Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Χόκινγκ: Δεν υπάρχει ενιαία "θεωρία του παντός"


Share

Ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας ξανά πάνω του με την αθεϊστική άποψή του, που περιέχεται στο υπό έκδοση νέο βιβλίο του, ότι το σύμπαν δεν έχει ανάγκη από Θεό για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει, όμως η κεντρική επιστημονική ιδέα του νέου του έργου "Το Μεγάλο Σχέδιο", είναι άλλη


: Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία "θεωρία του παντός" που θα εξηγήσει το κάθε τι υπό ενιαία μορφή. Με άλλα λόγια, το θεωρούμενο "ιερό δισκοπότηρο" της Κοσμολογίας και της Φυσικής μάλλον δεν θα βρεθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσων και τόσων επιστημόνων.

Το "Μεγάλο Σχέδιο" (The Grand Design, εκδόσεις Bantam), σε συνεργασία με τον αμερικανό φυσικό Λέοναρντ Μιλουντίνοφ, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 9 Σεπτεμβρίου, είναι το πρώτο "εκλαϊκευτικό" βιβλίο του Χόκινγκ, ύστερα από μια περίπου δεκαετία. Σχετικά σύντομο σε έκταση, εμπλουτίζεται με έγχρωμα γραφικά για καλύτερη κατανόηση των διαπραγματευόμενων θεμάτων και αποτελεί μια κατατοπιστική εισαγωγή στον μάλλον δυσπρόσιτο κόσμο της θεωρητικής φυσικής. Καλύπτει όλο το φάσμα των σύγχρονων εξελίξεων στη φυσική (κβαντομηχανική, γενική σχετικότητα, κοσμολογία) και δεν διστάζει να κάνει τολμηρές υποθέσεις για την ύπαρξη πολλαπλών συμπάντων.

πληροφορίες από Σκάι

2 σχόλια :

  1. Ήρθε η ώρα να εκμυστηρευτώ την προτίμηση μου – με ελάχιστη διαφορά από την υπόλοιπη ομάδα – στις αναρτήσεις σου.
    Για άλλη μια φορά δεν κρύβω την συμπάθειά μου, ζητώ συγνώμη από το Badstuber - με τον οποίο αισθάνομαι πιο κοντά - και περιμένω από τον Steve να μου πει αν κάνω και πάλι καλά.
    Steve αστειεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...