Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Κολλημένοι στο δρόμο για 9 ημέρες..

Share

Όποιος νομίζει ότι ταλαιπωρείται στο κέντρο της Αθήνας, ας σκεφτεί ότι υπάρχουν και - πολύ - χειρότερα. Επί εννιά ημέρες παραμένουν μποτιλιαρισμένοι χιλιάδες κινέζοι πολίτες σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Πεκίνο. Η "ουρά" έχει μήκος πάνω από 100 χλμ...


Όλα ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου όταν πλήθος μεγάλων φορτηγών που μετέφεραν αγαθά προς το Πεκίνο, "έπεσαν" πάνω σε οδικά έργα στην "εθνική οδό" Πεκίνο - Θιβέτ. Τα επόμενα αυτοκίνητα και φορτηγά που προσπάθησαν να φτάσουν στο Πεκίνο, όπως ήταν φυσικό, έμειναν στο.. δρόμο.

Σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο, το μεγάλο μποτιλιάρισμα έχει φέρει στην επιφάνεια ακόμη ένα πρόβλημα, καθώς οι μποτιλιαρισμένοι οδηγοί καταγγέλλουν ότι πέφτουν θύματα μεγάλων ανατιμήσεων σε φαγητό και νερό από τους ντόπιους - μονοπώλιο γαρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τεράστια μποτιλιαρίσματα "πλήττουν" αυτοκινητοδρόμους στην Κίνα, ειδικά αυτόν που συνδέει το Πεκίνο με την βόρεια επαρχία Χεμπέι και την Έσω Μογγολία, αφού οι ανάγκες των πάνω από 20 εκατομμυρίων κατοίκων της πρωτεύουσας, οδηγεί χιλιάδες φορτηγά να μετακινούνται νυχθημερόν για τον ανεφοδιασμό.

Ωστόσο το τελευταίο επεισόδιο, οφείλεται - κατά τραγική ειρωνεία- στα έργα βελτίωσης του οδοστρώματος από την καταπόνηση που δέχονται λόγω των μεγάλων οχημάτων. Τα φορτηγά "έπεσαν" πάνω στα έργα με αποτέλεσμα η στρόφιγγα της κυκλοφορίας να κλείσει.

Πηγή: http://trelokouneli.blogspot.com/2010/08/9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...