Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

9,2 δισ. ευρώ στην αγορά το 2010!

Share

9,2 δισ. ευρώ στην αγορά το 2010! Πρόκειται για ένα πακέτο επιδοτήσεων, πιστώσεων και εγγυήσεων για τραπεζικό δανεισμό αξίας 9,2 το οποίο και αποτελεί μέρος του «Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010-2013.


Το σχέδιο παρουσιάστηκε σε ημερίδα. Έχει τη μορφή «Συμβολαίου» στήριξης που θα υπογραφεί με τις επαγγελματικές ενώσεις. Από το ποσό των 9,2 δισ. ευρώ, ένα μέρος τους (1,9 δισ. ευρώ) είναι επιδοτήσεις και ανακυκλούμενες πιστώσεις, δηλαδή «χρήμα» που θα πέσει στην αγορά κυρίως μέσω δράσεων του ΕΣΠΑ, ενώ το υπόλοιπο αφορά τις εγγυήσεις που δίδονται μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «μεταποίηση στις νέες συνθήκες» που θα χρηματοδοτήσει εταιρείες που απασχολούν έως 50 άτομα για έργα έως 200 εκατ. ευρώ. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το Ταμείο Επιχειρηματικότητας που θα μοιράσει ανακυκλούμενες πιστώσεις 520 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις κάθε είδους.
Το «Εθνικό Σχέδιο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» θα επικαιροποιείται κάθε χρόνο, με δωδεκάμηνο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση συγκεκριμένων θεσμικών και τριετή στρατηγικό σχεδιασμό. Υπάρχουν δεσμεύσεις για την αλλαγή καθεστώτος στην αδειοδότηση τεχνικών επαγγελμάτων, νέα νομοθεσία για τους μεσίτες, τους εμπορικούς αντιπροσώπους, το υπαίθριο εμπόριο και τη διοργάνωση εκθέσεων, αλλά και νομοθεσία για τις εισπρακτικές εταιρείες.

Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...