Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

For Sale - Ξεπουλάμε

Αυτός ο τόπος είναι πλούσιος! Παράγει τόσο πολλά, ώστε να μπορούμε να παραχωρήσουμε κάποια χωρίς να μας λείψουν, εξαλείφοντας έτσι ολοσχερώς το εθνικό μας χρέος. Η επιστροφή στις παλιές καλές ημέρες είναι προ των πυλών, αρκεί ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοι του να υιοθετήσουν το δικό μας, μνημόνιο, όπως το περιγράφει το περιοδικό ΄Playboy΄.
50 πράγματα που μπορούμε να παραχωρήσουμε για να ξεχρεώσουμε. Δε φτάνει η εργασία, θέλει και φαντασία.


Καλοί στα Αρχαία

Πουλάμε τα Ελγίνεια στους Βρετανούς και την Αφροδίτη της Μήλου στους Γάλλους. Αν ο Περιπατητής του Τζιακομέπ απέφερε πρόσφατα 82 εκατ. ευρώ στους Sotheby΄s (τιμή ρεκόρ), τότε μπορούμε να υπολογίζουμε πάνω από 200 εκατ. για την Αφροδίτη και περίπου 350 για τα Ελγίνεια.

Υπόθεση Τίτλος

Πουλάμε τον τίτλο «Βασιλεύς της Ελλάδος» στον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ, όπως και τον τίτλο του κόμη στους συμπέθερους του, Μπλάτνικ και Σαντάλ. Εφόσον τους αγοράσουν -100 εκατ. Ευρώ είναι μια σωστή τιμή-, οι αναφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν ευρεία χρήση του τίτλου τους (και θα προσφωνούνται με αυτούς από τους Έλληνες αξιωματούχους), δε θα έχουν όμως το δικαίωμα κρατικής επιχορήγησης.

Επιπροσθέτου, στους δύο συμπεθέρους παραχωρούμε την κομητεία Αγαθονησίου (10 εκατ. ευρώ) και το δουκάτο των Αρκιών (12 εκατ. ευρώ) για να εγκαταστήσουν τους πύργους τους.

School΄s Out

Θεσπίζουμε η αποφοίτηση από τα σχολεία να γίνεται στην ηλικία των 15 ετών, ώστε τα παιδιά να μπορούν να επιδίδονται από νωρίς στην πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, μειώνουμε τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 50% και όσα εκπαιδευτικά ιδρύματα περιέλθουν σε αχρηστία (π.χ. το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) τα δίνουμε προς εκμετάλλευση σε ξενοδοχειακές αλυσίδες. Μετατρέπουμε σε ξενοδοχείο και τη Βουλή, μιας και η πολιτική του τόπου ασκείται από την τρόικα. Το συνολικό όφελος θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως, εφόσον απολυθούν και οι 300 θαμώνες του κτιρίου, όπως και το βοηθητικό προσωπικό που αυτοί προσέλαβαν.

Greeks do it better

Παραχωρούμε στον πλειοδότη τα δικαιώματα από τις μεγαλοφυείς ελληνικές εφευρέσεις «πιλοτή», ημιυπόγειο» και «ημιυπαίθριος», με τις οποίες κερδίζουν τετραγωνικά οι ιδιοκτήτες και έσοδα οι εφορίες. Παρομοίως, τις πατέντες για τα «γρηγορήσομα», «ελληνοποίηση παίκτη και «καθορισμός αιγιαλού».

Καλοί στα κανάλια επικοινωνίας

Το Κανάλι της Βουλής το προορίζουμε για τον Βίκτωρα Ρέστη έναντι 20 εκατ. ευρώ. Με το ίδιο ποσό ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να αποκτήσει την ΕΤ3 και να τη μετονομάσει σε Red Channel.

Μυκονώφ

Δίνουμε προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια σε Ρώσους επενδυτές τη Μύκονο με σχετικά χαμηλό τίμημα, υπό τον όρο να αποδίδονται όλοι οι φόροι. Κατ΄ εξαίρεσιν η παραλία της Ψαρούς και το Nammos παραχωρούνται στον Φλάβιο Μπριατόρε, ώστε να αποκτήσει και η χώρα μας Billionaire Club.

