Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

13% κοντύτεροι οι μυς στις γάμπες από τις γόβες στιλέτο

Share

13% πιο κοντές μυϊκές ίνες στις γάμπες τους έχουν οι γυναίκες που φορούν καθημερινά γόβες-στιλέτο σε σχέση με εκείνες που  προτιμούν τα ίσια παπούτσια, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.
Οι γυναίκες που έχουν μάθει να φοράνε παπούτσια με ψηλά τακούνια, συχνά νιώθουν πόνο στα πόδια τους όταν αποφασίζουν να βάλουν ίσια. Τώρα, βρετανοί επιστήμονες λένε πως ανακάλυψαν το γιατί. Υπερηχογραφήματα στους μυς των ποδιών μιας ομάδας εθελοντριών έδειξαν πως όσες φορούσαν καθημερινά γόβες-στιλέτο είχαν στις γάμπες τους μυϊκές ίνες κατά 13% πιο κοντές απ’ ό,τι όσες προτιμούσαν τα ίσια παπούτσια.
Η μελέτη έδειξε ακόμη πως οι γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια έχουν πιο δύσκαμπτους Αχίλλειους τένοντες. Για να μπορέσει μια γυναίκα να φορέσει ίσια παπούτσια δίχως να πονάει, αφ’ ενός θα πρέπει να τα φοράει επί λίγο καιρό, αφ’ ετέρου να κάνει ασκήσεις διατάσεως των μυών, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Τα ευρήματα εξηγούν και γιατί πονάνε όσες χρήστριες ψηλοτάκουνων παπουτσιών προσπαθούν να φορέσουν μοκασίνια: οι τένοντές τους δεν τεντώνονται επαρκώς. Φυσικά, τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως πρέπει να πετάξει μια γυναίκα τις αγαπημένες γόβες-στιλέτο της. Απλώς, πρέπει να κάνει διατάσεις των μυών στις γάμπες της. Ο δρ Ναρίτσι συνιστά μια άσκηση: πατήστε με τα δάκτυλα στην άκρη ενός σκαλοπατιού, κρατηθείτε γερά από τις χειρολαβές στην σκάλα για να μην πέσετε και κατεβάστε τις φτέρνες σας όσο πιο χαμηλά μπορείτε. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε…

Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...