Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Θα πληρώνατε 150.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ένα διαμέρισμα?

Share

Θα πληρώνατε 150.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ένα διαμέρισμα; Ίσως αν μιλάγαμε για μια εντυπωσιακή θέα αλλά και για πολλά άλλα...πλεονεκτήματα!
Μπορεί για τους κοινούς θνητούς η αγορά ακινήτων να περνά μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία, αλλά για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη εξακολουθεί να ανθεί.


Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι (ανώνυμος) κροίσος από τη Μέση Ανατολή πλήρωσε σχεδόν 240 εκατομμύρια ευρώ (199 εκατ. στερλίνες) για να αγοράσει διαμέρισμα στο Μονακό με θέα το λιμάνι του Μόντε Κάρλο.
Πρόκειται, σύμφωνα με τους κυριακάτικους «Τάιμς» του Λονδίνου, για το ακριβότερο ίσως διαμέρισμα που έχει αλλάξει ποτέ χέρια σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού η τιμή του άφησε άφωνους ακόμη και επαγγελματίες της αγοράς με μακρά εμπειρία σε αγοραπωλησίες ακινήτων- φιλέτων από κροίσους. Το πιο ακριβό διαμέρισμα που ήταν γνωστό ότι είχε πουληθεί μέχρι τώρα βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο, στη St. James Square και άλλαξε χέρια πριν από δύο χρόνια έναντι 140 εκατ. ευρώ (115 εκατ. στερλίνες).

Το ρετιρέ του κτιρίου La Βelle Εpoque στο Μονακό που πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 240 εκατ. ευρώ έχει δύο πατώματα και συνολικό εμβαδό περίπου 1.600 τετραγωνικά μέτρα. Εχει 30 διαφορετικά δωμάτια, από τα οποία όμως μόνο τα τρία είναι κρεβατοκάμαρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ανώνυμος αγοραστής πλήρωσε 150.000 ευρώ για κάθε τετραγωνικό του μέτρο! «Υπάρχουν ακίνητα που γνωρίζω ότι είχαν πουληθεί πάνω από 100 εκατ. στερλίνες (120 εκατ. ευρώ) στο Λονδίνο, αλλά δεν γνωρίζω να έχει πουληθεί (άλλη φορά) κάτι σε τέτοιο ποσό», λέει στους «Τάιμς» του Λονδίνου ο Jonathan Ηewlett, επικεφαλής των συμβούλων ακινήτων Saville που εδρεύει στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα αδέλφια Candy...Ιδιοκτήτες και πωλητές του διαμερίσματος- το οποίο σημειωτέον έχει τραγική ιστορία- ήταν οι αδελφοί Νick και Christian Candy που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη ακινήτων. Σύμφωνα με τους «Τάιμς» του Λονδίνου, πριν να εξαγοραστεί το 2008 από τους αδελφούς Candy, ανήκε στον δισεκατομμυριούχο τραπεζίτη και φιλάνθρωπο Εdmond Safra, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα σε αυτό πριν από 11 χρόνια κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.
Για τη φωτιά είχε καταδικαστεί ένας από τους νοσοκόμους του Safra, ο Τed Μaher, με το σκεπτικό να σώσει στη συνέχεια το αφεντικό του και να φανεί στα μάτια του σαν ήρωας. Ο Safra όμως και άλλος ένας άνθρωπος από το προσωπικό του πέθαναν από ασφυξία και το διαμέρισμα πέρασε στα χέρια της χήρας του Lily. Οταν το αγόρασαν οι αδελφοί Candy προχώρησαν σε πλήρη ανακαίνιση κατασκευάζοντας σπα, κινηματογραφική αίθουσα και κέντρο Τύπου, όπου οι πολυθρόνες μετατρέπονται σε κρεβάτια με το πάτημα ενός κουμπιού.
Σύμφωνα με τη «Sunday Τelegraph», οι αδελφοί Candy αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την πώληση του διαμερίσματος που είναι ένα από τα πιο γνωστά ακίνητα στο Πριγκιπάτο.

http://tnsite.blogspot.com/2010/09/240.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...