Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τα χειρότερα χτενίσματα στην ιστορία του κινηματογράφου

Πολλές φορές έχουμε παρακολουθήσει στην μεγάλη οθόνη χαρακτήρες περίεργους, εκκεντρικούς με χτένισμα που αρμόζει στην κάθε περίπτωση. Τι γίνεται όμως όταν το χτένισμα δεν είναι το κατάλληλο και η ταινία δεν είναι κωμωδία; Αυτά είναι μερικά από τα χειρότερα χτενίσματα στην ιστορία του κινηματογράφου…





Tom Hanks: Κώδικας Da Vinci (2006)



Ο Tom Hanks στην προσπάθειά του ξεδιαλύνει τον μυστηριώδη φόνο που έγινε μέσα στο μουσείο του Λούβρου, απ’ ότι φαίνεται δεν προλαβαίνει ούτε καν να κοιταχτεί στον καθρέπτη. Ως Robert Langdon κυνηγάει στου δρόμους του Παρισιού μια μυστική οργάνωση η οποία έχει βαλθεί να κυριεύσει την ανθρωπότητα και δεν παραδειγματίζεται καθόλου από την περιποιημένη κόμμωση των παριζιάνων που κυκλοφορούν γύρω του. Το μαλλί του είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια για να δείξει ότι «μπορεί να είμαι 50, αλλά είμαι ακόμα κουλ!».


Angelina Jolie: Μια Ζωή την Έχουμε (2002)



Ο σκηνοθέτης της ταινίας Stephen Herek κατάφερε να κάνει την πάντα sexy και ελκυστική Angelina Jolie, σχεδόν δύσκολο να την παρακολουθήσεις. Η Jolie υποδύεται την δημοσιογράφο Lanie Kerrigan την οποία απειλεί να σκοτώσει ένας άστεγος… ίσως λόγω του χτενίσματός της μιας και το πλατινέ μέχρι τον ώμο χτένισμα δεν είναι στα υπέρ της. Προς το τέλος της ταινίας η πρωταγωνίστρια αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν και άλλα πράγματα σε αυτό τον κόσμο εκτός από την δουλειά και έτσι χαλαρώνει η ίδια, χαλαρώνουν και τα μαλλιά της.


Taylor Lautner: Twilight (2008)



Όπως η ίδια η ταινία, έτσι και το χτένισμα του νεαρού λυκάνθρωπου μπορεί να αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό δεν τα πήγαν όμως τόσο καλά με τις κριτικές. Το μακρύ, καστανό μαλλί του Lautner θυμίζει καταπληκτικά το χτένισμα της Anne Hathaway στο «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας» και σίγουρα δεν έχει καμία τύχη να κερδίσει την καρδιά της Bella απέναντι στον Edward. Ευτυχώς στην δεύτερη ταινία χρησιμοποίησαν επιτέλους το ψαλίδι.


Brad Pitt: Johnny Suede (1992)



Στο πολύ-μπροστά-από-την-εποχή-του film noir του Tom DiCillo o Brad Pitt υποδύεται έναν φιλόδοξο ροκά με μαλλί που αγγίζει τον ουρανό. Ίσως φταίει το μαλλί, ίσως φταίει κάτι άλλο, αλλά ο Johnny δεν έχει μεγάλη επιτυχία ούτε στην πραγματοποίηση του ονείρου του, ούτε όμως και στις γυναίκες. Όλα αυτά αλλάζουν την ημέρα που βρίσκει ένα ζευγάρι μαύρα suede. Όταν όμως η Catherine Keener τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι η ευτυχία δεν περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι παπούτσια, τα μαλλιά του σιγά σιγά αρχίζουν να ξεφουσκώνουν.


Cameron Diaz: Being John Malkovich (1999)



Είναι ποτέ δυνατόν να πεις την Cameron Diaz άσχημη; Και όμως! Στην ταινία του Spike Jonze, η Cameron Diaz φαίνεται σαν να μην είναι καν χτενισμένη. Μαλλί ατημέλητο, μπερδεμένο και τόσο σγουρό που μοιάζει με afro. Η Diaz υποδύεται την γυναίκα του επίσης κακοχτενισμένουJohn Cusack, ο οποίος κατάφερε να βρει μια δίοδο για το μυαλό του John Malkovich.

http://www.protothema.gr/life-style/Hollywood/article/?aid=84747

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...