Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Oι Anonymous εναντίων της Βρετανικής κυβέρνησης

Οι «χακτιβιστές» (δηλαδή χάκερ-ακτιβιστές που δρουν μέσω διαδικτύου) της ομάδας «Anonymous» κήρυξαν τον «πόλεμο ενάντια στη βρετανική κυβέρνηση», με ανακοίνωση που ανάρτησαν πριν λίγες ώρες στην ιστοσελίδα τους στο ιντερνετ. Οι χάκερ ενθαρρύνουν τον κόσμο να κάνουν συντονισμένες «επιθέσεις DDoS», δηλαδή πολλοί χρήστες του ιντερνετ να μπουν ταυτόχρονα σε έναν ιστότοπο...
Οι χάκερ θέλουν, με τον τρόπο αυτό, να υπερφορτώσουν τους διακομιστές της ιστοσελίδας με αποτέλεσμα την «κατάρρευση» (crash) του συστήματος και την απενεργοποίησή της ιστοσελίδας. Η κίνησή τους αυτή έρχεται ως απάντηση στην πρωτοβουλία της βρετανικής αστυνομίας να συλλάβει πέντε νεαρά μέλη της οργάνωσης για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστοτόπων εταιρειών εχθρικών προς τον WikiLeaks, όπως των αμερικανικών πιστωτικών καρτών Visa και Mastercard και της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών PayPal.

«Πέντε άνδρες ηλικίας 15, 16, 19, 20 και 26 ετών συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την κυβερνοπειρατεία κατά τη διάρκεια πρόσφατων επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η ομάδα «Anonymous».
 fimotro
http://xodrobizeli.blogspot.com/2011/02/o-anonymous.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...