Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΔΝΤ ρε!

12 σχόλια :

  1. Ο δικηγόρος του διαβόλου μου έστειλε ένα mail και το παραθέτω αυτούσιο γιατί εκεί στην Κόλαση, δεν έχουν τις ηλεκτρονικές ευκολίες μας...
    Προς τον αγαπητό (?) backstubber και όλη την υπόλοιπη παρέα.
    Παρακολουθώ με προσοχή το ενδιαφέρον σας για τα τεκταινόμενα στην Κερατέα, μια υπόθεση που έχει να κάνει με το ζήτημα της χωματερής της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας.
    Θα ξέρετε όλοι, ότι ο ΧΥΤΑ Λιοσίων έχει γεμίσει και δεν μπορεί να δεχθεί άλλα άπό τα σκουπίδια σας, (εμείς εδώ έχουμε τον κλίβανο), οπότε, οι άνθρωποι εκεί αντιδρούν στην προοπτική κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, γιατί θα μυρίζει άσχημα νομίζω. (Που να δείτε εδώ τι γίνεται. Ο κλίβανός μας δεν έχει καθόλου καμινάδα!).
    Φυσικά κάθε άποψη θα πρέπει να γίνεται σεβαστή, (καταλαβαίνετε ότι εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, οπότε ακαδημαϊκά και μόνο θίγω το ζήτημα), αλλά από παιδιά σαν και σας, που φαίνεται ότι ξέρετε πέντε γράμματα, θα περίμενα να ακούσω και κάτι επί της ουσίας. Αν δεν γίνει ΧΥΤΑ στην Κερατέα δηλαδή, που θα πρέπει να γίνει; Και γιατί να γίνει εκεί;
    Τις προάλλες που ήμουν επάνω, διάβασα ένα ωραίο σύνθημα σε ένα τοίχο: Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά.
    Εγώ πάντως έχω μια τεχνική απορία και μια πρόταση.
    Η απορία: Από την αρχή των επεισοδίων, πόσα (κιλά, ή κυβικά) σκουπίδια έχουν παράξει όλοι όσοι διαμαρτύρονται και που τα πέταξαν;
    Η πρόταση: Να πετάτε τα σκουπίδια σας κάτω, χαμέ, εκεί ακριβώς που καταναλώνετε τα αντίστοιχα προϊόντα, στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά, οπουδήποτε. Θα συμφωνείτε μαζί μου ότι είναι άκρως υποκριτική η στάση του "διατηρώ το χώρο καθαρό και πετάω το χαρτάκι στο ειδικό καλάθι του δήμου", όταν το πρόβλημα του τι γίνεται μετά έχει πάρει τις εφιαλτικές διαστάσεις που δικαίως εκτραγωδείτε στο συμπαθές βλογ σας.
    Ο πελάτης μου θα εκτιμούσε μια άμεση απάντηση όλων των ενδιαφερομένων, αλλιώς είπε ότι μπορεί να έρθει ο ίδιος εκεί να σας ρωτήσει. (Δεν νομίζω ότι ήταν απειλή αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
    Για την αντιγραφή
    xray

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιφυλάσσομαι να απαντήσω αργότερα αν και την ανάρτηση την έβαλα για το πετυχημένο "artwork"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι, πολύ πετυχημένο φίλε, αλλά δεν θα αρνηθείς ότι το ζήτημα είναι τεράστιο και ότι δικαίως απασχολεί πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δόσεις αληθείας περιέχονται αλλά παρέρχονται. Όλοι μας καταναλώνουμε ηλεκτρικό αλλά πόσοι θα ήθελαν έναν πυρηνικό αντιδραστήρα δίπλα τους. Πότε ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι εκεί που έχουν επενδύσει τη ζωή τους θα τους προσφέρουν τα απορρυματα όλων σας (μένω άλλού) που εννοειται δεν κάνουμε τον κόπο ούτε καν να τα ξεδιαλύνουμε (οργανικά ανόργανα ανακυκλώσιμα και μη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ αλλού μένω, αλλά τα σκουπίδια είναι παντοτινά. Θα ήθελα όμως να ακούσω την άποψή σου, όπως και άλλων φίλων για το τι θα πρέπει να γίνει με το πρόβλημα και όχι να διαβάζω συνεχώς ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε στον αγώνα της Κερατέας και να συνεχίσουμε να πετάμε τα σκουπίδια στη Φυλή. Οι άνθρωποι εκεί τι θα πρέπει να κάνουν; Και γιατί κανείς δεν έθιξε αυτή τη μικρή(!) λεπτομέρεια μέχρι τώρα μέσα στον γενικό αγωνιστικό οίστρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι αγωνιστικός οίστρος, είναι τα γεγονότα και τρόπος που πάρθηκαν οι αποφάσεις. Στην πόλη μου έχουν βρει ναι σημείο για δημιουργία χυτα όπου βρίσκεται σε μέρος δίπλα στην βιπε και όχι δε τόπο όπου κατοικούν χιλιάδες άνθρωποι. Άλλο που δεν τον φτιάχνουν. Πρέπει να δώσουμε τέλος στις αποφάσεις-τελεσίγραφα που παίρνονται από τα μπομπολακια κσι τα βωβακια και να αρχίσουν να λαμβάνονται υπόψη πιο επιστημονικές μέθοδοι απ'ότι το προσωπικό τους κέρδος. Τώρα που να γίνει πότε και πως είναι ερωτήματά που απαντώνται από αυτούς που πληρώνονται από εμάς. Ας κάνουν και αυτοί κάτι ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί το έκαναν. Επέλεξαν την Κερατέα. Εμείς τι απαντάμε είναι το ζήτημα. Αν δηλαδή λέμε απλώς όχι στα πάντα σαν τους φτωχούς απολιθωμένους της αριστεράς, ή αν μπορούμε να αρθρώσουμε μια αντιπρόταση. Σε αυτό αναφέρθηκα από την αρχή, βλέποντας ότι υπάρχει μια επεισοδιολαγνεία χωρίς προτάσεις, παρά μόνο αυτή της συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων εκεί.
    Για να δώσουμε τέλος στις αποφάσεις - τελεσίγραφα, θα πρέπει να έχουμε και μια εναλλακτική να προτείνουμε. Βιώσιμη εναλλακτική και όχι μόνο λόγια. Οι κάτοικοι της Κερατέας που πετούσαν τα σκουπίδια τους μέχρι τώρα ας πούμε; Αν είχαν βρει μια βιώσιμη λύση για τη δική τους και μόνο περιοχή έστω, θα μπορούσαν να απαιτήσουν την εξαίρεσή τους από το γενικό σχεδιασμό. Αλλά και εκείνοι είναι μέρος του προβλήματος που αρνούνται να δουν.
    Τι λες για την πρόταση να πετάμε τα σκουπίδια κάτω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xray for the win! Μits F πες του Χray: "Δε σου μιλάω!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα έλεγα ότι θα βρεις πολλούς οπαδούς... αλλά με πρόλαβαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. exei festival texnhs kai sumparastashs sth keratea 8-10 apriliou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...