Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Be there!

Το Be there! Corfu Animation Festival, το νέο ελληνικό φεστιβάλ κινηματογραφικού animation με διεύθυνση το νησί της Κέρκυρας βρίσκεται προ των πυλών. Το τετραήμερο από 7 έως 10 Απριλίου ο Κινηματογράφος Ορφέας, που θα φιλοξενήσει και το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων με εισιτήριο και η Ιόνιος Ακαδημία με ελεύθερη είσοδο θα μεταμορφωθούν σε τόπους γιορτής του animation και θα καλωσορίσουν πλήθος καλλιτεχνών και κοινού όλων των ηλικιών.



Σημαντική θέση στο Φεστιβάλ κατέχουν τόσο το πλούσιο διεθνές διαγωνιστικό του τμήμα στον τομέα των φοιτητικών με 21 ταινίες όσο και το αντίστοιχο στον τομέα των επαγγελματικών ταινιών με 45  βραβευμένες δημιουργίες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και ορισμένες με υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Την τιμητική τους θα έχουν όμως και τα αφιερώματα και οι ρετροσπεκτίβες με την Πολωνία να προσφέρει το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ και μάγο του animation, Zbig Rybczynski. O βραβευμένος με Όσκαρ αλλά και με EMMY σκηνοθέτης θα βρεθεί στην Κέρκυρα για να παρουσιάσει την ταινία του αλλά και ένα ευρηματικό workshop, ενώ η ανατρεπτική δουλειά των μεγάλων Καναδών Richard Condie και Cordell Barker δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Στον επίλογο των ρετροσπεκτίβων ο πολύ σημαντικός και δημοφιλής Τσέχος stop - motion σκηνοθέτης animation Jiří Bárta ολοκληρώνει τη μοναδική τριλογία με την εκλεκτή προσκεκλημένη κυρία Sebestova να ενισχύει τις προβολές των ταινιών του με μια ομιλία για το έργο του.

Στη στελέχωση των workshops πέντε καταξιωμένοι εκπρόσωποι του χώρου θα εξηγήσουν, θα περιγράψουν και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους στους θεατές μέσα από μια πρωτότυπη και ζωηρή θεματολογία με ένδειξη ελεύθερης εισόδου στην Ιόνιο Ακαδημία, ενώ οι πολύτιμοι και πολύπειροι συνεργάτες του Be there! το διεθνές φεστιβάλ animation της Ottawa (OIAF), το animasyros 3.0 και το TISSF (THESS SHORT FILM FESTIVAL) θα παρουσιάσουν τις καλύτερες ταινίες τους υπό το βλέμμα του τέταρτου σημαντικού συνεργάτη του Φεστιβάλ, του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατάκτηση για το Be there! είναι η επίτευξη της φιλοξενίας των δύο εκ των τριών ταινιών animation μεγάλου μήκους των φετινών Όσκαρ, της μίας εκ των υποψηφίων, που θα ανοίξει και το Φεστιβάλ, του Illusionist, και της νικήτριας, του Toy Story 3.
Μία μεγάλη έκπληξη, που επιφυλάσσει το Be there! στο φιλοθεάμον κοινό, είναι η προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας Chico and Rita, του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Fernando Trueba, μια εβδομάδα πριν την επίσημη προβολή της στις αίθουσες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ βρίσκεται στο επίσημο site:
http://www.betherefest.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...