.

Τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εβραίο οδηγό ταξί στις 30 Νοεμβρίου 2009 κοντά στην Ναζαρέτ για να "εκδικηθούν για τους Αραβες που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ".

Δύο ακόμη από τους κατηγορούμενους ήθελαν να μεταβούν στη Σομαλία για να λάβουν μέρος στον πόλεμο κατά των "απίστων Αμερικανών". Ομως πριν φτάσουν στον προορισμό τους συνελήφθησαν από τις αρχές της Κένυας και στην συνέχεια απελάθηκαν στο Ισραήλ.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται μεταξύ άλλων ότι ήθελαν να πυρπολήσουν καταστήματα που ανήκαν σε χριστιανούς και εβραίους καθώς και ένα τουριστικό λεωφορείο, αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Στο κατηγορητήριο προστίθεται ότι οι ύπόπτοι είχαν σκοπό να απαγάγουν ισραηλινούς στρατιώτες και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις χωρίς να διευκρινίζονται οι στόχοι.

Πηγή: www.otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...