Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Και οι Έλληνες με βραχιολάκια;


Share
 Φτηνά πακέτα all inclusive για τους Έλληνες ετοιμάζουν τώρα οι τουριστικές, ταξιδιωτικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας, που βλέπουν τις πληρότητες τους να παραμένουν χαμηλά και τους tour operators να τους πιέζουν για όλο και μεγαλύτερες εκπτώσεις.



Ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, έχει βάλει στόχο να πείσει τους επιχειρηματίες τουρισμού να δημιουργήσουν φθηνά πακέτα για τους Έλληνες τουρίστες, αντίστοιχα με αυτά που προσφέρουν στους Ευρωπαίους. «Θα πρέπει επιτέλους και ο Έλληνας να μπορεί να κάνει διακοπές στη χώρα του με 300-400 ευρώ, όπως ο Άγγλος ή ο Γερμανός» λέει ο κ. Νικητιάδης και ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με τα τουριστικά γραφεία και τους ξενοδόχους για να δημιουργηθούν ανάλογα πακέτα.

Καθοριστική βέβαια θα είναι και η στάση των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών, αφού για παράδειγμα μία οικογένεια με δύο παιδιά για να ταξιδέψει (με Ι.Χ ) σε καμπίνα προς τη Ρόδο θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 400 ευρώ (μετ’ επιστροφής). Έξοδο που ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος των διακοπών.

Την ίδια ώρα η Αθήνα, λόγω των απεργιών και του αποκλεισμού του Πειραιά, βλέπει τον τουρισμό της να συρρικνώνεται, ενώ αντίθετα καλύτερα πάνε τα ελληνικά νησιά και η περιφέρεια. Οι πτήσεις χαμηλού κόστους έχουν κάνει τονωτικές ενέσεις στα Δωδεκάνησα, με τη Ρόδο να εμφανίζει (το πρώτο τετράμηνο) άνοδο 4,5% στις αεροπορικές αφίξεις και η Κως άνοδο κατά 11%.

Αντίθετα η Κρήτη η «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι «πεσμένη» με τις αεροπορικές αφίξεις στο ηράκλειο στο -6,57% και στα Χανιά στο -8,1%.

Το ίδιο διάστημα, καθώς μαίνεται «πόλεμος» τιμών, τα τουριστικά έσοδα -σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος- είναι μειωμένα κατά 8% (806 εκατ. ευρώ φέτος από 874 εκατ. ευρώ στο τετράμηνο του 2009).

Οι εκπτώσεις και οι προσφορές είναι καθεστώς και το γεγονός αυτό ανησυχεί σφόδρα τον ΣΕΤΕ. Μάλιστα οι ξενοδόχοι θορυβημένοι σημειώνουν ότι στις μειώσεις των τιμών υπάρχει ένα όριο, το οποίο αν ξεπεραστεί τότε επηρεάζει την ποιότητα των υπηρεσιών και κυρίως οδηγεί σε συρρίκνωση του προσωπικού.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...