Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οι ρομαντικοί..


Share

Με μουσικές καλοκαιρινές και ρομαντικούς περιπάτους σε χώρους αρχαίους, αδιαπραγμάτευτης ομορφιάς και κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι γιορτάστηκε χθες η αυγουστιάτικη πανσέληνος.


Στην Αθήνα πλήθη κόσμου ανηφόριζαν από νωρίς προς τον βράχο της Ακρόπολης, πολλοί στάθηκαν στο Μουσείο ενώ άλλοι προτίμησαν την ατμοσφαιρική αυλή του Νομισματικού Μουσείου- Μέγαρο Σλήμαν στην Πανεπιστημίου. Στους 104 έφθασαν τελικώς οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που συμμετείχαν στον εορτασμό απ΄ άκρη σ΄ άκρη της Ελλάδας.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας- αν και στην πλειονότητά τους μεταξύ 20 και 40 ετών-, περισσότερες γυναίκες, πολλοί ξένοι και ερωτευμένα ζευγάρια συνέθεταν την ανθρωπογεωγραφία της βραδιάς. Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης η πόρτα κρατήθηκε από την αρχή μισάνοιχτη έτσι ώστε να εισέρχονται μικρές ομάδες επισκεπτών, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στη ράμπα της ανόδου και ενδεχόμενη ταλαιπωρία του κοινού. Αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές έξω από την πύλη. Επάνω στον βράχο, εξάλλου, οι επισκέπτες οδηγούνταν σε επιλεγμένα σημεία, τόσο για τη δική τους προστασία όσο και των αρχαιοτήτων. Αλλωστε φωταγώγηση των μνημείων χθες δεν υπήρξε. Η πανσέληνος ήταν αρκετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...