Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

2o φορολογικό νομοσχέδιο από την κυβέρνηση το Σεπτέμβριο!

Share

2o φορολογικό νομοσχέδιο θα φέρει η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο, το οποίο θα επικεντρώνεται στη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των πολιτών!

Αυτό δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank με θέμα «Η ελληνική οικονομία και το πρόγραμμα σταθερότητας». Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται από την έλλειψη αξιοπιστίας των διεθνών αγορών, γεγονός που έχει οδηγήσει στον αποκλεισμό της ελληνικής οικονομίας και των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα ιδρύματα δεν έχουν απωλέσει τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία στην Ελλάδα, καθώς λαμβάνουν ρευστότητα τόσο από κρατικά προγράμματα όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πάντως, οι τακτικές αυτές έχουν ημερομηνία λήξης, δήλωσε. Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής βρίσκεται μόλις στο ξεκίνημά της, δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας ότι το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα προωθήσει ένα νέο νομοσχέδιο για την αλλαγή του φορολογικού πλαισίου. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσει στη Βουλή νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη σε όλο το φάσμα της κυβέρνησης.
Έχει ανοίξει ο διάλογος μεταξύ των τραπεζών Τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει ο διάλογος για την συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου μετά την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο σε ΑΤΕ και ΤΤ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank με θέμα «Η ελληνική οικονομία και το πρόγραμμα σταθερότητας». Όπως, μάλιστα τόνισε, η ίδια η κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει το διάλογο αυτό καθώς υπάρχει ανάγκη κινήσεων από μέρους των τραπεζών. Κάθε πρόταση εξετάζεται με πολύ μεγάλη προσοχή με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και το δημόσιο συμφέρον με απόλυτη διαφάνεια, υπογράμμισε ο υπουργός.

Πηγή: www.ependitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...