Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

G20 Συμφωνούν.. ότι διαφωνούν ?!?!


Share

Τη δέσμευση να μειώσουν στο μισό μέχρι το 2013 το δημοσιονομικό τους έλλειμμα σε σχέση με το ΑΕΠ τους αναμένεται να αναλάβουν οι πλέον ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες της Ομάδας των 20 (G20) που συνεδριάζουν στο Τορόντο του Καναδά, σύμφωνα με δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ.


Παράλληλα, οι 20 συμφώνησαν σ’ έναν συμβιβασμό όσον αφορά τη φορολογία των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, επιτρέποντας στις χώρες-μέλη του G20 που το επιθυμούν να επιβάλουν φόρους στις τράπεζές τους, απορρίπτοντας ωστόσο τις εκκλήσεις για την επιβολή παγκόσμιου φόρου.

Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ θέλουν οι τράπεζές τους να πληρώσουν για τα μεγάλα πακέτα στήριξης που τους προσφέρθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ομως ο Καναδάς και κάποιες αναδυόμενες χώρες, ο τραπεζικός τομέας των οποίων επηρεάστηκε λιγότερο από την κρίση, αντιτίθενται στα αιτήματα για την επιβολή ενός φόρου σε όλες τις χώρες της G20, επειδή φοβούνται ότι θα βλάψει την οικονομία τους.

Τα επεισόδια δεν έλειψαν από εκείνους που είναι κατά της παγκοσμιοποίησης, πυρπολημένα αστυνομικά αυτοκίνητα, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, πυκνοί καπνοί από φλεγόμενους κάδους απορριμμάτων ήταν το σκηνικό μέσα στο οποίο τα πρωτοφανή για τον Καναδά.Τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο του Τορόντο κατέληξαν στη σύλληψη περίπου 584 ανθρώπων το Σάββατο και την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...