Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η "πολυπολιτισμική" Αθήνα (by xrisa-fi)

Share

Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ και καθόλου δεν τον νοιάζει που δεν τον συμπαθούμε μιας και μας θυμίζει όλα όσα πέρασαν και όλα όσα έρχονται! Οι "κακοτοπιές" του καλοκαιριού μπορούν να ξεπεραστούν γιατί είναι καλοκαίρι και αυτό τα λέει όλα..του χειμώνα όμως? Τι και ποιοί μας χαλάνε τελικά σ'αυτή τη πόλη?
Οι βρομογιάπηδες που αφού πήραν σερί όλα τα ακριβά θαλάσσια σπορ, το Σεπτέμβρη οργανώνουν σκί στον Παρνασσό και clubing στην Αράχωβα, μη καταλαβαίνοντας ότι το χιόνι πλέον ξεκινά μετά τη πρωτοχρονιά και αν..
Οι τύποι που ξημερώνουν σε κάποιο in club της Αθήνας ψαχουλεύοντας το μπολάκι με τα φυστίκια και λέγοντας πότε στον εαυτό τους και πότε στους άλλους ότι "το ποτό πρέπει να το πίνεις και όχι να σε πίνει"..Είναι οι ίδιοι τύποι που το καλοκαίρι σκάλιζαν καρπούζια και έριχναν μέσα ότι ποτο υπήρχε μπροστά τους και το πρωί αναφωνούσαν " Τι ήπιαμε ρε φίλε πάλι χθες? Πόσο τρελοί είμαστε πια?"  Έλεος δηλαδή..
Οι Γκιόσες που φωτογραφίζονται σα ψάρια με τα απαίσια κραγιόν τους και τις ανεβάζουν στο facebook πέντε το πρωί που γυρίζουν..
Οι γκόμενες-κορμιά με τα κολάν και τις 12ποντες γόβες που κανένα πρόβλημα δεν έχουν αν είναι 10 κιλά παραπάνω (και καλά κάνουν) αλλά είναι θέμα αισθητικής βρε παιδάκι μου..
Τα αγόρια του καλοκαιριού,τα οποία αφού εμφανίστηκαν με κοχύλια στο λαιμό και ψυχεδελικά παρεό στη παραλια για να δείξουν cool και sexy,τώρα βάζουν κυριλέ πουκάμισα μέσα απ'τα τζιν για να φαίνεται η Gucci ζώνη τους..
Ο κουκλεντές κάμακας που φοράει το πόλο του με σηκωμένο το γιακά και κερνάει σέικερ τα άγνωστα κορίτσια.Τζάμπα ξοδεύεσαι.
Οι ψωνισμένες γκόμενες που ταυτίζονται με ό,τι φαντάζει χλιδάτο και μοδάτο και θεωρούν τον εαυτό τους μοναδικά άξιο για τον τίτλο του fashion icon μιας και καλύπτουν μεγάλο μέρος του 24ώρου τους ψαχουλεύοντας sites επωνύμων...Ναι ναι..τελικά οι άντρες παντρεύονται τις λιγότερο λαμπερές και περισσότερο έξυπνες..
Αυτοί που ξέρουν τα πάντα.Απ'το πια είναι η καλύτερη πίτσα την Αθήνας μέχρι την πιο μυστική παραλία που ανακάλυψε με το σκάφος του κολλητού του!
Όσοι συλλέγουν τα γκουρμέ ένθετα των εφημερίδων ή κόβουν τισ συνταγές με ψαλιδάκι ενώ παραγγέλνουν σουβλάκια παράλληλα.Θέλει ο Έλληνας να κρυφτεί....
Οι ηλιθιότητες που ξεστομίζουν γυναικείες παρέες δίπλα σου στο καφε : " Δεν ξέρω τι θέλω στη ζωή μου", "Μην κρύβεις τους φόβους σου,δικοί σου είναι","Δεν καταλαβαίνω τι νιώθει" κλπ κλπ..Τέλος πια αυτή η εθελοντική βλακεία..
Η αφόριτη-κλισεδούρα στο λεξιλόγιο έχει "φωλιάσει"για τα καλά στις έντεχνες περιοχές του χειμώνα. "Μπυρίτσα","τσίου","σινεμαδάκι","παρεάκι για ουζάκι" και πολλά άλλα που τελειώνουν σε -άκι ..
Σίγουρα τα παραπάνω είναι ένα δείγμα του τι μας ή με χαλάει σ'αυτή τη πόλη.Ίσως εσάς καθόλου να μή σας χαλάνε όσα γράφω.Ίσως τα πράγματα να τα πέρνουμε πιο σοβαρά απ'όσο πραγματικά αξίζουν.Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα δείχνουν πιό όμορφα όταν διαφέρουν..

Με αγάπη xrisa-fi

7 σχόλια :

  1. Xrisa-fi hit the nail on the head με αυτό το άρθρο. Πολύ όμορφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα μα πάρα πολύ εύπεπτο και ταυτόχρονα χορταστικό. Η Xrisa-fi που όλοι απολαμβάνουμε και αγαπάμε να διαβάζουμε...
    Υ.Γ. Για μια στιγμή πέρασε από το μυαλό μου ότι το "ευκολάκι" σχόλιο ήταν δικό σου... Πιστεύω(;) ότι με διέψευσες μόνη σου. Συνέχισε να μας ανεβάζεις με τα κείμενά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mits_F s euxaristw polu!xairomai pou sou arese an kai de polukatalaba h alh8eia einai gia pio "eukolaki" kaneis logo...opws kai na xei..:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mpravo xrisa grafeis super to pa kai ston bob

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια κι από μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεις ένα σχόλιο στη Γυαικεία Άβυσσο, θα καταλάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...