Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ηorror in athens: 4ο Screamin' Athens Festival


By Alucard

Tέσσερα χρόνια μετά το 1ο φεστιβάλ που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας «τρομακτικής» εποχής και μια ανάσα μετά τη γιορτή της σφαγής των αμνών το 4ο Screamin' Athens Festival
είναι γεγονός στις 18-19  Μαρτίου στο Gagarin.

To Screamin' Athens Festival αναζητά χωρίς τις φανφάρες και το glamour μιας Holywoodιανής πρεμέριας νέες τάσεις στον κινηματογραφικό τρόμο. Στηρίζοντας δημιουργούς που μέσα στα τελευταία χρόνια,  πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο σκοτεινό χιούμορ στις δουλειές τους, βγάζοντας τη γλώσσα στους καθωσπρεπισμούς  γυρίζοντας ταινίες με μηδενικούς προϋπολογισμούς προσπαθεί να οδηγήσει το θεατή έξω από τα τετριμένα μονοπάτια των κριτικών και μακριά από τις πολιτικές προώθησης των ταινίων τρόμου.

Επιχειρεί μέσα από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκουσ από όλον τον κόσμο να μεταφέρει τον θεατή σε ένα καινούριο κόσμο industrial τρόμου μέσα από την περπατημένη οδό της ωμής βίας  καθώς και καινοτόμων (πολλές φορές όχι και τόσο)  ιδέων που ξενίζουν το μάτι και προκαλούν τις αισθήματα αηδίας  και φόβου στους θεατές.

 Στο φετίνο φεστιβάλ πέρα από τις πολυ καλές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους θα έρχεται και ένα καταπλικτικό ντοκιμαντέρ του Mark Henry και του Frank H. Howard  με τίτλο  The Splat Pack ( συντομογραφία του splatter) και  περιγράφει όλη την νέα κινηματογραφική τάση  που επικρατεί πλέον στις ταινιές του είδους και που οι κριτικοί απόκαλούν torture films οι πιο απλά για τους fun του είδους SPLATTER . Συγκεντρώνει τους κορυφαίους εκφραστές και τις κορυφαίες σκηνές του είδους.
Ανάμεσά τους ο super star πλέον,Eli Roth (Hostel, Cabin Fever,Grinhouse κα.), ο ακραίος Γάλλος Αlexandre Aja (Haute Tension, The hills have eyes, Mirrors, Piranha 3D κα), ο Darren Lynn Bousman (Saw), ο Adam Green (The Hatchet) και άλλοι…....

Ένα ντοκιμαντέρ must see για τους φίλους του είδους ! Νωρίς και με άδειο στομάχι…....

 Συστήνω ανεπιφύλακτα πέρα από το ντοκιμαντέρ δύο ταινίες μικρού μήκους τις: Juan con miedo - Fearful John (Daniel Romero / Spain / 2010 / 11' ) κ  Ice Scream (Roberto De Feo, Vito Palumbo / Italy / 2009 / 22') καθώς επίσης και την κλασσική ταινία Terror on tape (Special screening ) (Robert Worms / USA /90' ) του 1983. Αξίζει επίσης να δώσετε και μια ευκαιρία στο Αtaraxia του Έλληνα σκηνοθέτη George Sardis. Άξιζει να σημειωθεί ότι θα παρεβρεθεί και ο ίδιος στην παρουσίαση της ταινίας του.

“Give them pleasure the same pleasure they have when they wake up from a nightmare”
                                                                                                                           Alfred Hitchcock





1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...