Παραχωρούμε έναντι 100 εκατ. ευρώ το θωρηκτό «Αβέρωφ» στην οικογένεια Πατίτσα για αποκλειστική χρήση. Επίσης, έναντι 20 εκατ. ευρώ τη γέφυρα του υποβρυχίου «Παπανικολής», σε περίπτωση που τη χρειαστούν ως βοηθητικό μπαρ.
Όλα είναι δρόμος
Ιδιωτικοποιούμε το οδικό δίκτυο όλων των ελληνικών πόλεων με πάνω από 100.000 κατοίκους και τοποθετούμε σταθμούς διοδίων σε όλες τις λεωφόρους.
Ορθόδοξα Αδέλφια
Εκχωρούμε το Άγιο Όρος στο Ρωσικό Πατριαρχείο έναντι 30 δισ. ευρώ ή το ισόποσο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Κρίνε να μην κριθείς
Παραδίδουμε έναντι τιμήματος τον Νίκο Μουρατίδη στο αμερικάνικο X-Factor, με σκοπό να ανεβάσει τη θεαματικότητα.
Φεεέτα!
Πουλάμε έναντι 10 εκατ. Ευρώ στους Δανούς την ΠΟΠ ονομασία της φέτας.
Πίτσα Τώρα
Παραχωρούμε έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ τον Κώστα Καραμανλή στην Pizza Hut για τις ανάγκες των τηλεοπτικών της διαφημίσεων. Γιατί, καλύτερος ήταν ο Γκορμπατσόφ; Και οι δύο κατέστρεψαν εξίσου τη χώρα τους.
China Τown
Παραχωρούμε το κέντρο της Αθήνας σε μια κοινοπραξία Κινέζων και Νιγηριανών εμπόρων.
Χώρα υποδοχής
Ερχόμαστε σε συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκατάσταση στον Ασπρόπυργο των εξορισμένων Ρομά, υπό τον όρο να μας καταβάλλουν στα σύνορα τα 300 ευρώ που τους δίνει η γαλλική κυβέρνηση.
Happy Land
Πουλάμε τα Ζωνιανά και την Ηλεία στους Ολλανδούς έναντι 20 εκατ. Ευρώ, ώστε να μετατραπούν σε δυο πρώτης τάξεως θεματικά πάρκα για ενήλικους καπνιστές...

Πες μου μια λέξη

Ζητάμε 100 ευρώ για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιούν οι Αγγλοαμερικανοί, παραχωρώντας τους μάλιστα και την πατρότητά τους: 50.000 λέξεις Χ 100 = 5.000.000 ευρώ.

Εξαγωγές

Στέλνουμε τον Κώστα Πρέκα στο Χόλιγουντ για το ριμέικ της ταινίας Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν, τον Χρήστο Σαντικάι στο Μπόλιγουντ και τον Πέτρο Γαϊτάνο με τους ύμνους του στους Ρώσους.

Καταραμένη νήσος

Πουλάμε τη Μακρόνησο με τις εγκαταστάσεις της στους Αμερικανούς έναντι 10 εκατ. ευρώ, ώστε να αποσυμφορηθεί το Γκουαντανάμο. Σε περίπτωση, μάλιστα, υπερπλήρωσης λόγω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, μπορούμε να τους πουλήσουμε και τα Γιούρα.

Άρτος και Θεάματα

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του τουρισμού της Αθήνας, εγκαθιστούμε αρένα όπου μετανάστες θα μονομαχούν με άγρια ζώα. Επιπλέον, οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να παρακολουθούν στον ίδιο χώρο επιδείξεις αβροφροσύνης ανάμεσα στους «Ultras» του ΠΑΟ και τους «Porto Leone» του Ολυμπιακού.

Μπομπάτο

Αποκαλύπτουμε σε μεγάλες ξένες ποτοβιομηχανίες τη συνταγή για το φτηνό ουίσκι που σερβίρουν τα κλαμπ μας.

FOR SALE

Σαν δυο σταγόνες νερό προσφέρουμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Ζάχο Χατζηφωτίου για τη μεταφορά με ηθοποιούς των καρτούν Στρουμφάκια (Δρακουμέλ ο επίτιμος) και UP (κ. Φρέντριξεν ο Ζάχος). Επίσης, τον Γιάννη Γαλάτη στον Αλμπέρ Ουντερζό για να τον μεταφέρει ως καρικατούρα στο γαλατικό χωριό. Ο Μυκονύξ – όπως μπορεί να τον ονομάσει – θα δώσει ανάλαφρο τόνο σε ένα χωριό που όλοι γουστάρουν να πλακώνονται.

Arab Havas

Παραχωρούμε τον Αλέξανδρο Πετρίδη στο ψυχαγωγικό τμήμα του Αλ Τζαζίρα έναντι 50.000 ευρώ μηνιαίως.

Lady Vanishes

Παραχωρούμε έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ την Άντζελα Δημήτριου στη Mensa για τον επαναπροσδιορισμό της μονάδας IQ. Και την κόρη της...

Δημόσιο Συμφέρον

Πουλάμε στο γερμανικό σωματείο δημοσίων υπαλλήλων το δικό μας ξεχωριστό know how, με σκοπό να απλοποιήσουν τη ζωή τους και να αυξήσουν τις απολαβές τους. Η ενέργεια αυτή κοστολογείται 50 εκατ. ευρώ και θα αντισταθμιστεί με την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από τους Γερμανούς δημοσίους υπαλλήλους.

