Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πυρηνικό Εργοστάσιο στο Βιετνάμ



Την ώρα που τα περισσότερα ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης φοβούνται ή διστάζουν να επενδύσουν στην πυρηνική ενέργεια το Βιετνάμ ετοιμάζεται να φτιάξει το πρώτο από οχτώ πυρηνικά εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το Βιετνάμ και η Ρωσία υπέγραψαν την Κυριακή στο Ανόι συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Βιετνάμ. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε παρουσία του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επιδιώκει την ενίσχυση των σχέσεων με το Βιετνάμ.
Εκπρόσωπος της Rosatom, της ρωσικής εταιρίας ατομικής ενεργείας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κατασκευή του εργοστασίου αυτού στο οποίο θα υπάρχουν δυο αντιδραστήρες, εκτιμάται στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ και πλέον.
Το Ανόι αναμένεται να κατασκευάσει δυο πυρηνικούς σταθμούς καθένας από τους οποίους θα έχει δυο αντιδραστήρες των 1.000 mw και ελπίζει να θέσει σε λειτουργία μέχρι το 2020 τουλάχιστον έναν από τους αντιδραστήρες αυτούς και να έχει σε 20 χρόνια τουτς άλλους οχτώ πυρηνικούς σταθμούς έτοιμους στο έδαφός του.


Το Βιετνάμ επίσης επέλεξε να συνάψει συμφωνία με την Ιαπωνία για βοήθεια στην κατασκευή ενός πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου και την εξόρυξη σπανίων ορυκτών, όπως δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν την Κυριακή. "Αντιλαμβάνομαι ότι το να γίνουμε εταίροι σε αυτά τα δύο ζητήματα σημαίνει ότι οι δύο χώρες θα διατηρήσουν στενές σχέσεις μακροπρόθεσμα, ότι συμβολίζει την έναρξη μιας αληθινής συνεργασίας", δήλωσε ο Καν στους δημοσιογράφους.
Η Ιαπωνία, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στην κατάταξη βάσει της ηλεκτροπαραγωγής από πυρηνικά εργοστάσια μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, επιδιώκει την σύναψη συμφωνιών για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίων στο εξωτερικό για να τονώσει την ανάπτυξή της.

by geon

ΥΓ: Για τον Βιετνάμ ρε γαμώτο!!!
http://www.masturomenos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...