Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Νέα υπηρεσία πληρωμών από το PayPal σε συνεργασία με το Facebook

Το PayPal αποκάλυψε μια υπηρεσία μέσω της οποίας θα είναι ευκολότερη η αγορά ψηφιακού περιεχομένου σε συνεργασία με την μεγαλύτερη υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Κατά την ανακοίνωση στο San Francisco οι χρήστες θα μπορούν να πληρώσουν και να αγοράσουν ψηφιακά αγαθά με δύο μόλις κλικ, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν από την ιστοσελίδα στην οποία έχουν εντοπίσει το προϊόν.


Η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη εντός του τρέχοντος έτους και περιγράφεται ως το ψηφιακό αντίστοιχο του να ρίχνετε ένα κέρμα σε ένα μηχάνημα για να αγοράσετε κάτι. Το PayPal αποσκοπεί στο να λύσει τα προβλήματα ασφαλείας αλλά και κόστους της διαδικασίας μικρών αγορών παγκοσμίως. Κάθε φορά που κάποιος αγοράζει κάτι μέσω της υπηρεσίας, το αντίτιμο γίνεται σχεδόν άμεσα διαθέσιμο στον πωλητή. Το κόστος του ανέρχεται σε 5% της αξίας πώλησης συν 5 cents για αγορές κάτω των 12 δολαρίων, σημαντικά χαμηλότερο από άλλους τρόπους πληρωμών.

Ο Sheryl Sandberg, COO του Facebook, δηλώνει πως σύντομα θα εισαχθεί η νέα υπηρεσία στο Facebook, καθιστώντας το ως τον κυρίαρχο τρόπο αγορών σε αυτό.

Το "PayPal για ψηφιακά προϊόντα είναι μια ιδανική λύση για game developers, εφημερίδες, bloggers, εταιρείες περιεχομένου και γενικότερα όσους ψάχνουν να βρούν ένα τρόπο να διακινήσουν ψηφιακό περιεχόμενο παγκοσμίως,". O CE του eBay John Donahoe αναφέρει πως περιμένει το PayPal να ξεπεράσει το eBay, σαν πλατφόρμα.

Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...