Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ψάχνοντας για... πλούτη στους δύσκολους καιρούς


Share

Πολλοί από τους μανιώδεις χρήστες ανιχνευτών μετάλλων στις αναζητήσεις τους συνήθως δεν βρίσκουν τίποτα περισσότερο από παλιά καπάκια, νομίσματα σε δολάρια ή φθηνά κοσμήματα. Το απόγευμα όμως της 14ης Αυγούστου, σε ένα λιβάδι κοντά στο Ridgeland, S.C., ο Laszlo Eles,  ξέθαψε κάτι το οποίο εκτιμά ότι έχει μεγάλη αξία: ένα ασημένιο νόμισμα των 5 cents του 1795 το οποίο είχε κοπεί την περίοδο που πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο  George Washington. Ο, Laszlo Eles, κάτοικος της Νότιας Καρολίνας, δεν έχει ακόμη απευθυνθεί σε εκτιμητή, ο ίδιος εκτιμά όμως, ότι το νόμισμα αξίζει περίπου 10.000 δολ., -και σκοπεύει να το κρατήσει μέχρις ότου η οικονομία ανακάμψει. Στα 25 χρόνια αναζητήσεών του, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκει ένα πολύτιμο αντικείμενο. Το 2005, ο Eles είχε βρει στη Νότια Καρολίνα μια χάλκινη ταυτότητα σκλάβου την οποία είχε πουλήσει για 15.000 δολ. σε συλλέκτη στην Καλιφόρνια. 

Μακάρι η τύχη να ήταν τόσο καλή με όλους μας. Σε μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας ακόμη και εκείνοι που θέλουν να δουλέψουν δεν μπορούν να βρουν δουλειά και η δημόσια απογοήτευση είναι σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg National, ο πειρασμός του να ονειρεύεται κάποιος εύκολους τρόπους για να βγάλει χρήματα, γρήγορα και με ελάχιστη προσπάθεια, είναι μεγάλος. Σε τελική ανάλυση, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Η First Texas Products, κατασκευάστρια ανιχνευτών μετάλλων και η Kellyco Metal Detectors, η μεγαλύτερη εταιρεία διανομέας ανιχνευτών μετάλλων στον κόσμο, δήλωσαν στο Businessweek.com ότι οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί. Επίσης, οι πωλήσεις λαχείων στη Βόρεια Αμερική έχουν αυξηθεί κατά 1,5% μέχρι στιγμής στο έτος, σε σχέση με πέρυσι, με βάση τα στοιχεία της North American Association of State & Provincial Lotteries.

Ενώ πολλοί Αμερικάνοι ονειρεύονται ένα θεόσταλτο δώρο το οποίο και θα τακτοποιήσει τις οικονομικές ανάγκες της ζωής τους, η ζοφερή πραγματικότητα για τους περισσότερους είναι διαφορετική: σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού δεν έχει διαφοροποιηθεί σχεδόν καθόλου σε διάστημα 10 ετών, από το 1998 και μετά, καθώς οι τιμές στέγασης και άλλων αγαθών έχουν αυξηθεί. Με βάση το δείκτη τιμών καταναλωτή, προσαρμοσμένου σε δολλάρια, το μέσο εισόδημα νοικοκυριού το 2008 ήταν 50.303 δολ. σε σχέση με 51.295 δολάρια που ήταν το 1998.

Οι πιθανότητες να βρει κάποιος τον θαμμένο θησαυρό ή να παντρευτεί κάποιον δισεκατομμυριούχο είναι ελάχιστες, ωστόσο οι αληθινές ιστορίες μέσων ανθρώπων που “έπιασαν την καλή” συνεχίζουν να εξάπτουν την φαντασία ορισμένων. 



Πηγή: www.capital.gr

1 σχόλιο :

  1. Όσο μεγαλύτερη η οικονομική κρίση (φτώχεια λαϊκιστί), τόσο καταφεύγουμε ενστικτωδώς στην εύκολη λύση που είναι: κατά βάση ο τζόγος και κατ’ εξαίρεση το κυνήγι του θησαυρού.
    Υ.Σ. «Να σου πω εγώ ιστορίες με θαμμένες λίρες; Με αγάπησες φιλάρα».
    Έλεγε ο Μπάμπης από τον Μπάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...