Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ο Δεκάλογος του Μάικλ Τζόρνταν

Ο Δεκάλογος του Μάικλ Τζόρνταν (BINTEO)Στην ατέρμονη αναζήτηση να γίνεις καλύτερος, ώστε να φτάσεις στη νίκη, είναι λογικό οι περισσότεροι να στρέφονται σε αυτούς που τα έχουν καταφέρει. Κανείς όμως δεν έχει φτάσει τόσο μακριά στο μπάσκετ όσο ο Μάικλ Τζόρνταν. Τι λέει δηλαδή ο Air;
Εδώ είναι το ΤΟΡ 10 του σπουδαιότερου παίκτη που πάτησε στα παρκέ. Κι επειδή το μπάσκετ όπως και ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία του πραγματικού κόσμου, θα εντοπίσετε παραμέτρους που μπορούν να βρουν εφαρμογή και μέσα στην καθημερινότητά μας.

Ο δεκάλογος του Air:
1) Έχασα περισσότερα από 9.000 σου στην καριέρα μου. Ηττήθηκα σχεδόν σε 300 αγώνες. Σε 26 αγώνες, με εμπιστεύτηκαν για να πάρω το σουτ της τελευταίας στιγμής κι εγώ το έχασα. Απέτυχα πάλι και πάλι και πάλι στη ζωή μου. Γι' αυτό και τα έχω καταφέρει.
2) Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να συμβεί, κάποιοι εύχονται να συμβεί, άλλοι το κάνουν να συμβεί.
3) Μπορώ να αποδεχτώ την αποτυχία, όλοι αποτυγχάνουν σε κάτι. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ να μην προσπαθήσω.
4) Τα εμπόδια δεν σε σταματούν αναγκαστικά. Αν πέσεις πάνω σε τοίχο, μη γυρίσεις απ' την άλλη και τα παρατήσεις. Σκέψου έναν τρόπο για να πηδήξεις τον τοίχο, να περάσεις μέσα απ' αυτόν, ή δούλεψε έναν τρόπο για να πας περιφερειακά απ' αυτόν.
5) Πάντα πίστευα πως η δουλειά θα δώσει το αποτέλεσμα κάποια στιγμή. Δεν κάνω τα πράγματα στο μέσο. Γιατί αν το κάνω, θα γνωρίζω πως θα περιμένω και μέτρια αποτελέσματα.
6) Το ταλέντο κερδίζει αγώνες, αλλά η ομαδική δουλειά είναι αυτή που κερδίζει πρωταθλήματα.
7) Σύμφωνα με τη νοοτροπία μου, αν με ωθήσεις προς κάτι που νομίζεις ως αδυναμία, τότε θα το μετατρέψω και θα γίνει η αδυναμία μία δύναμη.
8) Οφείλεις να περιμένεις τα πράγματα, πριν να βρεθείς σε θέση για να τα πραγματοποιήσεις.
9) Ποτέ δεν σκέφτηκα τις συνέπειες ενός μεγάλου σουτ... Όταν σκέφτεσαι τις συνέπειες, πάντα σκέφτεσαι ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα.
10) Για να είσαι πετυχημένος πρέπει να είσαι εγωιστής, διαφορετικά δεν μπορείς να πετύχεις. Κι όταν φτάσεις στο ψηλότερο σημείο, τότε πρέπει να είσαι αλτρουιστής. Να μείνεις προσεγγίσιμος. Να μπορούν να σε αγγίζουν. Μην τα ισοπεδώνεις όλα.

Δείτε σε video τα απίστευτα καλάθια του Τζόρνταν:


Michael Jordan Fadeaway mix by 22ios

2 σχόλια :

  1. Ωραίο άρθρο και το βιντεάκι επίσης. Μια παρατήρηση: Νομίζω ότι δεν είναι πολύ σωστό να πούμε ότι το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι μικρογραφία του πραγματικού κόσμου. Είναι μέρος του πραγματικού κόσμου, διακριτό από άλλα μέρη, με δικές του παραμέτρους και ιδιαίτερο ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμ … πολύ σωστό… λίγο σωστό, νομίζω δεν υπάρχει. Είναι ή δεν είναι. Για μένα είναι. Σαφώς, διακριτό από άλλα μέρη, με δικές του παραμέτρους και ιδιαίτερο ρόλο, όμως αυτό ισχύει σε όλους τους μικρόκοσμους… του κόσμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...