Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τα καλύτερα Chalet

OiKaltses πάντα επίκαιρες προτείνουν...
Ξενοδοχεία-θρύλοι, μοδάτα σαλέ και νέες αφίξεις στο χάρτη των πιο exclusive χειμερινών προορισμών γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή το επίκεντρο ενός extravagant μικρόκοσμου. Στα κορυφαία σαλέ του κόσμου, το σκι είναι προαιρετικό. Το στυλ απαραραίτητο.



 
 
 
 
Gstaad Palace
Γκστάαντ, Ελβετία


To Gstaad Palace αποτελεί το luxury σήμα κατατεθέν του ελβετικού θέρετρου.
Το όνομά του συνοδεύεται συνήθως από τη λέξη «μυθικό». Ακόμη κι αυτή όμως αδυνατεί να περιγράψει τη μοναδική εμπειρία που υπόσχεται η διαμονή εδώ και κάνει τους Α-list επισκέπτες του να το μετατρέπουν σε δεύτερο σπίτι τους την περίοδο των γιορτών και όχι μόνο. Η επιβλητική θέση του -που εποπτεύει ολόκληρο το Γκστάαντ- εξασφαλίζει ασυναγώνιστη θέα από τα τεράστια παράθυρα του στις χιονισμένες πλαγιές και στα λαμπερά φώτα του κοσμικού χωριού. Χάρη στο φημισμένα άψογο σέρβις και στην εκλεπτυσμένη -σε κάθε λεπτομέρεια- φιλοξενία του έχει κερδίσει εδώ και δεκαετίες τη φήμη ενός από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία του κόσμου, ενώ η διαμονή στην Penthouse Suite αποτελεί το απόλυτο σύμβολο στάτους. Ακολούθησε την καθημερινή ιεροτελεστία των πιστών θαμώνων του, που μετά το ολοήμερο σκι απολαμβάνουν χαλαρωτικές θεραπείες στο spa και στη συνέχεια επισκέπτονται τη σάλα του δείπνου για over the top βραδιές με το κουαρτέτο να συνοδεύει τις γκουρμέ γεύσεις, πριν αρχίσει να γεμίζει η πίστα και τα ηνία πάρει για τους νεότερους το κλαμπ GreenGo.
TIP: Αξίζει ένα βράδυ να αντικαταστήσεις το λουκούλλειο δείπνο στο exclusive Le Grill Rotisserie με το καλύτερο παραδοσιακό raclette, που σερβίρει το La Fromagerie στο υπόγειο, συνοδεία σαμπάνιας και φρέσκιας τρούφας.

Info-Κρατήσεις: www.lhw.com/gstaadpalace.

Cheval Blanc
Κουρσεβέλ, Γαλλία


Για τους hip σκιέρ το γαλλικό χειμερινό θέρετρο της Κουρσε-βέλ έγινε ακόμη πιο must από τη στιγμή που άνοιξε εδώ το σαλέ Cheval Blanc. Ιδιοκτήτης του είναι ο ισχυρός άντρας της μόδας και πρόεδρος του Louis Vuitton Group, Μπερνάρ Αρνό. Αυτό σημαίνει ότι -εκτός του ότι στους διαδρόμους ή ακόμη και στο χαμάμ θα πέσεις πάνω σε γνωστές φυσιογνωμίες, όπως ο Tom Ford και η Stella McCartney- τα πάντα εδώ είναι αφόρητα στυλάτα και οι in-house μπουτίκ Louis Vuitton και Dior θα φροντίσουν να σταθείς κι εσύ στο στυλιστικό ύψος των περιστάσεων. Όσοι έχουν αλλεργία στο παραδοσιακό αλπικό ντεκόρ, θα ενθουσιαστούν με τη φρέσκια, σέξι, με λιτές γραμμές και μοντέρνα υλικά κατασκευή του, ενώ δεν μπορεί παρά να λατρέψουν τη wallpaper αισθητική, τα αντικείμενα σύγχρονης τέχνης που δίνουν χαρακτήρα στους χώρους και τις φωτογραφίες διά χειρός Karl Lagerfeld στους τοίχους. Ωστόσο, κάποια πράγματα μένουν πιστά στην παράδοση. Όπως η εξαιρετική γαλλική κουζίνα με ντόπιες σπεσιαλιτέ που σερβίρεται στο πολυτελές εστιατόριο Le 1947 και η συνήθεια των after-dinner κοκτέιλ μπροστά στο τζάκι του μπαρ.
Tip: Το ski-in/ski-out Cheval Blanc σημαίνει ότι θα μπορέσεις να εξερευνήσεις τις 600 χιλιομέτρων άψογες πίστες της Κουρσεβέλ φορώντας τα σκι σου ήδη από το κατώφλι του.
Info-Κρατήσεις: www.chevalblanc.com.
Νο.14 Verbier
Βερμπιέ, Ελβετία


