Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα "Φιλαράκια"

Share


Στην Courtney Cox (Μόνικα) προτάθηκε αρχικά ο ρόλος της Ρέιτσελ, αλλά αφού διάβασε τους χαρακτήρες έπεισε τους παραγωγούς ότι θα ταίριαζε πιο πολύ στη Μόνικα.
 
Το ρόλο του Τσάντλερ...τον προτείναν αρχικά στον  Jon Favreau, αλλά ο ίδιος
τον απέρριψε. Για όσους θυμούνται, ο Favreau πέρασε  αργότερα ως guest παίζοντας τον πολυεκατομμυριούχο φίλο της Μόνικα, Πητ Μπέκερ.

Η Lisa Kudrow (Φοίβη) έπαιζε παράλληλα και σε μερικά επεισόδια της σειράς "Mad About You" υποδυόμενη την σερβιτόρα με το όνομα Ούρσουλα. Ο ίδιος χαρακτήρας που υπήρχε και στα "Φιλαράκια", ως η δίδυμη αδερφή της Φοίβης.

Το μοναδικό "Φιλαράκι" που δεν πέρασε από οντισιόν για να πάρει το ρόλο, ήταν ο
David Schwimmer (Ρος).

Το μωρό του Ρος και της Ρέιτσελ, η Έμμα, υποδύθηκε από 2 δίδυμα μωρά. Την Noelle και την Cali Sheldon.

Εξ' αιτίας ενός στοιχήματος μεταξύ του Matthew Perry (Τσάντλερ) και του Bruce Willis κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Ο Μαφιόζος Της Διπλανής Πόρτας", και στο οποίο ο Willis έχασε, αναγκάστηκε να εμφανιστεί σε δύο επεισόδια στα "Φιλαράκια" χωρίς να πληρωθεί.

Όταν ο Matt LeBlanc (Τζόι) περνούσε από οντισιόν, είχε 11 δολλάρια στην τράπεζα, γι' αυτό και δήλωσε ότι ήταν πάρα πολύ αγχωμένος στο να πάρει τη δουλειά. Με τον πρώτο μισθό, η Courteney Cox (Μόνικα) πήρε καινούριο αμάξι. Ο Matt πήγε σε ένα πολύ ακριβό εστιατόριο.

Στους τελευταίους μήνες γυρισμάτων, η Courteney Cox (Μόνικα) ήταν έγκυος αλλά επειδή σύμφωνα με το σενάριο η Μόνικα δεν θα έπρεπε να ήταν, οι παραγωγοί φρόντισαν επιμελώς να καλύψουν την φουσκωμένη κοιλίτσα, βάζοντάς την να φοράει φαρδιά ρούχα.

Ο James Michael Tyler, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Γκάνθερ, τον υπάλληλο στην καφετέρια, όντως δούλευε σε καφετέρια στο Hollywood. Μάλιστα συνέχισε να εργάζεται εκεί τα 4 πρώτα χρόνια που εμφανιζόταν και στα "Φιλαράκια". Ο ρόλος του στην αρχή δεν ήταν προγραμματισμένος να έχει καν ατάκες. Με τον καιρό όμως απέκτησε έναν περιφερειακό ρόλο.

Ο πατέρας της Jennifer Aniston, John Aniston, παίζει ακόμα και τώρα στη σειρά "Days Of Our Lives". Στην σειρά δηλαδή που υποτίθεται υποδυόταν ο Τζόι τον Ντρέικ Ραμόρε.

Κάθε διαφημιστικό σποτάκι 30 δευτερολέπτων που παίχτηκε στο διάλειμμα του τελευταίου επεισοδίου, απέφερε έσοδα 1.500.000 ευρώ στο κανάλι.

Πριν ακόμα γραφτούν τα πρώτα επεισόδια, οι δημιουργοί είχαν στο μυαλό τους ένα ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ της Μόνικα και του Τζόι, και όχι του Ρος και της Ρέιτσελ.

Τα στούντιο των γυρισμάτων ήταν βρίσκονταν στο Hollywood, στις εγκαταστάσεις της Warner Bros, και όχι στη Νέα Υόρκη όπου υποτίθεται ζουν τα "Φιλαράκια".

Ο μισθός στην πρώτη σεζόν που λάμβανε κάθε "Φιλαράκι" ήταν $22,500 για κάθε επεισόδιο, και κάθε χρόνο αυξανόταν γεωμετρικά, φτάνοντας στην 10η σεζόν να παίρνουν $1,000,000 για κάθε επεισόδιο. Όλοι έπαιρναν τον ίδιο μισθό.

Η αρχική ιδέα της σειράς ήταν όλες οι ιστορίες να εστιάζονται σε 4 άτομα μαζί με 2 συμπληρωματικούς ρόλους μικρότερης συμμετοχής, αυτών της Φοίβης και του Τσάντλερ. Επίσης υπήρχε μια αρχική σκέψη ο Τσάντλερ να ήταν gay, αλλά αυτή η ιδέα απορρίφθηκε μόλις γνώρισαν τον Matthew Perry, αν και υπήρξαν πολλά αστεία εις βάρος του για την αμφιλεγόμενη gay συμπεριφορά του.

Το ψυγείο στο διαμέρισμα της Μόνικα όντως δούλευε και υπήρχε πάντα κρύο νερό και αναψυκτικά για του ηθοποιούς και το σκηνοθετικό crew.

Η Courteney Cox (Μόνικα) είναι το μόνο "Φιλαράκι" που δεν τιμήθηκε με βραβείο Emmy.

O Matt LeBlanc (Τζόι) παραδέχτηκε σε μια συνέντευξή του ότι τον πρώτο καιρό των γυρισμάτων έβλεπε ερωτικά την Jennifer Aniston. "Πιστεύω πως όλος ο κόσμος ένιωθε το ίδιο", πρόσθεσε.

Η Courteney Cox (Μόνικα) είναι μεγαλύτερη σε ηλικία από τον David Schwimmer (Ρος), αν και υποδύεται την μικρή του αδερφή.

Στο πανεπιστήμιο Columbus State University στην Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει καθηγητής παλαιοντολογίας με το όνομα David Schwimmer, όπως δηλαδή το όνομα του ηθοποιού που υποδύεται τον Ρος.


Πηγή:http://www.ipanicmag.com/2010/08/20.html

2 σχόλια :

  1. δεν ειναι σωστη η πηγή σου. από το tro-ma-ktiko προήλθε το κείμενό σου. Όταν παίρνουμε κατι, τουλάχιστον διασταυρώνουμε την πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to sugekrimeno keimeno egw etuxe k to eida sto papapanw site pou exw valei gia phgh..den eixe apo katw kapoia phgh opote fantasthka oti anevike ekei gia prwth fora..den mporw na ka8omai na psaxnw olo to internet na psaxnw tis prwtogeneis phges ka8e keimenou..emeis vazoume panta phgh se ka8e keimeno mas,,den prospa8oume na klepsoume tin "doksa" kanenos..kanoume tin plaka mas,den exoume anagi apo diafhmiseis kai dn prospa8oume na vgaloume fraga apo auth tn upo8esi..opote dn 8a m kanei esu ma8ima deontologias..ante bravo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...