Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δε θέλουν τον Άγιο Βασίλη

Μία ομάδα Γερμανών Καθολικών θέλει να απαλλαγεί από τον Αη Βασίλη εξαιτίας της εμπορευματοποίησης που έχει υποστεί ο χαρακτήρας του και να τον αντικαταστήσουν με τον Σάνκτ Νικολάους (Άγιο Νικόλαο) με την ανιδιοτέλεια προσφορά που λένε ότι συμβολίζει.

Πριν ακόμη κατακλυστούν τα καταστήματα με αντικείμενα που συνδέονται με τον Αη Βασίλη, η Bonifatiuswerk των Γερμανών Καθολικών- μία Καθολική οργάνωση αρωγής- κάνει έκκληση για "περιοχές χωρίς Αη Βασίληδες".

Η οργάνωση θεωρεί τον Αη Βασίλη ως "μία επινόηση της βιομηχανίας της διαφήμισης, η οποία είναι σχεδιασμένη για να ενισχύσει τις πωλήσεις" και ως "εκπρόσωπο της καταναλωτικής κοινωνίας", ο οποίος ελάχιστα συνδέεται με την ιστορική προσωπικότητα, τον Σάνκτ Νικολάους.

Η ιστοσελίδα της περιγράφει τον Άγιο Νικόλαο ως προστάτη άγιο των παιδιών, ως "αρωγό στην ανάγκη, ο οποίος μας υπενθυμίζει να είμαστε ευγενικοί, να σκεφτόμαστε το γείτονά μας και να χαρίζουμε το δώρο της ευτυχίας".

Η εκστρατεία έχει τη στήριξη πολλών διάσημων Γερμανών.

"Σε αντίθεση με τον Αη Βασίλη, ο Σάνκτ Νικολάους θέλει να δώσει στα παιδιά εσωτερικά αγαθά και όχι απλώς να τα ενθαρρύνει να κοπιάζουν για τα υλικά αγαθά", φέρεται ότι δήλωσε η γερμανίδα παρουσιάστρια της τηλεόρασης Νίνα Ρούγκε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...