Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Εσύ κρατάς το κοντρόλ !


  Γράφει το xrisa-fi                                       

Χειμώνας είναι όταν όλα τα προγράμματα της τηλεόρασης αρχίσουν να μας λένε καλημέρα, καλησπέρα και καληνύχτα. Χειμώνας επίσης είναι όταν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν όλες αυτές οι τηλεπερσόνες να φαντάζουν τόσο λαμπερές και ευδιάθετες  στις 8 το πρωί, που εσύ ακόμα τρίβεις τα μάτια σου και ανακατώνεις περισσότερο τα μαλλιά σου, όπως  χειμώνας είναι όταν βραδύ παρασκευής αποφασίζεις ότι θα βρεις κάτι να χαζέψεις στη τηλεόραση χωμένος στη πολυθρόνα μασουλώντας άχρηστες αηδίες ..μόνο που οι άχρηστες αηδίες  δε βρίσκονται μόνο μέσα στο μπολ σου αλλά απορροφούνται απ’ το μυαλό σου με το πάτημα του καταραμένου κόκκινου κουμπιού.


Η Ελλαδίτσα μας, γιατί Ελλαδίτσα είμαστε όσο και αν παραμυθιαζόμαστε, ποτέ δε μπορούσε να υπερηφανεύεται για μια αξιόλογη τηλεόραση. Ποιος μπορεί να ξεχάσει σκηνές απείρου κάλους με ανθρώπους να μεταφέρουν τη κρεβατοκάμαρα τους και όχι μόνο μπροστά στις κάμερες και να ξεκατινιάζονται δίχως ίχνος αυτοσεβασμού? Ποιος μπορεί να ξεχάσει ανθρώπους να βγαίνουν πολλαπλά ραντεβού με αγνώστους και έπειτα να μοιράζονται τις εμπειρίες τους στην «αθώα» παρουσιάστρια που μόνο το καλό τους ήθελε και καθόλου δε την ένοιαζε η καρέκλα της. Περάσαμε reality, περάσαμε μεσημεριανά που στις 2 το μεσημέρι έδειχναν τραβεστί να τσακώνονται εκθέτοντας το πόνο τους και την ανάγκη τους για κοινωνική υποδοχή, είδαμε ότι δεν έπρεπε να δούμε και είπαμε και ευχαριστώ. Και τα χρόνια πέρασαν και εκεί που έμοιαζαν τα πράγματα όχι να καλυτερεύουν απλά να γίνονται πιο υποφερτά αν εξαιρέσεις μια Τζούλια που έκανε τα νεύρα μας κλαδιά σε κάθε ζάπινγκ, φτάσαμε στο σήμερα. Αυτό το βασανισμένο σήμερα που οι ομολογουμένως έξυπνοι ισχυροί των ΜΜΕ το εκμεταλλεύονται μια χαρά, προσφέροντας μας φθηνό θέαμα με μπόλικο sex ,γυμνό δέρμα και άφθονο οξυζενέ.

Έτσι λοιπόν μαζί με τον Οκτώβριο ήρθαν και δεκάδες προγράμματα στη πλειοψηφία τους αηδιαστικά και πρόστυχα. Πες μου φίλε αναγνώστη αν κάνω κάπου λάθος. Πόσο στερημένο μπορούν να θεωρούν τον Έλληνα τηλεθεατή που επαναφέρουν ένα big brother ώστε να κρυφοκοιτάξει σιλικονάτα στήθη και κοπέλες που 24 ώρες το 24ωρο αποκαλεί η μια την άλλη μαλάκα? Πόσο ηλίθιους πρέπει να μας θεωρούν ώστε να εξαναγκάζουν τη λύπηση μας για το χαμένο όνειρο του πωλητή φρούτων στη λαϊκή που η μοίρα του έκοψε τα φτερά και δε τραγούδησε? Πόσο ανήθικο είναι όλα αυτά τα φθηνά προγράμματα να παρουσιάζουν ανθρώπους με πραγματικά προβλήματα υγείας και διάφορες μορφές αναπηρίας προς ικανοποίηση μας?

Μου φαίνεται πραγματικά τρελό πόσα reality υπάρχουν σήμερα στην ελληνική τηλεόραση και με τρομάζει το γεγονός ότι άνθρωποι και νέα παιδία βρίσκουν παρηγοριά και πρότυπα σε όλα αυτά τα σκουπίδια, που όλοι χαζέψαμε και μετά αναρωτηθήκαμε! Είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κύριος με το τσαντίρι του, οι οποίοι είναι κριτές των πάντων και κρύβονται πίσω απ το μανδύα της σάτιρας εξασφαλίζοντας τη θέση τους στην αφέλεια μας. Άνθρωποι που μπορούν να συνδυάσουν μοναδικά το δεξιό και αριστερό εαυτό τους αναλόγως τις ανάγκες που αφουγκράζονται κάθε φορά από μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλο. Άνθρωποι που μιλούν για ζούγκλα και κίτρινο τύπο ξεχνώντας τις δίκες τους μαϊμουδίστικες τούμπες από δέντρο σε δέντρο. Όσο για τις πανέμορφες κυρίες της μεσημεριανής ζώνης που μοιάζουν με ίαινες και αρπακτικά δεν έχω τίποτα να πω.

Και τώρα που ο έλληνας δεν έχει να φάει, να σου οι εκπομπές μαγειρικής. Πόση κατσαρόλα μπορεί να αντέξει αυτή η τηλεόραση? Τόσο τραγούδι τόσος χορός και τώρα ένα κάρο λιχουδιές που τις ξεγελάς  με το δικό σου σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Τώρα θα μου πεις, αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί μετά απ όλα αυτά!

Είναι γεγονός ότι τα άρθρα μου ποτέ δε κλείνουν απαισιόδοξα. Έτσι λοιπόν, δεν είναι ανάγκη να πετάξουμε αυτό το κουτί που στερεώνουμε και ένα κάρο πράγματα πάνω του! Μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις μοναδικές πραγματικά εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη, που μας θυμίζουν τι πάει να πει ποιότητα και αξιοπρέπεια στα κοινωνικά προβλήματα χωρίς εμπάθειες και κροκοδείλια δάκρυα. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια σειρά, με «το νησί» να ξεχωρίζει τη φετινή σεζόν και που μας θυμίζει ότι η Ελλάδα έχει περάσει τόσα, που τις αξίζουν πιο πολλά, πιο μεγάλα. Όσο για μας κορίτσια, μπορούμε να παρακολουθήσουμε x-factor με τον Απόλυτο!

Όπως και να ‘χει ας μη ξεχνάμε ποτέ να αξιολογούμε τι αξίζει να πάρει θέση στο μυαλό μας. Σίγουρα υπάρχουν πολλά πιο αξιόλογα θέματα απ’ το string της κοπέλας που κάνει μπάνιο στην υπό παρακολούθηση πισινά και όνειρο της είναι να γυρίσει το καλύτερο πορνό της Ελλάδας! 

Με αγάπη xrisa-fi

2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...