Ύστερα από μια ανακαίνιση εκατομμυρίων, με επικεφαλής τη Λονδρέζα γκουρού του interior design Fiona Barratt, το ξενοδοχείο Les Rois Mages ονομάζεται πλέον No.14 και είναι η πιο chic διεύθυνση στο Βερμπιέ. Μια ανάσα από το χιονοδρομικό κέντρο, η αλπική αυτή «φωλιά» προσφέρει την απόλυτη φιλοξενία στους ευτυχείς κατοίκους των μόλις δεκατριών δωματίων του και δηλώνει ήδη fully booked γι΄ αυτή τη σεζόν. Εδώ οι ώρες περνούν ονειρεμένα με vin chaud στο τζακούζι από κέδρο, που κοπιά κατάματα τα χιονισμένα Grand και Petit Combin, με θεραπείες στο spa ή μασάζ στο δωμάτιο, γεύματα από βραβευμένους με τρία αστέρια Michelin σεφ, προβολές στο ιδιωτικό home cinema ή βόλτες στην πόλη, που διευκολύνει ο διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο προσωπικός σοφέρ. Αν και το Βερμπιέ διαθέτει μερικές από τις καλύτερες πίστες, δεν θα μας παραξενέψει αν παραδομένη στην πολυτέλεια του No.14 ξεχάσεις να βγάλεις τα σκι από τη βαλίτσα.
TIP: Οι δύο μάνατζερ του No. 14 γνωρίζουν το Βερμπιέ όσο λίγοι. Εκμεταλλεύσου τη δι-κτύωσή τους για να ζήσεις σαν προνομιούχα ντόπια.
Info-Κρατήσεις: www.verbierexclusive.com
 
Badrutt΄s Palace
Σεν Μόριτς, Ελβετία



Το ιστορικό ξενοδοχείο του Σεν Μόριτς, που αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε glamorous ταξιδιώτη, υπόσχεται μέρες και νύχτες υπέρτατης χλιδής. Βασιλείς και διασημότητες επιλέγουν εδώ και δεκαετίες το περιτριγυρισμένο από ένα συγκλονιστικό τοπίο ξενοδοχείο ως ορμητήριο για αριστουργηματικές διακοπές, με τις Ελβετικές Άλπεις και την ειδυλλιακή λίμνη σε πρώτο πλάνο. Το δυνατό του σημείο είναι το άψογο σέρβις, που προβλέπει προσωπικό μπάτλερ για κάθε ένα από τα 165 δωμάτια και σουίτες, αλλά και οι άπειρες δραστηριότητες που διοργανώνει, από νυχτερινό σκι μέχρι βόλτες με έλκηθρο και πατινάζ ή ιππασία στην παγωμένη λίμνη. Στις apres-sk δραστηριότητες έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στα 7 εστιατόρια που προσφέρουν από υψηλή γαστρονομία και τη διάσημη ιαπωνική κουζίνα του Nobuyuk Matsuhisa μέχρι πίτσα, το απόλυτο hotspot της νυχτερινής διασκέδασης King΄s Club, αλλά και τη δυνατότητα για ανελέητο shopping σε μπουτίκ με επιγραφές βεληνεκούς Bulgari, Louis Vuitton, Gucci, Loro Piana, Van Cleef & Arpels, Chopard και De Grisogono. Δεν είναι να απορεί κανείς που το σκι περνάει καμιά φορά σε δεύτερη μοίρα.
TIP: Μην παραλείψεις να επισκεφτείς και την Chesa Veglia, ένα από τα πιο παλιά αγροκτήματα του Σεν Μόριτς που ανήκει στο ξενοδοχείο και στεγάζει τρία ακόμη ατμοσφαιρικά εστιατόρια και δύο μπαρ.
Info-Κρατήσεις: www.lhw.com/badrutts.

