Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Και επειδή πολλά xrisafia,*tain κτλ έχουν εμφανιστεί, μία αμιγώς αντρική ανάρτηση


Share

Μπορεί πολλοί να νόμιζαν πως το φετινό μεταγραφικό παζάρι θα ήταν αρκετά φτωχό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, παρόλα αυτά όλοι διαψεύστηκαν. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΛ έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και έφεραν σπουδαίους ποδοσφαιριστές, ενώ από κοντά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης ακολούθησαν.

Νο.10: Ναμπίλ Ελ Ζαρ (ΠΑΟΚ-24 ετών)

Ο Μαροκινός άσος αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, με τον ΠΑΟΚ να έχει το δικαίωμα αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι με λίγα χρήματα, όμως η Λίβερπουλ θα έχει στα χέρια της το 50% του ποδοσφαιριστή σε περίπτωση που τον αγοράσει τελικά ο Δικέφαλος.

Στην Αγγλία θεωρείται ένα εξαιρετικό ταλέντο (γι' αυτό άλλωστε και η συνιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ), όμως η φυγή του Μπενίτεθ σε συνδυασμό με τα ατυχή αποτελέσματα, δεν του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει όσο χρόνο θα ήθελε. 

Νο.9: Τζορτζ Μπόατενγκ (Skoda Ξάνθη-34 ετών)

Το βιογραφικό του θα ζήλευαν ακόμα και παίκτες που ήρθαν στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δωδεκαετή καριέρα στην Αγγλία με τον ίδιο να είναι βασικός και αναντικατάστατος σε ομάδες όπως η Άστον Βίλα και η Μίντελεσμπρο, ο Μπόατενγκ ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει ποιότητα στην μεσαία γραμμή της Ξάνθης. Σπουδαία κίνηση από τους Ακρίτες.

Νο.8: Νιτάπ Γκέρεμι (ΑΕΛ-32 ετών)

Η ΑΕΛ έκλεψε την παράσταση με τις μεταγραφές της φέτος και η μεγαλύτερη είναι αυτή του Καμερουνέζου άσου. Ο Γκέρεμι έπαιξε στις Τσέλσι και Νιούκαστλ στην Αγγλία, ενώ πέρασε και από την Ρεάλ Μαδρίτης για μια τετραετία. Με την Εθνική ομάδα της χώρας του μετρά 116 συμμετοχές, αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι των "λιονταριών".

Νο.7: Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (Παναθηναϊκός-31 ετών)

Ο Γάλλος άσος του "τριφυλλιού" μπορεί να μην έχει την ποιότητα του Γκαλάς, όμως διαθέτει αρκετά στοιχεία τα οποία εμπιστεύτηκαν κατά το παρελθόν ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Ρέιντζερς, η Λιόν και η Νιούκαστλ. Οι πράσινοι τον απέκτησαν με σχετικά λίγα χρήματα, ενώ με την Εθνική Γαλλίας μετρά 28 συμμετοχές.

Νο.6: Μάρκο Πάντελιτς (Ολυμπιακός-32 ετών)

Η θέση του γκολτζή είχε μείνει ορφανή στον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς. Την θέση του Σέρβου όμως ήρθε να καλύψει ένας συμπατριώτης του με μεγάλη καριέρα στην Γερμανία, ενώ το πέρασμά του από την Ολλανδία ήταν άκρως επιτυχημένο.

Ο λόγος για τον Μάρκο Πάντελιτς, που μετρά 35 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του και επτά γκολ.

Νο.5: Πάπα Μπούμπα Ντιόπ (ΑΕΚ-32 ετών)

Ο Σενεγαλέζος άσος έχει σπουδαίο βιογραφικό σε Αγγλία και Γαλλία, ενώ με την Σενεγάλη μετρά 63 συμμετοχές και 11 γκολ. Ο Ντιόπ έγινε γνωστός για το πολύ όμορφο γκολ που έβαλε στο Μουντιάλ του 2002 εναντίον της Γαλλίας, με αποτέλεσμα οι "Πετεινοί" να μείνουν εκτός της επόμενης φάσης.

Νο.4: Λουίς Γκαρσία (Παναθηναϊκός-32 ετών)

Μπορεί τα τελευταία δυο χρόνια η καριέρα του να μην είναι στα πάνω της, όμως ο Ισπανός άσος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και βασικό μέλος της Λίβερπουλ που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2005. Μετά τους Reds βρέθηκε σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Σανταντέρ, ενώ με την Ισπανία μετρά 18 συμμετοχές.

Νο.3: Αριέλ Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός-34 ετών)

Μπορεί να άργησε τρία χρόνια για να έρθει στη χώρα μας, καθώς ήταν μια ανάσα από την ΑΕΚ το 2007, όμως τελικά ο 34χρονος άσος υπέγραψε στον Ολυμπιακό και αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι.

Τα τελευταία δυο χρόνια δεν είναι στα πάνω του, όμως μέχρι το 2008 ήταν βασικός και αναντικατάστατος σε Μαγιόρκα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ.

Νο.2: Άλμπερτ Ριέρα (Ολυμπιακός-28 ετών)

Ο 28χρονος άσος έσμιξε και πάλι με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον όμως Ολυμπιακό αυτή τη φορά. Με τον Ερνέστο στον πάγκο ο Ριέρα πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σημαντική τη μεταγραφή του στον Πειραιά.

Ο Ριέρα έπαιξε σε Μαγιόρκα, Μπορνό, Εσπανιόλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, ενώ με την Ισπανία έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια.

Νο.1: Σίντνεϊ Γκοβού (Παναθηναϊκός-31 ετών)

Ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού είναι η καλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, αφού έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Λιόν, που συνδυάστηκε με την κυριαρχία των Λιονέ στο γαλλικό πρωτάθλημα, με 294 συμμετοχές και 49 γκολ.

Με την Λιόν έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα, ενώ στο πρόσφατο Μουντιάλ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Γαλλίας σε μια γενικότερα κακή παρουσία των "πετεινών" που αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση.

Οι υπόλοιπες δεκατέσσερις μεταγραφές που ξεχώρισαν...

Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Οριόλ (Άρης), Φατί (Άρης), Κερ (Αστέρας Τρίπολης), Καμαρά (Ατρόμητος), Χοσέμι (Ηρακλής), Καρντόσο (Καβάλα), Νταρσεβίλ (Καβάλα), Στολτίδης (Κέρκυρα), Ταυλαρίδης (ΑΕΛ), Κανόμπιο (ΑΕΛ), Ρόμεντάλ (Ολυμπιακός), Σαλπιγίδης (ΠΑΟΚ), Μακίνουα (ΑΕΛ)

ΠΗΓΗ : sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...