Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Next Top Models 2011

Αυτά είναι τα ωραιότερα μοντέλα που θα εντυπωσιάσουν στους δρόμους την καινούρια χρονιά, όπως τα διαβάσαμε στο περιοδικό ΄Playboy΄. Ένας διαγωνισμός ομορφιάς στον οποίο δεν υπάρχουν τιτλούχοι.

Aston Martin One-77



Η ομορφιά της έχει πιστοποιηθεί με τον κορυφαίο τίτλο στον πιο απαιτητικό διαγωνισμό ομορφιάς αυτοκινήτων, τον Concorso d΄Eleganza της Villa d΄Este. Το υπεραυτοκίνητο που πρόκειται να παραχθεί σε μόλις 77 αντίτυπα καίει καρδιές και... τα ελαστικά του, αν διατηρήσει για κάποια ώρα τα 355 χλμ./ώρα της τελικής του!

Porsche Boxster Spyder



Είναι η τρίτη «μετενσάρκωση» της Boxster και η πιο ακριβή. Ένας φόρος τιμές των ανθρώπων του Τσουφενχάουζεν στη μυθική 550 Spyder, την οποία έκανε διάσημη ο Τζέιμς Ντιν. Οι ελκυστικές της καμπύλες λες και αντιγράφουν αυτές της Μόνικα Μπελούτσι, λες και δε σχεδιάστηκαν από τους συντηρητικούς Γερμανούς. Στην καρδιά της χτυπάει ο κινητήρας της Boxster S, με 10 επιπλέον ίππους(320 συνολικά), ο οποίος σε συνδυασμό με το χαμηλότερο βάρος της υπόσχεται εκπληκτικές επιδόσεις και μοναδική αίσθηση.

Rolls-Royce Ghost








Αυστηρή ομορφιά που απαυγάζει ισχύ και κομψότητα. Για να την πεις «μικρή», πρέπει να τη συγκρίνεις μόνο με μια άλλη Rolls-Royce - στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη Phantom. Στις επιδόσεις, πάντως, η Ghost είναι πολύ μεγάλη, μιας και οι 563 ίπποι της χρειάζονται μόνο 4,9" για να κάνουν το ταχύμετρο στο ξύλινο καντράν να δείξει τα 100 χλμ./ώρα.

Jaguar XJ



Είναι το μοντέλο που σηματοδοτεί την αναγέννηση της βρετανικής -και τώρα ινδικής- φίρμας. Απομακρυσμένη από τα στερεότυπα του παρελθόντος (τα στρογγυλά μπροστινά φανάρια), είναι πιο κομψή και σπορτίφ, χωρίς να χάνει τον αρχοντικό χαρακτήρα της εταιρείας. Διαθέτει δύο βενζινοκινητήρες V8 (ο ένας τούρμπο).

Mercedes SLS ΑMG


Είναι το μοντέλο που συναγωνίζεται στα ίσα τη μυθική 300 SL Gullwing του ΄50, ένα από τα ωραιότερα αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ. Συνδυάζει μοναδικά την ομορφιά με τις επιδόσεις, γι΄ αυτό και επιλέχθηκε να είναι το safety car που ηγείται των θηρίων της F1.
Αlfa Rοmeο 8C Spider

Αν λέγαμε ότι είναι η ωραιότερη Alfa Romeo, ίσως θα αδικούσαμε κάποια άλλα μοντέλα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η 8C Spider δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο - ούτε τους λάτρεις της γερμανικής ή της βρετανικής σχεδιαστικής σχολής. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο supercar από μια εταιρεία που σπάνια παίζει σε αυτή την κατηγορία. Ο V8 κινητήρας των 4,7λ. αποδίδει 450 ίππους, ικανούς να κινήσουν την Ιταλίδα καλλονή με 292 χλμ./ώρα (τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 4,5΄΄). «Εξωτικά» υλικά (ανθρακονήματα, κεραμικά) κυριαρχούν παντού. Λογικό είναι να προορίζεται για μόλις 500 τυχερούς.
Bentley Mulsanne

Η καινούρια ναυαρχίδα της φίρμας είναι εμπνευσμένη από την δίλιτρη Bentley του 1930, την οποία σχεδίασε ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας. Η δύναμη και η αριστοκρατικότητά ins είναι διακριτές από την πρώτη ματιά. Κάτω από το καπό της κρύβει ένα V8,6,75λ., με 500 ίππους ισχύ. Το εσωτερικό της αποτελεί τον παράδεισο ενός επιβάτη ή οδηγού - και στον παράδεισο αυτόν δε θα καταλήξουμε πολλοί...
 
Αναδημοσίευση από το τεύχος Ιανουαρίου Νο181 του περιοδικού ΄Playboy΄.

http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1119924&ppg=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...