Little Nell
Άσπεν, Κολοράντο


Φορώντας τα Moncler και τα Chanel σκι outfit, οι χολιγουντιανοί σταρ φωτογραφίζονται κάθε χρόνο να περνούν τις χειμερινές τους διακοπές στο πολυτελώς ανακαινισμένο Nell΄s, όπως αποκαλούν χαϊδευτικά το φημισμένο ξενοδοχείο στους πρόποδες του όρους Άσπεν, που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Με τη σπιτική ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού ξενώνα και την πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου πολλών αστέρων, το Little Nell έγινε το σπίτι μακριά από το σπίτι για τη Μαντόνα, τη Χάι-ντι Κλουμ, την Κέιτ Χάντσον και σύσσωμο το social scene της Νέας Υόρκης που δίνει ραντεβού στους αφράτους καναπέδες του κομψά ντυμένου στα μπεζ lobby. Από εδώ θα εξορμήσεις κατευθείαν στις κα-λοστρωμένες πίστες του Άσπεν, πριν επιστρέψεις για το απογευματινό κοκτέιλ στην εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα, το fondue menu στο The Bar και τελικά τη θαλπωρή του χουχουλιάρικου δωματίου σου με το πουπουλέ-νιο king size κρεβάτι, το τζάκι και τα πολυτελή μαρμάρινα μπάνια. Με δύο άτομα προσωπικού να αντιστοιχούν σε κάθε επισκέπτη, η περίφημη εξυπηρέτηση του Nell΄s παίρνει σάρκα και οστά και έχει μοναδικό σκοπό να σε κακομάθει.
TIP: Ακόμη και τα κατοικίδια δέχονται ιδιαίτερη περιποίηση στο Little Nell, με ειδικό gourmet μενού, απαλά κρεβατάκια, ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες και premium υπηρεσίες περιποίησης.
Info-Κρατήσεις: www.thelittlenell.com.

Kristiania
Λεχ, Αυστρία


Φαντάσου ότι είσαι καλεσμένη στο σπίτι ενός καλού φίλου στην καρδιά του κοσμοπολίτικου, αλλά αυθεντικού αυστριακού χωριού Λεχ. Και αυτός ο φίλος σου έχει εξαιρετικό γούστο, εμμονή με την πολυτέλεια και τη διαφύλαξη της ιδιωτικό-τητάς σου και μια συγκλονιστική συλλογή έργων τέχνης, με κομμάτια που θα σε αφήσουν άφωνη να κοσμούν ακόμη και το δωμάτιό σου. Κάπως έτσι θα σε κάνει να νιώσεις η ανεπιτήδευτη, ζεστή ατμόσφαιρα του αγαπημένου αυτού boutique ξενοδοχείου, που συνδυάζει τη γοητεία ενός παλιού κόσμου με σύγχρονες πινελιές και ανέσεις και συγκεντρώνει εδώ και 40 χρόνια τους glitterati του σκι. Στα highlights περιλαμβάνεται η υπηρεσία των ski butlers, που σε υποδέχονται το πρωί για να σε ενημερώσουν για την κατάσταση του χιονιού, τον καιρό, τις θερμοκρασίες και τις καλύτερες διαδρομές για τα σλάλομ σου και σε περιμένουν ξανά κατά την επιστροφή σου για να σε απαλλάξουν από τον εξοπλισμό, να τον καθαρίσουν και να σου τον παραδώσουν στεγνό και ζεστό το επόμενο πρωί
TIP: Το Kristiania διαθέτει την πιο δημοφιλή βεράντα του Λεχ, με απαλές μάλλινες κουβέρτες και αναπαυτικές ξαπλώστρες για να θαυμάσεις το τοπίο, να «μαζέψεις» ήλιο και να απολαύσεις ζεστή σοκολάτα alfresco.

Info-Κρατήσεις:
www.kristiania.at. 


Αναδημοσίευση από το τεύχος Ιανουαρίου Νο195 του περιοδικού ΄Madame Figaro΄.

http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1129020&ppg=1

4 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...