Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

V for Vespa...

Share


 Το xrisa-fi όπως έχω ξαναπεί είναι ασταμάτητο..Σήμερα μας παρουσιάζει τις πλούσιες γνώσεις του πάνω στις μηχανές τύπου Vespa..


Όταν ο Εnrico Piaggio, αλλεργικός στις μηχανές μεγάλου κυβισμού με πελώριες ρόδες και αλυσίδες που λερώνουν,  αποφάσισε να δημιουργήσει ένα scooter για τις μάζες με χαμηλό κόστος ,σίγουρα δε φανταζόταν την εξέλιξη αυτού του προιόντος σε μύθο ..
Η Vespa,που στα ιταλικά σημαίνει σφήκα, κατάφερε τη δεκαετία του 60΄ να ταυτιστεί με μια εποχή  κοινωνικής και πολιτισμικής επαναστάσης. Ένα βήμα μπροστά απ την εποχή της λανσάρει μια προσιτή πολυτέλεια με σέλα από γνήσιο δέρμα, επιχρωμιωμένο τιμόνι και σχάρα, καθώς και πίνακα οργάνων με ρετρό σχεδιασμό! Το να οδηγεί κανείς Vespa ήταν συνώνυμο της ελευθερίας και των απλών κοινωνικών συναναστροφών.
Η Vespa PX (125, 150 & 200cc) είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην ιστορία της Vespa. Είναι το «αυθεντικό vintage» .Έκανε την εμφάνιση της το 1977 και έχουν πουληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες , γι’ αυτό προτιμάται άλλωστε τόσο από τους νοσταλγούς της ιστορικής μάρκας όσο και από το νεότερους!
Το δίτροχο με το αξεπέραστο στυλ, η Vespa,είναι φιλική προς το περιβάλλον και αυτό της δίνει μια ακόμα μεγαλύτερη θέση στη καρδιά μας!
Vespa όμως σημαίνει και "Dolce Vita". Κινηματογραφικές εικόνες, με κοπέλες ντυμένες στα φλοράλ να πιάνουν σφιχτά απ τη μέση τους γόηδες της εποχής πάνω στο όμορφο χρωματιστό scooter.
Στο πέρασμα του χρόνου, η Vespa δείχνει να μην απειλείται από ανταγωνιστές γεγονός που μας χαροποιεί! Είναι μεγάλη ανάγκη στους γκρίζους δρόμους αυτή της πόλης να υπάρχουν μικρές χρωματιστές πιτσιλιές που στριφογυρνάνε! Με προτίμηση στις πρασινωπές με καφέ σέλα δηλώνω το θαυμασμό μου σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς !Άλλωστε δεν είναι λίγες οι κοπέλες που υποστηρίζουν ότι οι άντρες σε Vespa φαντάζουν πιο sexy..Το θέμα είναι τι γίνεται μακριά απ αυτές..!!!

Με αγάπη Xrisa-fi

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...