Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ele-ctronic vibe!!


Share

“She, herself, and her other she”

Είναι γεγονός πως εμείς οι γυναίκες είμαστε κομματάκι αλλοπρόσαλλα όντα… Εκεί που μπορεί να καθόμαστε ήσυχα κι ωραία απολαμβάνοντας τον καφέ μας (που λέει ο λόγος), εκεί ξαφνικά μας τη βιδώνει και βγαίνει από μέσα μας ο άλλος μας εαυτός.

Ο κακός, στριμμένος, μίζερος, παρανοϊκός, δυσάρεστος και τρισάθλιος εαυτός που είναι τόσο καλά κρυμμένος αλλά εμφανίζεται τόσο απρόσμενα, ίσα- ίσα για να σε βγάλει απ’ τα νερά σου και να σε αποπροσανατολίσει από ό, τι όμορφο μπορεί να βιώνεις εκείνη τη στιγμή.
Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα λειτουργεί σαν ψυχοσωματική αρρώστια, είναι σαν κωλο-ίωση ένα πράγμα. Αν το καλοσκεφτείς είναι τελείως ανώμαλη διαδικασία το να είσαι κυκλοθυμικός. Έχω περάσει άπειρες ώρες αναλύοντάς το στο μυαλό μου και προσπαθώντας να καταλάβω γιατί έχουμε αυτά τα ακατάληπτα σκαμπανεβάσματα… Σκέφτηκα αρχικά πως φταίνε τα «ψυχολογικά» ή οι ορμόνες μας. Μπούρδες. Αυτά είναι δικαιολογίες που έχουν εφεύρει οι τρελογιατροί, εγώ αυτό πιστεύω.
Δεν θα εστιάσω μόνο σε θέματα συμπεριφοράς απέναντι στους γύρω ανθρώπους, αυτό είναι το ένα κομμάτι. Είναι το κομμάτι που αποδεικνύει πόσο άδικες σκύλες μπορούμε να γίνουμε και να την πληρώσει ο άμαχος πληθυσμός. Γνωστά αυτά… Το δεύτερο κομμάτι το οποίο επηρεάζεται άμεσα από αυτήν τη μεταστροφή της παρανοϊκής ντίβας που βρίσκεται μέσα σου αφορά στην εξωτερική σου εμφάνιση και στην τελική την συμπεριφορά απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό.
Σταματάς να περιποιείσαι τον εαυτό σου, τα σέξι εσώρουχα έχουν αντικατασταθεί απ’ τις βράκες της θειάς σου της γεροντοκόρης, η λέξη αποτρίχωση δε σου θυμίζει και πολλά… Ξεχνάς να βγεις απ’ το σπίτι, έχεις κολλήσει μπροστά απ’ την τηλεόραση σαν ζόμπι και τα Ruffles barbeque έχουν γίνει προέκταση του χεριού σου. Αν από την άλλη έχεις φίλο και συμπεριφέρεσαι έτσι (που πάει να πει πως έχεις λίγο κάλο στον εγκέφαλο, παραδέξου το!) τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς μήπως περνάς μια φάση ανασφάλειας και καλό θα ήταν να εκφραστείς πιο ελεύθερα… Και δεν εννοώ να το παρακάνεις μ’ όλα τα παραπάνω αλλά να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου. Στην τελική ο άνθρωπος που είναι μαζί σου δεν είναι σάκος του μποξ.
Είναι δύσκολο πολλές φορές να ελέγξουμε τον εαυτό μας, πόσο μάλλον να καταλάβουμε γιατί συμπεριφερόμαστε έτσι και να τον δικαιολογήσουμε… Απλά σε κάτι τέτοιες στιγμές εύχεσαι αυτή η «τρέλα» να μην κρατήσει για πολύ. Just breathe .-

Xoxo
~Ele~

2 σχόλια :

  1. Ανεπανάληπτες στιγμές αυτογνωσίας!!!
    Συγχαρητήρια και για το γράψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστούμε πολύ Γιάννη!!
    xoxo
    Ele :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...