Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Μαθήματα Γερμανικών σε όσες επιθυμούν να βρουν σύζυγο!

Share

  Η Ταϊλάνδη προσφέρει μαθήματα Γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού στις γυναίκες από τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας που επιθυμούν να μετακομίσουν στη Γερμανία για να βρουν συζύγους, γράφει σήμερα ο τοπικός Τύπος.

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών, το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Κον Καέν, το μεγαλύτερο της περιοχής Ισάν, που είναι η φτωχότερη και η πλέον πυκνοκατοικημένη της Ταϊλάνδης, γράφει σήμερα η εφημερίδα Μπανγκόκ Ποστ.

Τουλάχιστον 20 γυναίκες έχουν ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα, το οποίο εκτός από τη διδασκαλία των γερμανικών θα περιλαμβάνει και άλλα μαθήματα, όπως ταϊλανδέζικο μασάζ, μαγειρική και φροντίδα παιδιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα γερμανική νομοθεσία περί μετανάστευσης, οι σύζυγοι που δεν προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να μετακομίσουν στη Γερμανία μόνο εάν είναι άνω των 18 και έχουν βασικές γνώσεις γερμανικής. Όπως γράφει η εφημερίδα, περίπου 100.000 Ταϊλανδές ζουν σήμερα στη Γερμανία και το ένα πέμπτο από αυτές είναι παντρεμένες με Γερμανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...