Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Χρήστες του internet αποφασίζουν αν θα ζήσει ή θα πεθάνει


Ο Oleg Mavromatti, είναι ένας Ρώσος καλλιτέχνης ο οποίος υποβάλει καθημερινά, από τις 7 Νοεμβρίου, τον εαυτό του σε μια επικίνδυνη διαδικασία.

Χρήστες του internet, ψηφίζουν καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας  ttp://svoichuzoi.org , αν θέλουν να ζήσει ο Mavromatti ή να πεθάνει. Η διαδικασία αυτή ξεκινά στις 7 το πρωί τοπική ώρα Σόφια Βουλγαρίας, όπου και διαμένει, και τελειώνει στις 11 το μεσημέρι. Αν στο κλείσιμο της ψηφοφορίας ή γνώμη περί θανάτου υπερισχύει, τότε δέχεται ένα ηλεκτροσόκ 600,000 volt. Σήμερα Σάββατο είναι η τελευταία ημέρα, αλλά και η πιο κρίσιμη μιας και καθημερινά αυξάνει κατά 1 δευτερόλεπτο τη διάρκεια του ηλεκτροσόκ. Όπως εξηγεί ο ίδιος 1 δευτερόλεπτο είναι ικανό για να κάψει το δέρμα σου. 3 δευτερόλεπτα αφήνουν μόνιμα τραύματα στο σώμα. 5 δευτερόλεπτα μπορούν να αφήσουν αναίσθητο έναν άνθρωπο, ενώ 7 δευτερόλεπτα (όπως θα είναι σήμερα) είναι θανατηφόρα.
Βέβαια μέχρι τώρα το μόνο ηλεκτροσόκ που έχει δεχτεί, ήταν κατά τη διάρκεια του ελέγχου της ηλεκτρικής καρέκλας. Επίσης, για να ψηφήσει κάποιος ότι θέλει να πεθάνει θα πρέπει να πληρώσει 0.50 ευρώ, ενώ η ψήφος για να ζήσει είναι δωρεάν. Ο Mavromatti, πάντως διαβεβαιώνει ότι δε το κάνει για τα χρήματα, αλλά για να έχει τα στοιχεία αυτών που ψηφίζουν για το θάνατο του. Όπως υποστηρίζει, αν θες κάποιος να πεθάνει θα πρέπει να έχεις το θάρος να πεις ποιος είσαι.
Πηγή: siteseeing.gr 

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...