Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τhe Rolling Stones Rock And Roll Circus...

Οι Rolling Stones, φιλοδοξώντας να δώσουν μια απάντηση στο ντοκιμαντέρ με ύφος… ταινίας Magical Mystery Tour (’67) των Βeatles, φτιάχνουν το Τhe Rolling Stones Rock And Roll Circus τον Δεκέμβριο του ‘68.
Με σκηνοθέτη τον Μichael Lindsay-Hogg - ο οποίος φέρει και μερικώς την ιδέα γιατί το μεγαλύτερο μέρος της οφείλεται στον Jagger - κατασκευάζουν ένα στούντιο και διαμορφώνουν τον χώρο σε τσίρκο.
Οι οικοδεσπότες Mick Jagger και Keith Richards μαζί με τους υπόλοιπους Stones προλόγιζαν και παρουσίαζαν τους καλεσμένους.

 

Πρωταγωνιστές και καλεσμένοι είναι οι Who, Οι Jethro Tull, στα πρώτα τους βήματα με τον καταπληκτικό Ian Anderson στο φλάουτο και κιθαρίστα τον Tony Iommi παρακαλώ (Black Sabbath). Επίσης, η Marianne Faithful και οι  The Dirty Mac - ένα πραγματικά ιδιαίτερο σχήμα που έφτιαξε ο Lennon ειδικά για εκείνες τις δυο μέρες, με τους: Lennon, Richards, Clapton, Mitch Mitchell, Ivry Gitlis να παίζει το Stradivarius «Sancy» του 1713 και… Υοκο Οno.


 



Το σόου καταγράφηκε για το BBC, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 1968 στο χώρο Roundhouse του Λονδίνου, είχε διάρκεια δυο μέρες και ήταν εξοντωτικό (θα είχαν και τα «βοηθήματα» τους, δε λέω) γιατί έπαιζαν συνεχώς!
Αρχικά προορίστηκε για την τηλεόραση, αλλά στη πορεία το μετάνιωσαν. Οι Stones, θεώρησαν το αποτέλεσμα όχι και τόσο ικανοποιητικό γι’ αυτό και έμεινε στα αζήτητα μέχρι το 1996 οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε.





4 σχόλια :

  1. mh xasei auth h yoko kai den einai kapou...ola ta skatwse...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποίηση από τον Jagger και μουσική από τον Richards, το καλύτερο κομμάτι τους κατά τη γνώμη μου.
    Έχει διαβάσει κανείς το 'Μαιτρ και Μαργαρίτα' του Μπουλγκάκοφ που ενέπνευσε το άσμα;
    ΥΓ. Πράγματι η Yoko ήταν σπαστική, αλλά όχι όσο ο Λένον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από κάποια τραγούδια τους όλα είναι για πέταμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έγινε τώρα εδώ; Νέο πτηνό… άγριο; Μπααα …αποδημητικό θα ‘ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...