Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

by Αθλητικοκάφρος

Ένας Ολυμπιακός προκλητικά αδιάφορος εμφανίστηκε το βραδύ της τέταρτης στο ΣΕΦ. Μια ομάδα που μετά από το πολύ καλό ξεκίνημα, 23-8, έδειξε πραγματικά να γυρίζει την πλάτη στον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου. Με άμυνα με τα μάτια , που μαρτυρούν και οι 78 πόντοι που δέχτηκε η ομάδα από κάποια Σαρλερουα και τον Ντούσαν  Ίβκοβιτς να τα ψέλνει στους παίκτες σε κάθε ευκαιρία η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν απλά τραγική….
Οι μονοί που διασώθηκαν  ήταν οι Νεστεροβιτς με απόλυτη ευστοχία και 18 πόντους, ο Σπανουλης με 15 πόντους και 8 ασιστ , ο Νιλσεν που πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στον Ολυμπιακό και ο Λουκας που πάλεψε στην άμυνα και έβγαλε πολύ ενεργεία στο παρκέ. Το τελικό σκορ 86-78 , μαρτυρά την εικόνα του αγώνα , καθώς παρότι οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μέχρι και με 19 πόντους διάφορα χαλάρωσαν επιδεικτικά και στο τέλος αγχώθηκαν ακόμα και για την τελική επικράτηση. Ο κόσμος στο ΣΕΦ ήταν περίπου 4500 και οι περισσότεροι μετάνιωσαν που έκαναν τον κόπο να πάνε να δουν την ομάδα τους. Τέτοια παιχνίδια οι ομάδες τα εκμεταλλεύονται για να ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους και να υποχρεώσουν και άλλους να πάνε στο γήπεδο να τους δουν από κοντά και να τους χειροκροτήσουν. Η χθεσινή προκλητικά αδιάφορη εμφάνιση κάπων παικτών ,ειδικά του Μπουρουση και του αρχηγού Θοδωρή Παπαλουκα,ο όποιος ισχυρίστηκε ότι είχε πυρετό ,αλλά βρέθηκε στο ΣΕΦ φορώντας κοντομάνικο…….., όχι μονό δεν φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο αλλά διώχνει και αυτούς που πάνε και στηρίζουν την ομάδα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αποδείξει με πράξεις την αγάπη του προς την ομάδα και με τα 9000 διάρκειας που προμηθευτικέ πρόπερσι και φέτος παρά την τιμωρία 4000 διαρκείας και με την εκδρομή 7000 στο final 4 του Παρισιού και γενικά με την παρουσία σε χρόνια που η ομάδα μονό πίκρες έχει προσφέρει στον κόσμο. Ένας κόσμος που έχει πλέον βαρεθεί να ακούει δηλώσεις  και από πράξεις να μην βλέπει τίποτα και ειδικά στα κρίσιμα….Αυτά για σήμερα προς απάντηση στους δημοσιογράφους που ξαφνικά όλοι μαζί αναρωτιούνται γιατί δεν παει κόσμος στο ΣΕΦ. Εγώ ρωτώ αν κάποιοι παικτες, οι όποιοι δεν έχουν κατακτήσει σχεδόν τίποτα και ειδικά σε σχέση με τα χρήματα που αμείβονται, σέβονται τον κόσμο που πάει….

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Νεστέροβιτς 18, Σπανούλης 15, Μπουρούσης 7, Κέσελ 3, Μαυροκεφαλίδης 7, Νίλσεν 12, Παπανικολάου 7, Τεόντοσιτς 10, Λούκας 7

Σαρλερουά (Μπότσι): Χιλ 14, Γκομί 13, Μπρόιλς 12, Χάμιλτον 1, Ράιτ 11, Γκριν 8, Ρίντικ 6, Μαλέ 10, Σαντιάγκο 3

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 42-33, 64-50, 86-78




Τι και αν το μεγαλύτερο επιθετικό του όπλο έλειπε…Τι και αν η Εfes  φέτος έχει βλέψεις για το final4,  ο Παναθηναϊκός έστησε ένα πάρτι στο κλειστό του ΟΑΚΑ με καλεσμένους 12000 οπαδούς του και τους αποζημίωσε  πλήρως. Όποιος παίκτης πάτησε παρκέ πάλεψε ,μόχθησε, αγωνίστηκε … Με τον Μαικ Μπατιστ σε μεγάλη μέρα και τον Νικ Καλαθη να παίρνει το μήνυμα του προπονητή του και να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά οι πράσινοι συνέτριψαν τους τούρκους με σκορ 84-61.Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μονό για 8 λεπτά μετά ο παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και άφησε πολύ πίσω τους αντίπαλους του. Με άμυνα για σεμινάριο και πολύ καλές επιθετικές επιλογές η ομάδα του Ομπραντοβιτς έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια αρκετά δυνατή ομάδα, κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Ο Μπατιστ με 18 πόντους ο κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό είχε άξιους συμπαραστάτες τους Καλαθη και Περπερογλου , αλλά και όλη την ομάδα που έπαιξε για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της και με μαχητικότητα και αγωνιστικότητα από μια ομάδα που τα τελευταία  χρόνια τα έχει κατακτήσει όλα πρόσφερε απλόχερα μαθήματα προσήλωσης στο παιχνίδι και σεβασμό στο κόσμο, που βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και αποθέωσε τους παίκτες της ομάδας ………..Μόνη παραφωνία του αγώνα ήταν η μετάδοση από τον κύριο Χατζηγεωργίου , ο όποιος ανάγκασε τους πάντες να πατήσουν το mute για να μην τον ακούνε και δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ελπίζουμε να είναι η τελευταία…..ΕΛΕΟΣ!!!!!

Δεκάλεπτα: 15-12, 41-29, 61-40, 84-61.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς 3 (4 ριμπ.), Περπέρογλου 12, Μπατίστ 17 (4 ριμπ.), Φώτσης 4, Σάτο 11, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 7, Βουγιούκας 3, Καλάθης 11 (6 ασίστ), Καραμολέγκος, Καϊμακόγλου 6.

Εφές Πίλσεν (Περάσοβιτς): Βισνιέφσκι 12, Ακιόλ, Ρακότσεβιτς 11, Ρόμπερτς, Τουντσερί, Θόρντον 2, Γκονλούμ 10, Αρσλάν 10, Βούιτσιτς, Νάχμπαρ 13, Γκιουλέρ 3.

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ντοζάι (Κροατία).

5 σχόλια :

  1. file mou kala ta les eidika gia ton Xatzigewrgiou!!!kapoios na ton mazepsei auton kai tous omoious tou!!to poli salio katantaei aidiastikotato!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ax polu wraio san kai esena omorfo agori!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. epitelous, kapoioi arxizoun kai ksypnane stin koroidia twn papalouka kai mpourousi. ka8e xrono dilwseis kai meta min tous eidate stous telikous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o olympiakos fetos exei tn koryfaio proponiti kai roster p borei na shkwsei ta panta gia ayto tha prepei symperifores tou parelthontos me vendetilikia apo paiktes p dn exoun parei sxedon tpt na stamatisoun.Eida epitelous psilo na paizei pick and roll....kanw screen kanoniko e kai kovw pros to kalathi..............EPITELOUSS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...