Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Το Xrisa-fi είναι ερωτευμένο με την..Αθήνα

Share


Χριστούγεννα είναι μόνο όταν αρχίσουν να παίζουν διαφημίσεις της Coca-Cola με τον Άγιο Βασίλη και καλοκαίρι μόνο όταν το Star αρχίσει τα κλασικά πια στο χρόνο video  με μεθυσμένα 20-χρονα και κοπέλες με τα απολύτως απαραίτητα (ή και χωρίς αυτά) να φωνάζουν Μύκονοοοοοος!! Αχ αυτή η έρημη η Μύκονος! Ποιός να της το έλεγε ότι θα καταντήσει τόπος ψευτογκλαμουριάς, ποζεριάς και επίδειξης ατόμων, που κάνουν οικονομίες όλο το χειμώνα με σκοπό τους τον επόμενο να εξιστορούν οτι πήγαν στη Μύκονο και ήταν πολύ wooow! Έρχεται λοιπόν όπως προείπα το Star, να ξενερώσει όλους εμάς που μένουμε ακόμα Αθήνα και να μας επισημάνει οτι η καρδιά του καλοκαιριού χτυπά πολύ μακριά από μας! ΛΑΘΟΣ!
Το καυτό,γλυκό,sexy και ανέμελο καλοκαίρι δεν ορίζεται βάση του τόπου, αλλά βάση της διάθεσης! Όταν μάλιστα τυχαίνει να ζούμε σε μια πόλη που μπορεί να είναι και καυτή και γλυκιά και sexy ταυτόχρονα τότε οφείλουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι!
Αθήνα λοιπόν! Η πόλη που είναι ικανή να μας αλλάζει τη διάθεση από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί και μας θυμίζει πόσο πολύ λατρεύουμε να τη μισούμε! Η Αθήνα είναι γένος θηλυκού και όπως όλα τα θηλυκά έχει τις παραξενιές της! Το πρωί που ξυπνάει, δεν είναι τόσο όμορφη. Έιναι λίγο βαριεστημένη και κακόκεφη. Το μεσημέρι, είναι λίγο νευρική και γκρινιάρα.. μέχρι να έρθει το βράδυ. Το βράδυ που θα βάλει τα καλά της, θα βρει τη διάθεση της και σα να ξέχασε τη κούραση της μέρας, ξενυχτάει μέχρι το πρωί!
Ας δούμε λοιπόν πώς εμείς που μένουμε για λίγο ( ή και για πολύ) ακόμα Αθήνα μπορούμε να σκοράρουμε το goal της νίκης σε αυτούς που μας κοιτούν και μας χλευάζουν απ' τα νησιά!Όπως αυτοί, έτσι και εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με μπάνιο σε κάποια παραλία της Αττικής! Μπορούμε να πάρουμε τον καφέ μας, να απλωθούμε στις ξαπλώστρες βάζοντας ό,τι λάδι μαυρίσματος υπάρχει, να χαζέψουμε τα διπλανά μαγιό, να κάνουμε θαλάσσια sport κάτω απ' τον καυτό ήλιο! Μπορούμε να πάμε σε κάποιο ταβερνάκι να πιούμε ουζάκια φορώντας μαγιό και έχοντας στα μαλλιά μας αλάτι όπως δηλαδή θα κάναμε αν ήμασταν σε κάποιο νησί και έτσι...όταν θα έχει έρθει πια η ώρα της επιστροφής, τότε θα έχουν περάσει τα δύσκολα στάδια που η Αθήνα μας δε δείχνει όσο όμορφη είναι! Θα είναι απόγευμα και τότε είναι η ευκαιρία να ανακαλύψουμε δεκάδες πανέμορφα καφέ στη Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο, στις γεμάτες δέντρα πλατείες των βορείων προαστίων! Εκεί μπορούμε να παραγγείλουμε παγωτό σε όλες τις γεύσεις (σοκολάτα-φράουλα όσα χρόνια και αν περάσουν ), να πιούμε δροσιστικούς χυμούς ( τίγκα στα παγάκια) και να κάνουμε πικρόχολα σχόλια με τους κολλητούς μας γι' αυτούς που έφυγαν σε περίοδο εκπτώσεων και μας άφησαν πίσω, λέγοντας οτι δε ξέρουν τι πραγματικά χάνουν!Κάνοντας όλα τα παραπάνω με κέφι και χαρά, δε καταλαβαίνουμε πότε πρόλαβε και νύχτωσε και οτι πρέπει να βιαστούμε να βάλουμε τα καλά μας...η Αθήνα μας, μας περιμένει!! Δε θυμάμαι κανένα βράδυ της ζωής μου, να κατεβαίνω στο Κολωνάκι, στο Γκάζι στη Πανόρμου, στη παραλιακή και να μη γίνεται χαμός!
Ανάλογα λοιπόν τα κουράγια σου, μπορείς να κατέβεις σε κάποιο μαγαζί της παραλιακής, να πιείς cocktails και να φλερτάρεις στη δροσερή πια άμμο! Αν πάλι η μέρα σου σε εξόντωσε, το βράδυ μπορεί να σε βρει στο Γκάζι να εξελίσσεις το style σου, ή στη Πανόρμου με μπύρα στο χέρι να "κρέμεσαι" απο τοιχάκια! Και θα πιείς και θα χορέψεις και θα μεθύσεις και όταν αποφασίσεις να πάρεις το δρόμο της επιστροφής, δε θα ξεχάσεις ότι είσαι Έλληνας και δε κοιμάσαι ποτέ με άδειο στομάχι! Έτσι.. ξενυχτισμένος, ιδρωμένος, θα βρεθείς σε κάποια πλατεία, σε κάποια καντίνα να τρώς "βρώμικο" και να παραδέχεσαι οτι ζείς την καλύτερη στιγμή της μέρας! Θα βάλεις τα γυαλιά σου, γιατί έχει βγεί ο ήλιος και θα αναφωνήσεις όπως χιλιάδες άλλοι.. "ΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΔΕ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ?"
Αυτή η πόλη δε κοιμάται ποτέ γιατί αυτή η χώρα δε κοιμάται ποτέ! Σε νησιά, σε βουνά, σε πόλεις και χωριά όλα τα ημερολόγια δείχνουν Ιούλιο και έτσι παντού... είναι καλοκαίρι! Όπου και να είστε, να θυμάστε ότι η διάθεση είναι αυτή που μετράει και ότι ακόμα και αν εγώ όπως και εσείς , μετράω τις μέρες για να φύγω ξέρω ότι πλησιάζει το βράδυ και τρέχω να βάλω τα καλά μου..έχω ραντεβού με την πόλη μου..

Με αγάπη Xrisa-fi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...