Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πώς μπορεί να εξαφανίσει την ανθρωπότητα το Σύμπαν;

Share

Το Διάστημα είναι ένας χώρος όπου τα πάντα αλλάζουν. Μπορεί να χρειάζονται εκατομμύρια χρόνια για να γίνει μια μικρή αλλαγή, αλλά είναι αναπόφευκτη. Έτσι λοιπόν, ας μην έχουμε και τόσο δεδομένο ότι η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να υπάρχει εις τους αιώνας των αιώνων... αμήν.  Διάβαστε ένα ενδιαφέρον άρθρο του φυσικού Phil Plait, που συνεργάζεται με το Discovery Channel και αφορά τους τρόπους με τους οποίους θα εξαφανιστεί η ανθρωπότητα.


  1.Εξαφάνιση από αστεροειδή

Αν ρωτήσετε έναν δεινόσαυρο, θα σας πει το πώς. Το να χτυπηθεί η Γη (ξανά) από αστερεοειδή είναι ίσως ο πιθανότερος τρόπος για να χαθούμε από “προσώπου Γης”.

Αν αναλογιστούμε κιόλας ότι 100 τόνοι υλικών από το Διάστημα, χτυπάνε κάθε χρόνο τον πλανήτη μας, τότε μάλλον καλύτερα να προετοιμαζόμαστε για τη σύγκρουση...

2.Εξαφάνιση από εκρηξη αστεριού

Όταν ένα αστέρι πεθαίνει, εκρήγνυται. Το φαινόμενο είναι γνωστό, ως supernova, το οποίο και σκορπά το θάνατο σε ό,τι βρίσκεται μπροστά του, εξαιτίας των τεράστιων ποσοτήτων ραδιενέργειας που εκπέμπει .

Για να εξαφανιστούμε λοιπόν από τη supernova, θα πρέπει το ετοιμοθάνατο αστέρι να βρίσκεται τουλάχιστον 75 έτη φωτός μακριά μας. Η προηγούμενη φορά που έγινε μια τέτοια έκρηξη κοντά στη Γη ήταν πριν 2 με 3 εκατομμύρια χρόνια. Τα καλά νέα είναι ότι σπανιώς συμβαίνει κάτι τέτοιο κοντά στον πλανήτη μας.

3.Εξαφάνιση σε περίπτωση που “σβήσει” ο Ήλιος

Χωρίς ήλιο, δεν θα υπήρχε ζωή. Τι θα συνέβαινε αν μια μέρα σηκωνόμασταν από το κρεβάτι το πρωί και ο ήλιος δεν υπήρχε; Πιθανότατα δεν θα προλαβαίναμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι ζωντανοί!

Το κακό είναι ότι ο Ήλιος αυτή τη στιγμή είναι μεσήλικας, διανύει ήδη το 4.500.000.000ό έτος της ηλικίας του, και αρχίζει να ξεμένει από καύσιμα.

4.Εξαφάνιση από μαύρη τρύπα

Οι μαύρες τρύπες του διαστήματος είναι ένα από τα πιο “μυστηριώδη” σημεία για τους επιστήμονες.

Αν μια μαύρη τρύπα πέσει στο δρόμο μας, η μαγνητική τροχιά της Γης θα σταματήσει, με αποτέλεσμα ή να πέσει στον Ήλιο, ή να περιπλανηθούμε κάπου στα βάθη του Διαστήματος.

5.Εξαφάνιση λόγω... θανάτου του Διαστήματος

Το Σύμπαν είναι 13.000.000.000 χρονών.

Μέσα στα επόμενα... 1 τρισεκατομμύρια χρόνια, όλα τα αστέρια θα πεθαίνουν (αν η κβαντική θεωρία είναι σωστή). Ακόμα και οι μαύρες τρύπες θα έχουν εξαφανιστεί!

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...