Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

50 έως 500€ για όσους καπνίζουν σε δημόσιο χώρο


Share

50 έως 500€ θα είναι το πρόστιμο για όσους καπνίζουν σε κλειστό δημόσιο χώρο στην Ελλάδα από 1 Σεπτεμβρίου 2010.
Με 9.500 ελεγκτές -530 επόπτες δημόσιας υγείας, 4.500 αστυνομικούς της Δημοτικής Αστυνομίας και 4.500 λιμενικούς- θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους από την 1η Σεπτεμβρίου το υπουργείο Υγείας για τη συμμόρφωση στην ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, ενώ ο νόμος δεν αφήνει κανένα παράθυρο όσον αφορά τη διαφήμιση και την προώθηση των προϊόντων καπνού.

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ για τους καπνιστές και από 500 έως 10.000 για τους υπεύθυνους των κλειστών δημόσιων χώρων, είτε πρόκειται για καταστηματάρχες είτε για διευθυντές υπηρεσιών.
Κάθε παράβαση θα καταγράφεται σε ηλεκτρονική βάση που δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας, για να μπορεί ο ελεγκτής να βλέπει αν υπάρχει υποτροπή, ώστε να γνωρίζει αν θα πρέπει να προχωρήσει σε απλή επίπληξη ή σε επιβολή προστίμου. Στην αρχική φάση επιβολής του νόμου θα γίνονται παρατηρήσεις και επιπλήξεις και στη συνέχεια θα εφαρμόζονται πιο δραστικά μέτρα. Μετά την τέταρτη υποτροπή τα καταστήματα θα «σφραγίζονται» προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
Όσον αφορά τα καζίνα και τα κέντρα με «ζωντανή» μουσική άνω των 300 τ.μ., δίνεται παράταση έως τις 31 Μαΐου 2011 ώστε να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις, ενώ καταργούνται επίσης τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...