Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αρχίζει το φεστιβάλ τεχνολογίας "Athens Digital Week 2010"

Για τρίτη συνεχή χρονιά, από αύριο(σ.σ. σήμερα) έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα φιλοξενήσει το "Athens Digital Week", ένα φεστιβάλ για τις νέες τεχνολογίες της εποχής μας, που φιλοδοξεί και φέτος να φέρει χιλιάδες επισκέπτες σε επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογική πραγματικότητα και τις παγκόσμιες τάσεις και ιδέες που κυριαρχούν στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές, ομιλίες, διαδραστικά εργαστήρια (workshops) και events. Στο Athens Digital Week, εκτός των άλλων, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα σημεία της πόλης από όπου ο καθένας μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν.

Επίσης σε ειδικό περίπτερο που θα λειτουργεί στον χώρο της Τεχνόπολις, καθ' όλη τη διάρκεια του Athens Digital Week, ο Δήμος Αθηναίων θα ενημερώνει για τις ψηφιακές υπηρεσίες, που απευθύνονται στον δημότη, τον επιχειρηματία και τον επισκέπτη της Αθήνας.

Το φεστιβάλ αποτελείται από εννέα θεματικές ενότητες και δύο ζώνες με ομιλίες και παρουσιάσεις. Η φετινή θεματολογία του Athens Digital Week έχει ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης, με την προβολή δράσεων και ιδεών που συμβάλλουν στη μετατροπή της γνώσης σε καινοτομικά προϊόντα, διαδικασίες και υπηρεσίες, στη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, στην υποβοήθηση μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας προς τις επιχειρήσεις και στην κάλυψη του χάσματος μεταξύ τεχνολογικής γνώσης και αγοράς.

Το Athens Digital Week φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (e-TEE), του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), του Athens Information Technology, των ψηφιακών κοινοτήτων ΕΕΛ/ΛΑΚ, του Hellenic Games Developers Association, της ελληνικής κοινότητας ρομποτικής Grobot, και της Αθηναϊκής Λέσχης Φίλων της Επιστημονικής Φαντασίας.

Τα προηγούμενα χρόνια το φεστιβάλ συγκέντρωσε πάνω από 35.000 επισκέπτες ετησίως. Παράλληλα, πάνω από 15.000 ευρώ δίνονται ως έπαθλα σε διαγωνισμούς κάθε χρόνο.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση 


www.athensdigitalweek.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...