Πέρασμα στην Ινδία
Μεταβιβάζουμε τα τρένα στους Ινδούς, ακόμη κι αν δε μας κάνουν τη μεγαλύτερη προσφορά, ώστε να μεταφερθεί η τεχνογνωσία τους «λιγότερα βαγόνια-περισσότεροι επιβάτες».
Μετά από σας
Αφήνουμε στους Γερμανούς την πρώτη θέση στην παρέλαση των ομάδων κατά τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων έναντι 50.000.000 ευρώ σε μετρητά ή να «ξεχάσουν» 80 εκατομμύρια σε δεκαετή ελληνικά ομόλογα.
Αληθινό σενάριο
Επιτρέπουμε στη Μέτρο Γκόλντγουιν Μάγερ να χρησιμοποιήσει το Ζεφύρι ως φυσικό σκηνικό για το ριμέικ της ταινίας Απόδραση από τη Νέα Υόρκη. Στην τιμή του ενός εκατομμυρίου ευρώ περιλαμβάνεται και η χρησιμοποίηση ντόπιων για τους ρόλους του Duke και του Μονομάχου...
Έχεις γράμμα
Ιδιωτικοποιούμε τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνοι, δεν πρόκειται να πάρουμε πολλά λεφτά, είναι όμως η μόνη ΔΕΚΟ που δε θα μας ταλανίσει με απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την πώλησή της.
ΓΑΠ & ΕΤΑΠ
Προωθούμε τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου σε ποδηλατικούς γύρους ανά τον κόσμο. Δεδομένης της δημοφιλίας του στο εξωτερικό, η παγκόσμια τουρνέ του μπορεί να αποφέρει μέχρι και 20 εκατ. ευρώ.
Οπού Γης Και Πατρίς
Παραχωρούμε τη Μακεδονία στην ΠΓΔΜ, τη Θράκη και την Κύπρο στην Τουρκία, τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα στους Ιταλούς και την Κρήτη στους Αμερικανούς, ώστε να εφαρμοστεί η επιταγή της τρόικας «λιγότερο κράτος».
Για Όνομα
Πουλάμε έναντι 50 εκατ. Ευρώ σε χορηγούς τις ονομασίες των αεροδρομίων της χώρας (π.χ. Μarfin Αirporth Αερολιμήν Μασούτης). Παρομοίως, έναντι 20.000 ευρώ μπορεί ο καταβάλλων το πόσο να δώσει το όνομα του σε όποια στάση λεωφορείου σταθμό του μετρό και του προαστιακού επιθυμεί.
Private Αrmy
Ιδιωτικοποιούμε τις ένοπλες δυνάμεις, ώστε να συμμετέχουν σε πολεμικές συγκρούσεις σε απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Α-C-ΤΙΒΙ-SM
Πουλάμε στους γάλλους την εκπομπή Κυριακή στο Xωριό. Η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ θα γυρίζει τη γαλλική επαρχία και θα δοκιμάζει τους μπουφέδες έναντι 50.000 ευρώ το επεισόδιο, για να βγάλουμε τα έξοδα από τη Χαρά της Ζωγραφικής. Παρομοίως, μπορούμε να τους πουλήσουμε και την εκπέμπει Στην Υγεία μας («α la notre sante»), με διπλάσια όμως χρέωση λόγο πληθώρας συμμετόχων.
Σωτήρια λύση
Πουλάμε ως καινούρια (αχρησιμοποίητα) στους Ρώσους τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του φοινικόδασους της Πρέβελης για την προστασία των πυρηνικών τους εργοστασίων.
 
Γέφυρα των Στεναγμών

Επιτρέπουμε να περάσουν σε ιδιώτες όλες παραλίες ή τα γεφύρια (π.χ. της Άρτας) που παρέλειψαν να ξεπουλήσουν σε ιδιώτες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Νηστικοί
Αφήνουμε τις τηλεμαγείρισσες μας και τον Ηλία Μαμαλάκη να «μετακομίσουν» στις πρωινές εκπομπές καναλιών σε ανεπτυγμένες χώρες, με φτωχή όμως κουζίνα, όπως η Βρετανία, οι σκανδιναβικές και η Ελβετία, με σκοπό να τους δίνουν ιδέες για γαστριμαργικές απόλαυσεις.
Άλλος για το Ευρώ
Παραχωρούμε τον Κώστα Σημίτη στα υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωζώνη κράτη. Τα 10 εκατ. Ευρώ της αμοιβής του σε περίπτωση επιτυχούς ένταξης θα κατατίθεται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Το όπιο του φτωχού
Πουλάμε την Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου στον Ρομάν Αμπράμοβιτς έναντι 100 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΠΟ και το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύονται πως θα προχωρήσουν στην ελληνοποίηση οποιουδήποτε παίκτη ζητήσει.
Άφρικα Κορπ
Παραχωρούμε αντί ενοικίου τους Έλληνες μάνατζερ σε αφρικανικές δικτατορίες.
Σχολή Δημοσιογραφίας
Κάνουμε μεταγραφή στο ρεπόρτερ Ιορδάνη και στον κειμενογράφο της Πετρούλας στο CNN, ώστε να εκπαιδεύσουν μια γενιά ρεπόρτερ που θα το βοηθήσουν να ανακάμψει από την πτωτική πορεία του.
Ινστιτούτο αδυνατίσματος
Στέλνουμε τον Θεόδωρο Πάγκαλο στη μητρική Joe Weider, ώστε να ποζάρει α το «πριν» στο πλαίσιο της διαφημιστικής της καμπάνιας.
Αναδημοσίευση από το τεύχος Σεπτεμβρίου Νο177 του περιοδικού ΄Playboy΄.
Πηγή:http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1062661&ppg=4

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...