Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Βουλή των εφήβων


Share

Αρχίζουν σήμερα, Σάββατο για 15η συνεχή χρονιά, οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων, με στόχο τη μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.


Στο σύνολο των 300 εφήβων βουλευτών που επελέγησαν, οι 260 είναι από την Ελλάδα, οι 20 από την Κύπρο και οι 20 από την ομογένεια. Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οργανώνεται σε ετήσια βάση με τη συνεργασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν οι μαθητές της Β΄ τάξης των Λυκείων, όλων των τύπων (δημόσιων, ιδιωτικών, ημερησίων, απογευματινών, εσπερινών, ειδικών, εκκλησιαστικών), οι μαθητές της Β΄ τάξης του α΄ κύκλου όλων των τύπων (δημόσιων, ιδιωτικών, ημερησίων, απογευματινών, εσπερινών) των ΤΕΕ της χώρας, οι μαθητές της αντίστοιχης τάξης των Ελληνικών Λυκείων της Αλλοδαπής και, τέλος, οι μαθητές της Β΄ τάξης των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών της Κύπρου, όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους.

Ας ελπίσουμε ότι οι προτάσεις που θα ακουστούν και η εποικοδομιτική συζήτηση μεταξύ των νέων να είναι αφορμή για προβληματισμό και σκέψη. Ας μην αρκεστόυμε σε ένα ξύλινο μπράβο,τι ωραία που τα είπαν τα παιδιά και μπράβο στους εκπαιδευτικούς, άντε και του χρόνου πάλι. Η δημοκρατική αυτή κίνηση θα πρέπει πλέον να έχει κάποιο ουσιώδες νόημα και να πάψει να γίνεται για το θεαθήναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...