Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οι τουρίστες "γυρίζουν την πλάτη" στην Ακρόπολη

Share

Oι τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στην Ακρόπολη και πάνε στην Αρχαία Ολυμπία. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας είναι αποκαλυπτικά:

Το πρώτο τρίμηνο του 2010 η Ακρόπολη έχασε 7,4% σε επισκέψεις. Αντίθετα οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας αυξήθηκαν κατά 299,1%.

Συγκεκριμένα τα εισιτήρια για τον ιερό Βράχο το πρώτο τρίμηνο του 2010 μειώθηκαν στις 19.370, από 20.914 το ίδιο διάστημα του 2009.

Αντίθετα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας κόπηκαν 4.450 εισιτήρια, από 1.115.

Το πρόβλημα είναι το γνωστό και συνάμα οδυνηρό, η Αθήνα αποτρέπει τους ξένους να την επισκεφθούν, λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης και συνεχίζει:

Τα προβλήματα στη λειτουργία της πόλης είναι διαρκή. Αποκλεισμοί στο λιμάνι του Πειραιά, «λουκέτα» στην Ακρόπολη, αλλά και μεγάλα προβλήματα εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης. Όλα αυτά κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου και έχουν επισκιάσει την πολιτιστική κληρονομιά της πρωτεύουσας.

Από την άλλη η Ολυμπία κερδίζει διαρκώς έδαφος. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά κρουαζιερόπλοια έχουν επιλέξει να πιάνουν στο Κατάκολο, με αποτέλεσμα οι επισκέψεις στην Ολυμπία να εμφανίζουν κατακόρυφη άνοδο.

Ας σημειωθεί ότι σημαντική άνοδο εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο και τα εισιτήρια που κόπηκαν για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που αυξήθηκαν κατά 47% (2.049 εισιτήρια το πρώτο τρίμηνο του 2010, από 1.394 εισιτήρια το ίδιο διάστημα 2009).

«Το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού θα πρέπει να χαράξει μία υπεύθυνη στρατηγική για ισορροπημένη ανάπτυξη του τουρισμού όλης της χώρας και να διαφυλάξει το ελληνικό τουριστικό προϊόν», συνεχίζει ο κ. Τσακίρης.

Προς το παρόν η Αθήνα ζει τον Γολγοθά της με τα ξενοδοχεία της να παρουσιάζουν σημαντική πτώση στις πληρότητες τους που φτάνει και το 40%.

«Η Αθήνα θα είναι γεμάτη μόνο στο τέλος Οκτωβρίου με τον γιορτασμό των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα» σημειώνει ο κ. Τσακίρης και δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ότι οι εκδηλώσεις αυτές οφείλονται καθαρά στη ιδιωτική πρωτοβουλία.


Πηγή:www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...