Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Google ο Μεγάλος μας Αδερφός!!


Share

Οι χρήστες του Ίντερνετ ίσως χρειαστεί κάποια μέρα να αλλάξουν το όνομα τους, ως μόνη εναλλακτική διαγραφής του ηλεκτρονικού τους αποτυπώματος, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ.


Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στη Wall Street Journal, ο κ. Σμιντ εξέφρασε το φόβο ότι οι χρήστες δε γνωρίζουν τις συνέπειες της δημοσιοποίησης στο Διαδίκτυο όλων αυτών των προσωπικών πληροφοριών. Την ίδια ώρα, η Google ενισχύει την παρουσία στην κοινωνική δικτύωση, με την εξαγορά της Slide και της Jambool, δύο εταιρειών που εξειδικεύονται στην παροχή υπηρεσιών στα κοινωνικά δίκτυα του Web.

Η Slide είναι εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών, ενώ η Jambool παρέχει εικονικά χρήματα και πραγματοποιεί διαδικτυακές πληρωμές. Επιπλέον, η Google έχει επενδύσει σε ακόμη μία εταιρεία social gaming, τη Zynga.

Σχετικά με την πρόβλεψη του ότι οι χρήστες θα χρειαστεί να αλλάξουν το όνομα τους, ο Σμιντ δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία κατανοεί τι συμβαίνει όταν τα πάντα είναι διαθέσιμα, γνωστά και καταγράφονται συνεχώς… θα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό ως κοινωνία». Ωστόσο δήλωσε ακόμη ότι, κατά πάσα πιθανότητα, στο μέλλον η Google θα αποθηκεύει περισσότερα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Προς το παρόν, συμπλήρωσε, «γνωρίζουμε περίπου ποιοι είστε, τι σας ενδιαφέρει και ποιοι είναι οι φίλοι σας».

Κάποιοι πάντως θεωρούν τις ανησυχίες για το μέλλον υπερβολικές. «Η άποψη ότι τα πάντα αποθηκεύονται online δεν ευσταθεί», δήλωσε στο BBC ο σύμβουλος σε θέματα social media, Σου Τσάρμαν. «Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο, εξαιτίας του τεράστιου μεγέθους του Ίντερνετ».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

1 σχόλιο :

  1. Συμφωνώ με την άποψη του Τσάρμαν, όσο κι αν ενοχλεί αυτή η ταύτιση.
    Επίσης, η γνώμη μου είναι, ότι αρχής γενομένης η ανθρωπότητα προσπαθεί να συντονιστεί για κάτι μεγαλύτερο από όσα έχει καταφέρει το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.
    Με κάθε σοβαρότητα και μια «κλεμμένη» υποψία, θεωρώ ότι το διαδίκτυο – παρόλα τα αρνητικά του σημεία – είναι το όχημα που μας μεταφέρει όλο και πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...