Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

9 ολίγο περίεργα πρόστιμα στην Ιταλία!

Share

9 ολίγο περίεργα πρόστιμα στα οποία ίσως υποπέσετε κατά την άφιξή σας και τη διαμονή σας στην Ιταλία! Περισσότεροι από 150 τοπικοί απαγορευτικοί κανονισμοί βρίσκονται σε ισχύ και τα θύματα ίσως να είστε εσείς μιας και δε θα γνωρίζετε ποιά είναι τα «πρέπει και τα όχι» στις ιταλικές παραλίες, τις πλατείες, τους κήπους και τα στενά γραφικά δρομάκια χωριών και πόλεων. Για δείτε και προετοιμαστείτε:

1) Δε θα απολαμβάνετε το παγωτό χωνάκι στους δρόμους του Τράπανι στη Σικελία. Δεν επιτρέπεται.
2) Απαγορεύεται να σκάψετε στην άμμο στην παραλία της Ερεκλέα Μάρε κοντά στη Βενετία ή να αποπειραθείτε να κτίσετε κάστρα στην άμμο.
3) Το τάισμα των περιστεριών ανάμεσα στις λίμνες της Βενετίας ή στη Λούτσα της Τοσκάνης αυτόματα επιφέρει πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι και σε 500 ευρώ.
4) Στο Κάπρι φροντίστε να μην φοράτε ξύλινα τσόκαρα, γιατί ο ήχος τους επί του πεζοδρομίου θα σας «χαρίσει» μια κλήση με ένα τσουχτερό πρόστιμο.
5) Το φιλί σε δημόσιο χώρο στο Εμπόλι της Καμπανίας στη νότια Ιταλία κοστίζει 500 ευρώ στους παραβάτες.
6) Στην Ιζ Αρούτας της Σαρδηνίας το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους και όταν λέμε σε όλους το εννοούμε.
7) Στη Ρώμη αν αποφασίσετε να φάτε κάτι στα όρθια ή περπατώντας, ξανασκεφτείτε το γιατί μια δαγκωνιά σε σάντουιτς περπατώντας μπορεί να την πληρώσετε μέχρι και 500 ευρώ.
8) Καθίστε στα σκαλιά ενός ιστορικού μνημείου και πληρώστε πρόστιμο 100 ευρώ!
9) Γιορτάστε τα γενέθλιά σας στο κέντρο της πόλης κρατώντας ένα ποτήρι μπύρας και πληρώστε πρόστιμο 500  ευρώ! Χρόνια Πολλά!

Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...