Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τα καλύτερα site σύμφωνα με το Time

Share

Το περιοδικό Time δημοσίευσε και φέτος τα 50 καλύτερα sites(ιστοσελίδες) κατά τη γνώμη του. Θα δούμε μαζί μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές από τα 50 Best Websites αυτά.

Movieclips


Movieclips site
12000 clips ταινιών απίστευτα ταξινομημένα και αναζητήσιμα με το όνομα ταινίας, ηθοποιοί, είδος ταινίας(genre), είδος δράσης(της σκηνής), διάθεση(mood), τύπος χαρακτήρων, αντικείμενο-μοτίβο(theme), τοποθεσία, prop ή απλώς με την πληκτρολόγηση μιας λέξης. Για παράδειγμα, αν ψάξεις τη λέξη fight βγάζει αρκετά κλιπ με σκηνές από τα Rocky, Ali κλπ. Αν δεν υπάρχει η ταινία στο site μπορείς να κάνεις request.

Επίσης, το Movieclips  διαθέτει editor όπου μπορείτε να φτιάξετε δικά σας κλιπ συνδυάζοντας διάφορες σκηνές(video mashups).



Grooveshark


 
Grooveshark site
Το Grooveshark προσφέρει δωρεάν online μουσική. Streaming. Διαλέγετε(ψάχνετε) και ακούτε. Τα κομμάτια τα έχουν ανεβάσει χρήστες. Πολύ ενημερωμένο και το κυριότερο λειτουργεί όταν κάνετε χρήση από  Ελλάδα. Έχοντας υπόψη την copyright-ολογία έψαξα την προβληματική πολλές φορές Madonna από αυτής της άποψης και βγήκαν και έπεζαν πολλά τραγούδια της. Ήξερα το Blip.fm. Το Grooveshark του μοιάζει λίγο. Έχει και Twitter, Facebook share αν και δεν τα δοκίμασα.

Αν θέλετε να κάνετε playlist γράφεστε μέλος.

Wikileaks

ΟΚ.  Αυτό το site, το Wikileaks,  το ακούσατε στις ειδήσεις. Ουσιαστικά είναι ένα ανώνυμο φόρουμ όπου όμως εμφανίζονται διάφορα top secret έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από κρατικές, στρατιωτικές ή άλλες πηγές που κατά τη γνώμη αυτόν που ανεβάζουν τα έγγραφα αποκαλύπτουν διάφορα κυρίως βρώμικα μυστικά. Η πιο διάσημη περίπτωση μέχρι σήμερα ήταν η αποκάλυψη των δεκάδων χιλιάδων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν(25 Ιουλίου).

Όταν επικέπτεστε τη σελίδα βλέπετε με έντονα γράμματα ένα σύνδεσμο: "submit documents"...

Livemocha

Εκμάθηση διαφόρων γλωσσών, και ασκήσεις οι οποίες μπορούν αν το ζητήσετε να διορθωθούν και  βαθμολογηθούν από ένα από τα 6 εκατομμύρια μέλη του Livemocha που κατέχει την συγκεκριμένη γλώσσα. Τα βασικά μαθήματα είναι δωρεάν. Αν θέλετε να ζητάτε τη βοήθεια που αναφέραμε αυτό κοστίζει ένα μικρό μηνιαίο ποσό...

MIT OpenCourseWare

Αυτό είναι παλιό και καλό που λένε. Πόσοι από μας θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο M.I.T(Massachusetts Institite of Technology στο Cambridge); Λίγοι; Ε, το MIT OpenCourseWare προσφέρει τις σημειώσεις-παραδόσεις ορισμένων μαθημάτων, διαλέξεις καθηγητών σε audio/video, διάφοτα test που δόθηκαν στους φοιτητές, πηγές ηια περαιτέρω διάβασμα κλπ Μάλλον ξεκίνησε από αυτούς η "μόδα" και επεκτάθηκε και σε άλλα πανεπιστήμια.

TED,TEDTalks

Nicholas Negreponte at TED
Άλλο ένα παλιό και καλό. Είναι και στη μόδα σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα :). Το TED σημαίνει  Technology Entertainment and Design. Είναι μια σειρά από ετήσια διεθνή συνέδρια όπου καλούνται και μιλούν λαμπρά μυαλά και παρακολουθούν από κάτω οι τυχεροί θεατές που προμηθεύτηκαν εισιτήρια. Όχι ακριβώς. Τώρα μπορείτε και σεις να παρακολουθήσετε(video) πχ την ομιλία του Steve Jobs "How to live before you die" του 2005 ή του  Jeff Bezos: What matters more than your talents(2010) ή να δείτε το προφιλ του  δικού μας Nicholas Negreponte με τις ομιλίες που έχει δώσει στο TED.


Kongregate


Τεράστια συλλογή από online παιχνίδια προσφέρει το Kongregate.Το site προσφέρει και point system για τους παίχτες αλλά και μηνιαία βραβεία για τους σχεδιαστές των παιχνιδιών που...διαπρέπουν.

Πηγή:http://sotostips.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...