Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

15 συμβουλές για αδυνάτισμα και διατήρηση βάρους!

Share

Η γυναικεία κοινότητα του blog αυξάνεται καθημερινά..και επειδή oikaltses σέβονται τους αναγνώστες τους,όριστε ένα θέμα που θα εκτιμήσετε!
15 τρικ τα οποία βοηθούν από τη μία να λιγοστέψουν τα κιλά στην ζυγαριά και από την άλλη να μην αυξηθούν μόλις σταματήσουμε τη δίαιτα. Για να τα δούμε:


1) Δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό, είναι μια νέα συμβουλή η οποία ανακοινώθηκε πολύ πρόσφατα στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
2) Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα με ημιάπαχο. Περιέχει τις μισές θερμίδες ενώ το περισσότερο ασβέστιο και φώσφορο, που επίσης περιέχει, διεγείρουν την διάσπαση του λίπους στα σωματικά κύτταρα. 3) Μη σουρώνετε τους φρέσκους φρουτοχυμούς. Τα κομματάκια του φρούτου είναι φυτικές ίνες, που θα σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.
4) Προτιμάστε το  ξύδι στις σαλάτες. Περιέχει οξικό οξύ, το οποίο επιταχύνει τον μεταβολικό ρυθμό.
5) Πίνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα. Εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους, ιδίως στην περιοχή της κοιλιάς, χάρη στην ουσία ρεσβερατρόλη που περιέχει. 6) Τρώτε ρόδια, ειδικά τώρα που είναι και εποχή τους! Από τη μία, περιέχουν έλαια τα οποία ελαττώνουν την αποθήκευση λίπους στο σώμα και από την άλλη είναι γλυκά, ικανοποιώντας έτσι την λαχτάρα για γλύκισμα.
7) Τρώτε το κρέας ψητό στα κάρβουνα, αφού το μαρινάρετε πρώτα σε δεντρολίβανο ή σε μαρινάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρεμμύδι. Με το ψήσιμο χάνει πολλά λίπη, ενώ με το μαρινάρισμα μειώνονται έως 90% επιβλαβείς τοξικές ουσίες (λέγονται ετεροκυκλικές αμίνες) που θα αναπτύσσονταν λόγω του ψησίματος.
8) Τρώτε σπανάκι. Περιέχει διπλάσιες ποσότητες φυτικών ινών από τα περισσότερα άλλα πράσινα λαχανικά, με αποτέλεσμα να βοηθά τον οργανισμό να επεξεργάζεται πιο αποτελεσματικά τα λίπη.
9) Προτιμάτε κατσικίσιο τυρί, περιέχει έως 40% λιγότερες θερμίδες από το αγελαδινό.
10) Τρώτε καλό πρωινό. Όσοι αρχίζουν την μέρα τους με ένα καλό πρωινό, καταναλώνουν κατά μέσον όρο 100 θερμίδες λιγότερες την ημέρα. 11) Τρώτε ένα μήλο 15 λεπτά πριν από το φαγητό σας. Θα καταναλώνετε σχεδόν 190 θερμίδες λιγότερες με το κυρίως γεύμα.
12) Τρώτε ανανά. Όχι μόνο είναι ένα θαυμάσιο σνακ για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, αλλά περιέχει ουσίες που συμβάλουν στη διάσπαση των πρωτεϊνών. 13) Πασπαλίζετε το γιαούρτι σας με κανέλα. Η κανέλα διεγείρει σημαντικά τον μεταβολισμό.
14) Πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι χυμό καρότου. Θα σας βοηθήσει να χάσετε 2 κιλά σε 12 εβδομάδες, διότι περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καύση του λίπους.
15) Να γυμνάζεστε με παρέα. Με αυτό τον τρόπο θα χάσετε 35% περισσότερο βάρος απ' ό,τι εάν προπονήστε μόνοι σας. Η παρέα αποτελεί ισχυρό κίνητρο για συνέχιση της προπόνησης.

Πηγή:http://www.madata.gr/diafora/health/74554.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...